de Shrek » 06 Mar 2018, 21:41
Din nefericire pentru mine, contactul cu sistemul medical, mi-a lăsat un gust amar si o cruntă dezamăgire. In urma cu vreo doi ani, stiind ca.....presiunea in instalație este mare, am mers la un control medical, la un cunoscut medic cardiolog din zona de vest a țării. După ce i-am spus ca îmi bat...tachetii si uneori , motorul merge întrerupt, amabil si cu zâmbetul pe buze m-a pus sa fac un set de anaize ( pe care le făceam in mod curent in fiecare an) . După ce a citit analizele, s-a arată usor îngrijorat si m-a pus sa fac si o ...cred ca ii zice coronografie. Oricum , ceva scump. Am facut-o si apoi m-a anunțat cu o voce grava ca trebuie musai sa ma internez, , sa îmi fac urgent operație de montare a doua stenturi, ce altfel, se vor ...sparge conductele , speranta de viata scazand dramatic, la maxim un an, daca nu ma enervez si nu ma apuc sa mut muntii.Toata distractia fix 2000 euro, plus/minus 100. Asta fiindcă aveam un prieten comun si nah, îmi face o reducere la ...cazare. Mi-a cam cazut fata, sincer deja ma incerca un regret ca nu făcusem mare lucru din ceea ce îmi propusesem in viata, chestii depresive. I-am spus in glumă, ca inainte de a ma decide trebuie sa fac un împrumut la " prietenul " nostru comun.
" Necredincios" cum sunt, am cerut o a doua opinie, la un medic arhinecunoscut, cardiolog, dar care ma cunoaste de 20 de ani, fiind printre primii sai pacienți. După ce am refăcut analizele, mai putin cea scumpa dar ceva in plus, care nu stiu cum se numeste dar gratuită, m-a anunțat ca, in afara de faptul ca am inima mare , fluiera putin, alte defecțiuni nu are. I-am povestit întâmplarea cu celalalt medic si m-a rugat sa i-au decizia pe care au o consider de cuviință. Dar opinia sa este ca nu este cazul sa arunc niste bani, doar pentru a ma da mare ca ....am doua stenturi. Dar sa il vizitez mai des, in loc de doi ani sa vin in fiecare an, si daca se poate, inainte de crăciun. ( atunci ne cunoscusem). Glumea desigur, oricum il sun totdeauna de sărbători.
Deci întrebarea este, daca studiezi cam 20 de ani, ai norocul sa salvezi vieți si poate chiar faci asta cativa ani, asta iti da dreptul sa " profiti " de neștiința unor semeni si sa ii " tunzi " la maxim , întâi speriindu-i de moarte si apoi pozand in înger salvator ( contracost , desigur)? Acum cand au salarii cel putin comparabile cu cele din afara ( nu si condițiile din spitale), oare or mai cere spaga? Întreb si io?