O intrebare daca se poate pentru dl. Margarit.
Cand pune catul de foita la crescut sa daca mai sunt si alte detalii ce ar merita amintite.
Multumesc!
varza scrie:Ar fi interesant daca atie careva denumirea la acele nuclee de carton sau unde le gasim ? Suna bine:)
De asemenea la amplasarea magaziilor ..... Eu personal am avut probleme cu urcatul albinelor in magazie fara a intercala si in magazie ceva rame cu puiet... Oare sa fie de vina matcile? Nu au avut coronita in corpul de puiet. Multumesc
jonny_it scrie:varza scrie:Ar fi interesant daca atie careva denumirea la acele nuclee de carton sau unde le gasim ? Suna bine:)
De asemenea la amplasarea magaziilor ..... Eu personal am avut probleme cu urcatul albinelor in magazie fara a intercala si in magazie ceva rame cu puiet... Oare sa fie de vina matcile? Nu au avut coronita in corpul de puiet. Multumesc
Cand familia este suficient de puternica urca albinele, cand sunt slabe nu urca.
De obicei cand familia ajunge la 6-7 rame cu puiet si dupa 3 saptamani nu are albine cat sa umple o magazie sigur este prezenta nosema(sau loca europeana), care scurteaza viata albinelor si nu ajung prea multe sa fie culegatoare.
Saracile regine nu sunt vinovate cu nimic.![]()
PS: nu o sa va vina sa credeti cat de multi au loca europeana si nu stiu; anul acesta am vazut 3 astfel de stupine; + analize din care au reiesit ca sunt infestate la cel putin 15.
octavianpopescu scrie:Nu as vrea sa poluez topicul acesta,dar aici mai depinde si cu ce fel de albine lucrezi.pana sa schimb rasa,cele pe care le aveam nu urcau in cat dar bagau sa roiasca.astea aveau albina suficienta ori ba?!
varza scrie:din cate stiam roirea denota familie sanatoasa
jonny_it scrie:.... nu folosi buckfast!
varza scrie:jonny_it scrie:.... nu folosi buckfast!
Pai... Le si trecu vremea?Au bagat stuparii in faliment?Si eu care ma gandeam ce buna investitie cu bk asta.
varza scrie:Inca o intrebare ca sa fiu si ontopic: Ma intreb cati stupi ii revine unui stupar ca si volum de munca in US? DOAR un stupar nimic mai mult. Bineinteles fara a se lua in calcul extragerile si transportul stupilor. Multumesc
Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator