Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 16 Ian 2018, 18:38

Am aparut iar in toata presa internationala... in timpul asta premierul Japoniei (vizita istorica) e la muzeul satului! :oops:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/rumaenien-aufruhr-in-der-anstalt-der-korrupten-a-1188129.html
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde csaa » 16 Ian 2018, 19:01

Ioan Guist scrie:Prima nominalizare a fost saideh.Au urmat grindeanu, tudose si abia apoi doamna propusa astazi.Teoretic Aceasta propunere e cu mult mai putin pregatita sa fie in cupu' guvernului decat predecesorii.
Teoretic o sa fie mai rau.Practic am cam intrat in baliga peste brau ...bine.

Urmatorul premier va fi Arlechino, vedeta teatrului de papusi, cu tot cu sforile din dotare. Sau i-l imprumuta basecu pe boc :!: :!: :!:
csaa

Mesajde Donbazil » 16 Ian 2018, 20:54

Salut!

Ca vanator ce ma respect, de vreo doua ori am avut lup in catare si n-am tras....
Se zice ca-s tare sireti, ca se feresc, dar eu n-am fost simtit decat la 15-20 de metri.(Drept ca nici n-am respirat d'apai sa ma misc, era prea frumos momentul)...
Acum chiar am descoperit ca mai exista si un lup intelept si sper din tot sufletul - sincer! (Fiind plecat din padurea de aici, poate prin padurile pe unde-si are vizuina a invatat ca lucrurile stau si altfel decat p'aici)...
Chiar daca n-am cum sa ma mai schimb la varsta mea, am sa incerc sa-l ascult...Poate e din nou unul din acele momente! :idea: :idea: :idea:

Sanatate tuturor!
Donbazil

Mesajde Shrek » 16 Ian 2018, 22:15

Facerea lumii......politice!
In ziua de după duminică orbului, in haosul creat de...big bangul rosu, a aparut in toată splendoarea, maria sa Croitoru'! Nu, nu este greseala de redactare, el este cel care promițând ca va croi Romania mare si bogata ca telemormanu' stramosesc, a aparut in ziua cea dintâi. Si cum statea croitoru' cu manurile încrucisate, s-a uitat pân parlament si a vazut ca este intuneric. Prea mult intuneric, ca cei dinainte fuseseră si becurile. Si atunci o spus: sa se faca lumină! Si s-a făcut lumina! S-a facut lumina mai scumpa cu fo 50 de procente. Si s-o scumpit si gazu' si benzina si apa. Ca " decat" lumina subțire cu cheltuiala se ține!
Si uitea asa trecu prima zi.
A doua zi mergând la parlament, văzu ca este prea multa apă. Inundație, zise el, iar s-a spart conducta cu prosti! Sa vina instalatoru'! Dar la vremea aceea, instalatoru' nu se inventase. Si-atunci, Croitoru' lua o boata-n mana si date cu ea-n baltă, sperand ca se vor linisti apele. Dar apele s-au învolburat si mai tare! Cred ca le-ncurcai, ala cu bata-n balta era Moise. Nu ala cu cutremuru' de 10 grade. Moise cu toiagu'! Si uite-asa trecu si ziua a doua!
in ziua a treia, mearsa la parlament si văzu ca aceste este gol. Si-atunci ridica brațele spre cer si zise: Doamne, umple locul acesta cu vietăți după chipul si asemănarea mea! Si Domnul i-a ascultat rugă si a umplut parlamentul cu tot felu' de lighioane. Pupăze, cuci, cucuvele, vipere, lipitori, toate taraturile, pardon taratoarele si binenteles nelipsitul animal de companie-porcu'! Si uite asa mai trecu o zi!
In ziua a patra si a cincea, n-a mai facut minic ca era ....sărbătoare. Uni spun ca ar fi lucrat ceva cu...mana, da' nima nu l-a văzut!
In ziua sase, s-a oprit o tara sa-si traga sufletu' si sa admire lucrarea sa. Si findca a fost multumit a decretat ca ziua a saptea va fi zi nelucratoare, astfel cat tot prostu', pardon psd-istu' sa vina si sa-l cinstească. Si dup-aia vor ține o chermeza ca trebe s-aleagă premieru'!
Aceasta este un....cosmar si trebe tratat ca atare!
PS. Auzii la radio ca psd-ul a propus-o pe ...Cruela prim ministru! Avem de tocat! Hai pa!
Shrek

Mesajde Mircea_63 » 17 Ian 2018, 00:42

Personal, d-l Tudose mi-a fost simpatic. Mi-a placut ca om. Judecand la rece, a facut gafe mari, populiste:
-S-a luat de multinationale. Populismul spune ca ne exploateaza si isi externalizeaza profitul.
Daca cineva are o oferta de munca si plata, iar eu consider ca imi convine, batem palma, fac munca, imi da cat ne-am inteles, se cheama ca m-a exploatat?
Daca legile noastre ii permit sa isi ia profitul, ca-i al lui si daca iasa in pierdere si pierderea e tot a lui, a facut ceva rau? Asa e intelegerea! Respecti legile!
Daca n-ar fi multinationalele, am fi plini de someri, iar Statul n-ar avea banii ce-i ia din impozite.
Si atunci te iei de cei care respecta legile, asigura salarii si iti da bani la buget???

Defaima bancile! Dar legile bancare tot Statul le fsce, iar restul face legea pietei. In schimb prin banca trec numai banii albi. Daca vrei sa elimini piata neagra si evaziunea, incurajezi lucrul cu bancile. Daca te deranjeaza ca sunt straine, fa naibii una romaneasca, de Stat, iar de acolo influentezi legea pietii. Lucrezi fara comisioane, dobanzi mici, etc. Numai ca una de Stat va da faliment prin furaciuni si devalizare. Si atunci... strainii sunt de vina?

Ca PM a gresit grav fata de unguri! Poate gandi asa, OK, dar nu poate vorbi asa!

Fritz al meu -votez oricand cu el- va accepta PM pus de PSD!
Cinstit? PSD castiga si maine alegerile. Opozitie avem pe forumuri si in strada! In rest... egal cu zero.

Votez cu opozitia doar pentru ca sunt nemultumit de PSD, dar nu exista o opozitie cu care sa spun ca votez cu ei deoarece rezonam si merita alesi.

Tragedia maxima nu e PSDragnea, ci lipsa unei opozitii viabile.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde feederman » 17 Ian 2018, 08:46

cornelioandanciu scrie:Tudose a aratat ca mai avem oameni politici cu verticalitate. Dumneavoastra ce ati fi facut daca ati fi fost in locul lui ? Ca a scapat o declaratie care a fost nepotrivita ? Ganditi-va la stresul prin care a trecut acest om. Este usor sa il judecati.
Si daca doriti momente vesele, s-ar putea sa le aveti de acum incolo, numai ca nu poporul roman va rade, vor rade altii... Greul abia de acum incolo incepe !

Unul dintre noi are un deficit de umor. Deoarece te creditez cu posesa bunei credinte, iti explic ca l-am simpatizat pe Tudose, dar strict in comparatie cu jegurile care ii sunt colegi. Cat despre intentia lui de a-i intepa pe unguri in c… cu secera taranimii muncitoare, de a le frige una dupa ceafa cu ciocanul clasei muncitoare, si a-i atarna calzi in streang, te asigur ca a fost o ironie care avea rolul de a sublinia absurditatea acuzatiei care i s-a adus. Tipul chiar ca este baiat de gasca, cu un limbaj colorat, care necesita un piculet de umor si imaginatie, dar a ales gasca care nu trebuia.
In alt plan, cel politic, putem discuta daca imi spui care din urmatoarele actiuni ale guvernului sau au adus atat de mult bine poporului roman si te-au emotionat atata.
1 Atacurile la adresa Societatilor multinationale?
2 Atacurile la adresa sistemului bancar?
3 Marirea accizei la benzina?
4 Brânciul dat leului pe scara in jos?
5 Cresterea Robor?
6 Cresterea dobanzii de referinta?
7 Legea taxelor pentru angajatii in regim part time?
8 Marirea salarilui minim?
9 stagnarea investitiilor?
10 Marirea salariilor parlamentarilor si a functionarilor superiori?
11 Transformarea functiilor de stat in sinecuri de partid pentru beizadele?
12 Pensionarea anticipata a noii nomenclature, cu pensii halucinante, l3 varste apropiate de cea a pubertatii?
14 Marirea veniturilor parlamentarilor la niveluri care-i fac pe colegii din Europa sa fie invidiosi?
15 Cei 17 Km de autostrada inceputi acum 6 ani?
16 Saracia din spitale?
17Absorbtia nula de fonduri europene?.
18Transferul contributiilor la salariat?
19Noul cod fiscal?
20 Impozitarea pe cifra de afaceri?.
21 Recunoasterea mondiala a opincilor de Dragasani si a mustarului de Topoloveni?
22 Eliberarea din puscarii ?
Daca e să facem statuie cuiva acela este Isărescu care trage leul de urechi, dar pâna când?
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Balian » 17 Ian 2018, 08:52

cornelioandanciu scrie:Cu multinationalele treaba sta cam asa :firma mama , care de obicei isi are sediul intr-un paradis fiscal, le fixeaza firmelor subordonate, care se afla in diferite tari, niste bugete in care acestea trebuie sa se incadreze. Platile finale se vor face catre acea firma mama din paradisul fiscal. Tot prin acea firma se deruleaza si alte afaceri care aduc grosul de bani. Iar fraierii primesc doar bugete limitate, bine calculate.Ca batem palma cu ei ? De multe ori palma o bati si de nevoie...
Cu bancile ? Nu mai insist, mi-e scarba ! Statul ii trage banii nenorocitului care lucreaza pe salariul minim, iar celor care invart miliarde in fiecare zi nu le poate lua impozit... NESIMTIRE CRUNTA !!! S-ar parea ca nici nu le vor lua impozit nici de acum incolo. Banca,exact ca si un organism parazit nesimtit, a stiut sa se faca necesara si sa se eschiveze platii impozitelor. Si vad ca le plangem de mila ! Probabil ca banca este o casa de binefacere.
In rest, sa voteze fiecare cu cine vrea, aceasta este democratia.

Multinaționale și băncile credeți că procedează altfel în țara lor mamă?
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde feederman » 17 Ian 2018, 09:20

cornelioandanciu scrie: Iar fraierii primesc doar bugete limitate, bine calculate.Ca batem palma cu ei ? De multe ori palma o bati si de nevoie...
Cu bancile ? Nu mai insist, mi-e scarba ! .

Nu pot sa zic decat ca ochelarii de cal se dau gratis, ca si berea si manelele in campania electorala. Revolta asta se intelege cam asa: decat sa mance ei cu sapte guri mai bine mor eu de foame. Cel mai pur patriotism. Nu te obliga nimeni sa iei credit sau sa lucrezi la multinationale. Punct! Ai alternativa?. Despre banci: Taxe si contributii platite de banci in 2017=20 miliarde lei, Pe cinstite , fara evaziune.Din care s-au platit si pensii si salarii la stat, normale sau nesimtite.
https://www.digi24.ro/stiri/economie/fi ... tat-861485.
Uraaa! Revolutia proletara a invins tocmai in Bihor. La cererea insistenta a clasei muncitoare de la fabrica de zahar Diamant, capitalistii de la multinationala mama din Germania, si-au bagat coada intre picioare, au inchis fabrica si au aruncat cheia in Crisul cel repede. Si-au cucerit astfel libertatea si saracia , 200 de muncitori oropsiti si exploatati, si inca cateva sute de fermieri specializati in cultura sfeclei de zahar. Si fireste si-au gasit libertatea si familiile lor care cu siguranta sar intr-n picior strigand in cor: ai em friii, ai em friii!
Ultima oară modificat de feederman pe 17 Ian 2018, 09:47, modificat 1 dată în total.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 17 Ian 2018, 09:50

cornelioandanciu scrie:Profit doar de 2,1 miliarde de lei ? Pai bancile sint cele mai ordinare multinationale ! Cat au bagat in paradisuri fiscale ?? Nimeni nu poate sti ! Evident ca oamenii nu mai au alte sanse decat se se angajeze la cei care au finantele si economiile lumii in mainile lor ! Nu au nicio sansa sa traiasca pe cont propriu. TREBUIE sa depinda omul de ei. Si aici, si in orice alta tara ! Chiar si cand cumpara ochelari de cal ! ;)

Alternativa? Ce faci daca-i gonesti pe cei de la Daimler, Continental, Dacia, Ford . Cu ce le inlocuiesti . Faci o fabrica de Lastun sau de Mobra?!
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 17 Ian 2018, 09:56

cornelioandanciu scrie: Cat au bagat in paradisuri fiscale ?? Nimeni nu poate sti !

Daca nu stii , de ce acuzi? Asa ai auzit la shit hole a3? Si totusi alternativa! Expune-o aici , ne convingi, si te urmam cu steagul cel rosu al partidului fluturand si cantand internationala.
LE . Dupa cum stii steag avem. Cu internationala o mai scrantim cu falseturi.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Mircea_63 » 17 Ian 2018, 11:06

Danciule, daca afirm ca cetatenii romanii sunt infractori si trebuiesc scosi din tarile UE??
Vei spune ca doar unii sunt infractori si e treaba politiei sa-i prinda... Tot asa e si paradisurile fiscale. Daca e legal si nu-ti convine, schimba legea. Daca e ilegal, pune mana pe ei, tu ca Stat.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde daffid mihailov » 17 Ian 2018, 11:07

Sa știi ca nu prea exista alternativa la bănci. Te obliga sa treci toți banii de la fonduri și de la încasări miere. Ma refer la cei cu pfa. Ei opresc comision. În fiecare an dau aproape 1000 lei doar ca retrag bani.

Dacă ar exista opțiuni nu as avea nimic împotriva profitului. E treaba lor. Dar tendința e asta.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Balian » 17 Ian 2018, 15:03

cornelioandanciu scrie:Imi spui sa schimb eu legea ? Eu nu am puterea de a o face, doar pot vota cu cei care au intentia s-o faca.

Și eu aș vota cu ei! Cine sunt care au intenție s-o facă în România? Eu unul nu știu.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde csaa » 17 Ian 2018, 19:35

[quote="feederman"]...... Nu te obliga nimeni sa iei credit ...../quote]
Da, nu esti obligat sa iei credit, dar toate persoanele juridice sunt obligate sa ruleze banii prin banci, iar din toamna au niste comisioane tare nesimtite. Exceptie face doar banca Transilvania.
csaa

Mesajde ioanpuiu » 17 Ian 2018, 19:58

Din nou împreună ... mai puţini cu unu de cît ne-am fi aşteptat, dar împreună.
Vă salut cu drag, în orice situaţie!
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Donbazil » 17 Ian 2018, 20:55

Salut!

Da, daaaa! :idea: :idea: :idea:
Fişiere ataşate
dusmani.jpg
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE