octavianpopescu scrie:Eu ma gandeam la o varianta:o teava de un plastic subtire cu diametru potrivit(asta nu stiu ce inseamna,d-aia intrebam,probabil 2-4 cm)taiata la grosimea fagurelui,infipta in acesta,scos fagurele din interior si lasata acolo...si asa cred ca o sa ramana permanent gaura
ignatov andrei scrie:octavianpopescu scrie:Eu ma gandeam la o varianta:o teava de un plastic subtire cu diametru potrivit(asta nu stiu ce inseamna,d-aia intrebam,probabil 2-4 cm)taiata la grosimea fagurelui,infipta in acesta,scos fagurele din interior si lasata acolo...si asa cred ca o sa ramana permanent gaura
Da' ce vrei sa faci, autostrada cu trei benzi...?!?![]()
6-7mm e suficient!
ignatov andrei scrie:octavianpopescu scrie:Eu ma gandeam la o varianta:o teava de un plastic subtire cu diametru potrivit(asta nu stiu ce inseamna,d-aia intrebam,probabil 2-4 cm)taiata la grosimea fagurelui,infipta in acesta,scos fagurele din interior si lasata acolo...si asa cred ca o sa ramana permanent gaura
Da' ce vrei sa faci, autostrada cu trei benzi...?!?![]()
6-7mm e suficient!
jonny_it scrie:La nuclee si familiile mai slabe merita efortul sa faci cateva gauri in rame. La familiile puternice fac doar in ramele marginase.
cristi_vidican scrie:Apoi am rezolvat problema, băgând la iernat doar familii de la 6 intervale în sus.
ignatov andrei scrie:cristi_vidican scrie:Apoi am rezolvat problema, băgând la iernat doar familii de la 6 intervale în sus.
Poti sa pui si pe 16 intervale, pe ramele din margine tot vei avea albina care va muri mai repede daca nu poate face schimb de locuri cu celelalte!![]()
Din cauza acelor albine, care stau mai mult amortite, nici ghemul nu poate evolua cum trebuie.
MERele, ME, sau orice alt ansamblu de corpuri da posibilitatea schimbului, tocmai datorita spatiului dintre corpuri.
ignatov andrei scrie:Scuze Cristi!
Numai de MER n-am vorbit pe aici!
octavianpopescu scrie:De fapt,intr-un fel,promovam MER-u,din toata discutia reiese,asa cum ati spus ca orice sistem format dintr-un asamblu de corpuri este in avantaj...
Ce i-o mai creste inima lu cristi....![]()
octavianpopescu scrie:Legat de asta am iernat prima data un mer anu asta si am ramas surprins sa vad in cate pozitii am surprins ghemu din octombrie pana acum...
octavianpopescu scrie:Inca o intrebare off-topic:cate gauri pe rame si in ce locuri?!doar una pe jum sau faceti altfel?
cristi_vidican scrie:I-a zi-ne, că suntem tare curioși. Poate mai învăț câte ceve.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori