Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura la distanta - Dan Margarit

Mesajde 5rame » 21 Sep 2017, 20:26

O intrebare daca se poate pentru dl. Margarit.
Cand pune catul de foita la crescut sa daca mai sunt si alte detalii ce ar merita amintite.
Multumesc!
Temperatura. Hrana. Tratamente. I 35.20.1 I
5rame

Mesajde mellis » 21 Sep 2017, 23:45

5rame, da la rame pe net si cauta apicultura la distanta...
ai ce face iarna aceasta, planuri...
sanatace buna
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde cristi_vidican » 25 Sep 2017, 09:21

Azi am inceput sa-i invelim si sa ne pregatim de iarna, trebuie sa mai tai iarba inca odata si cu asta gata, le mai vad in Aprilie 2018.
Fişiere ataşate
IMG_3629.JPG
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 25 Sep 2017, 09:22

...
Fişiere ataşate
IMG_3631.JPG
IMG_3630.JPG
cristi_vidican

Mesajde clncatalin » 27 Sep 2017, 23:43

Mi-ar fi placut un buton de like aici pe forum. L-as fi folosit.
Multumesc, Dan!(si Cristi Vidican) Big like!
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde varza » 28 Sep 2017, 21:57

Ar fi interesant daca atie careva denumirea la acele nuclee de carton sau unde le gasim ? Suna bine:)
De asemenea la amplasarea magaziilor ..... Eu personal am avut probleme cu urcatul albinelor in magazie fara a intercala si in magazie ceva rame cu puiet... Oare sa fie de vina matcile? Nu au avut coronita in corpul de puiet. Multumesc
varza

Mesajde jonny_it » 28 Sep 2017, 23:37

varza scrie:Ar fi interesant daca atie careva denumirea la acele nuclee de carton sau unde le gasim ? Suna bine:)
De asemenea la amplasarea magaziilor ..... Eu personal am avut probleme cu urcatul albinelor in magazie fara a intercala si in magazie ceva rame cu puiet... Oare sa fie de vina matcile? Nu au avut coronita in corpul de puiet. Multumesc

Cand familia este suficient de puternica urca albinele, cand sunt slabe nu urca.
De obicei cand familia ajunge la 6-7 rame cu puiet si dupa 3 saptamani nu are albine cat sa umple o magazie sigur este prezenta nosema(sau loca europeana), care scurteaza viata albinelor si nu ajung prea multe sa fie culegatoare.

Saracile regine nu sunt vinovate cu nimic. ;)

PS: nu o sa va vina sa credeti cat de multi au loca europeana si nu stiu; anul acesta am vazut 3 astfel de stupine; + analize din care au reiesit ca sunt infestate la cel putin 15.
jonny_it

Mesajde octavianpopescu » 29 Sep 2017, 07:52

Nu as vrea sa poluez topicul acesta,dar aici mai depinde si cu ce fel de albine lucrezi.pana sa schimb rasa,cele pe care le aveam nu urcau in cat dar bagau sa roiasca.astea aveau albina suficienta ori ba?!
Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

Mesajde varza » 29 Sep 2017, 13:30

jonny_it scrie:
varza scrie:Ar fi interesant daca atie careva denumirea la acele nuclee de carton sau unde le gasim ? Suna bine:)

Cand familia este suficient de puternica urca albinele, cand sunt slabe nu urca.
De obicei cand familia ajunge la 6-7 rame cu puiet si dupa 3 saptamani nu are albine cat sa umple o magazie sigur este prezenta nosema(sau loca europeana), care scurteaza viata albinelor si nu ajung prea multe sa fie culegatoare.

Saracile regine nu sunt vinovate cu nimic. ;)

PS: nu o sa va vina sa credeti cat de multi au loca europeana si nu stiu; anul acesta am vazut 3 astfel de stupine; + analize din care au reiesit ca sunt infestate la cel putin 15.

Nu zic ca nu o fi asa dar daca nu ridic ceva rame cu puiet in magazie roiesc fara numar(din cate stiam roirea denota familie sanatoasa) :) Si din pacate majoritatea :?
varza

Mesajde Cristian IONITA » 29 Sep 2017, 13:51

sanatoasa clar .... dar noi dorim si productiva :)

la magazine mici (1/2) au dispozitie pentru ascensiune mai usor ...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 29 Sep 2017, 14:28

octavianpopescu scrie:Nu as vrea sa poluez topicul acesta,dar aici mai depinde si cu ce fel de albine lucrezi.pana sa schimb rasa,cele pe care le aveam nu urcau in cat dar bagau sa roiasca.astea aveau albina suficienta ori ba?!

Ca sa roiasca nu trebuie neaparat sa fie chiar atat de multe albine.
Daca e roitoare roieste oricum :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 29 Sep 2017, 14:31

varza scrie:din cate stiam roirea denota familie sanatoasa

Inseamna ca eu am avut anul acesta aprox. 200 de familii bolnave, inclusiv alea de le-am pus 4 caturi.
Daca tot folosesti carpatina cauta si cumpara 2-3 regine de calitate si nu mai ai probleme cu roitul, bineinteles daca le dai si de lucru.

In nici un caz nu folosi buckfast! :D
jonny_it

Mesajde varza » 30 Sep 2017, 18:51

jonny_it scrie:.... nu folosi buckfast! :D

Pai... Le si trecu vremea?Au bagat stuparii in faliment? :lol: Si eu care ma gandeam ce buna investitie cu bk asta.
No coment cu privire la afirmatia despre albina sanatoasa/roitoare :mrgreen: ..........
Asa e Cristian vrem si noi miere ca doar nu vrem doar mobila in gradina. :D
Inca o intrebare ca sa fiu si ontopic: Ma intreb cati stupi ii revine unui stupar ca si volum de munca in US? DOAR un stupar nimic mai mult. Bineinteles fara a se lua in calcul extragerile si transportul stupilor. Multumesc
varza

Mesajde jonny_it » 02 Oct 2017, 14:23

varza scrie:
jonny_it scrie:.... nu folosi buckfast! :D

Pai... Le si trecu vremea?Au bagat stuparii in faliment? :lol: Si eu care ma gandeam ce buna investitie cu bk asta.

Eu o sa tin BK in continuare, la fel cum o sa faca multi.
Doar tie nu iti recomandam BK. Daca vrei si la BK sa urci rame cu puiet in cat BK-ul lesina de ras si nu mai strange miere :lol:

varza scrie:Inca o intrebare ca sa fiu si ontopic: Ma intreb cati stupi ii revine unui stupar ca si volum de munca in US? DOAR un stupar nimic mai mult. Bineinteles fara a se lua in calcul extragerile si transportul stupilor. Multumesc

Cunosc pe cineva in California, sunt 9 oameni la aproape 5 mii de familii, deci iese un 555 familii/apicultor. Doar ca ei nu prea extrag, sunt mai mult pe polenizare.
Oricum munca si iar munca. Trebuie sa te tina spatele.
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 07 Oct 2017, 10:39

Două persoane m-au rugat să-l întreb pe Dan Mărgărit despre 2 aspecte:
1. Ce ce întâmplă cu ramele după extracție. Noi le punem peste stupi, la lins. Ce face Dan Mărgărit?
2. Cum schimbă ramele în cuib?

Iată răspunsul ...
Buna

Caturile cu rame dupa extras vor fi depozitate in cladiri asa cum sunt iar iarna vom razui toate ramele de ceara de pe rame urmand ca anul urmator albinele sa curate fagurii de mierea cristalizata pe ei.
Curatarea caturilor de stransura ne ocupa practic toata iarna si o parte din primavara, avem de curatat undeva la 35.000 de caturi , sunt angajati care asta fac iarna.
Sunt putine ferme care fac treaba asta dar diferenta se vede in echipamentul cu care lucreaza fiecare .

Legat de schimbarea ramelor rele din stupi nu avem un plan strict legat de numarul de ani la care o rama trebuie inlocuita.Primavara la controlul de fond , ramele care incep sa arate ca ar trebui schimbate, sunt scoase si inlocuite cu unele noi.
Reamintesc noi facem doar unu, maximum doua controale pe perioada unui an , deci la controlul de fond vom inlocui ramele care incep sa nu mai corespunda.
Daca de exemplu avem o rama care este plina cu puiet si nu o putem inlocui, incercam sa o inlocuim anul urmator .
Schimbam rame in fiecare an si incercam sa avem rame cat mai frumoase in stupi dar nu uitati ca una este apicultura industrial si alta este apicultura de hobby.
Pentru cei cu numere mici de stupi, o inlocuire a ramelor de cuib la fiecare 3-4 ani poate ca este ideal.
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 18 Oct 2017, 20:31

Să mai scriem și ceva despre apicultură. Nu de alta, dar forumul va trăi din apicultură, nu din „criza lemnului de foc”
Un model de gard contra vântului
Fişiere ataşate
IMG_3667.JPG
IMG_3666.JPG
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII