Chestiunea e complicata, subiectul din fata noastra comporta atat date biologice, cat si evident date sociale. De primele nu ne putem atinge, raman celelalte, in care includem: suptul a tzatza, dresajul din batatura, gradinita, o bruma de scoala si sigur lumea de langa noi.
Daca ne-am propune sa umblam pe a doua componenta, cu ce dracu' am putea sa incepem mai intai? Pe la tzatza nu putem ajunge, iar cateva sfaturi alaptatoarelor nu folosesc. Prin bucatarie sau prin batatura iar nu sunt suficiente sfaturile noastre uneori semicultivate, am putea sa aruncam o privire prin gradinite si prin scoli.
Sa mutam meditatiile de la A la B, cu profesori cu tot, asa cum propune uneori ministra/ministrul. Pe scurt, ce legi putem face sa intre in capul bonelor, al mamaricilor, sau a unor educatoare care au gandul numai la suveniruri si sapunuri primite pentru a sterge nasul un pic mai des al micului racit?
Eu sunt un pic rezervata asupra oricaror pachete de legi sau sugestii care nu cred ca pot avea mare eficienta prin casele cu puradei unde sambata si duminica taticutzu valoare deschide larg fereastra sa asculte cartierul pe Salam. Ce lege poate functiona aici?
Pentru a trata subiectul in mod serios nu stiu daca trebuie chiar legi, ci mai multa stiinta de carte privind repere cum ar fi constrangerea exercitata asupra naturii copilului, aparitia si dezvoltarea conformismului obligatoriu, morala in cel putin dubla ei componenta a obedientei si a reciprocitatii, afirmarea jocului ca factor dinamic in pregatirea copilului, si multe altele.
Pentru acestea orice pachete de legi intru conformitate par inutile, esentialul ramane; cum pregatim lumea din adiacenta copilului? Subiect greu...

Sa inteleaga fiecare ce vrea! La revedere!

The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.