Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 14 Mai 2018, 23:32

Oho! Si inca cum!
Verificati cum au fost scazute redeventele statului pentru marmura, granit, etc., de catre cine, cand si o sa va dati seama cine e beneficiarul.
csaa

Mesajde akmm » 15 Mai 2018, 09:39

csaa scrie:In cazul asta procurorii au fost ....nepregatiti si au facut dosarul penal de mantuiala. Asadar prezumtivi vinovati scapa iar noi platim si dauna ( ca nu se recupereaza) si cheltuieli judiciare.
Dar mai e o posibilitate, te las pe tine sa o spui, desi ca sustinator necugetator al lui Codruta nu cred ca ai s-o faci. Nu-i nimic, eu insist.

Uite, asta saracul nu a avut nimic paralel in spate...
,,Un alt inculpat, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), a fost condamnat la 4 ani de închisoare.''
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA.
www.mediafax.ro/politic/breaking-victor ... i-17210879
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Shrek » 15 Mai 2018, 11:02

Asta cu achitarea in instanta a marilor corupti, a devenit o tema de campanie electorală în perspectiva europarlamentarelor si prezidențiale de anul viitor. Daca au fost achitați, nu inseamna automat ca nu au săvârșit faptele pentru care au fost trimisi in judecata. Doar in situatia in care instanța decide ca faptă nu există. In rest, modificările legii, pe timpul procesului penal a dus la dezincriminarea faptelor, ducând de fapt la un fel de " amnistie" mai sofisticată a inculpaților.
Ar fi de discutat insa, ia aceste situatii despre moralitatea menținerii celor implicați in astfel de procese in viata politică a țării. Eu susțin ca odată declansat un astfel de " tavalug", cel vizat ar trebui sa faca un pas in spate. Parerea mea!
Shrek

Mesajde feederman » 15 Mai 2018, 13:12

Shrek scrie: Eu susțin ca odată declansat un astfel de " tavalug", cel vizat ar trebui sa faca un pas in spate. Parerea mea!

Păi el ar face , dar acolo stau la rand altii ca el, care blocheaza tavalugul. Poteca asta are sens unic. Nu se poate in marche arriere.
Nici un rezultat in privinta asasinarii copilei de la Baia Mare. SRI este supus unei actiuni de demonizare. Protocoalele cu SRI sunt scoase in afara legii. Conform acestei logici, daca SRI ar obtine informatii referitoare la caz , acestea nu ar putea fi utilizate pentru continuarea cercetarii penale.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde horia_ch » 15 Mai 2018, 16:02

Ce înseamnă ”a obține”, in acest caz?
Acolo trebuie să-și facă treaba PROCURORUL, chiar dacă el colaborază cu... oricine. Treaba procurorului nu este să faca copy-paste după rapoartele unui ofițer SRI sau de poliție, pentru că în momentul ăsta așa se lucrează, în majoritate. Procurorul e pus acolo să-i umble mintea, să caute conexiuni (reale) și să găsească (nu să inventeze) legături între acte și fapte. ASTA nu se prea întâmplă. Din păcate. Și din acest motiv acum se ajunge și la achitări pentru persoane care, poate, nu ar trebui achitate.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Shrek » 15 Mai 2018, 17:17

feederman scrie:....... Protocoalele cu SRI sunt scoase in afara legii. Conform acestei logici, daca SRI ar obtine informatii referitoare la caz , acestea nu ar putea fi utilizate pentru continuarea cercetarii penale.

SRI-ul, nu a ajutat si nici nu va ajuta judiciarul sau, cum ii spune acum, investigațiile criminale. Pentru ca nu este competenta lor. Iar protocoalele au fost făcută tocmai ca cineva sa dețină puterea absoluta ( numiri în justiție, numiri în instituții descentralizate, chiar si in mai). Personal nu sunt sigur ca corupția ( scuzați cacofonia) ucide. Nu am vazut pe nimeni sa fi murit c-a luat spaga. Dar sunt convins ca puterea corupe.
Revenind la cazul de la Baia mare, am doua teorii. 1. Incompetență anchetatorilor, probabil vicierea sau contaminarea probelor biologice recoltate.
2. Autorul este un copil, usor dus, din anturajul victimei si care nu iese in evidență cu nimic. Altfel, de atunci ri pana acum, daca era un pedofil adult, s-ar fi " rasuflat"!
Shrek

Mesajde petru71 » 15 Mai 2018, 17:59

Shrek scrie:[...] Personal nu sunt sigur ca corupția ( scuzați cacofonia) ucide. Nu am vazut pe nimeni sa fi murit c-a luat spaga.

Corupția ucide Căpcăune. Poți să fi sigur de asta.
Doar că nu-i ucide pe șpăgari, îi ucide pe cei care cad victime sistemului corupt.
De la victimele sutelor de accidente rutiere grave(care n-ar fi fost atât de grave pe niște drumuri realizate de un sistem necorupt),
până la copiii care-au murit în Colectiv... :cry:
E greu să delimităm interesul propriu al decidentului, reaua lui intenție sau nepăsarea (unde corupția e la ea acasă) de simpla prostie a celor care decid pentru noi.
Oricum, fie că suntem conduși de proști fie că ne conduc corupții, pentru noi e cam tot aia.
La fel o luăm în bot de la un sistem bolnav până-n măduva oaselor.
Să trăiești !
petru71

Mesajde Shrek » 15 Mai 2018, 20:05

Mie, de corupție de la nivel înalt m-i se cam rupe. N-am afaceri atât de importante sa fiu nevoit sa " cunosc" pe cateva de " sus" sa-i plătesc taxa de protectie. Pe mine ma deranjează mica coruptiei ( scuze pentru cacofonie). Consider ca este inadmisibil in anul 2018, un medic sa-ti spuna senin ,ca operația de colecist costa 200 eu. Pai daca bătrâna avea bani , mergea in privat. Sau in strainatate. Si atunci pentru ce te uiți ca milogu' la mine sa-ti dau banii cand tu primesti peste 3000 de eu salariu. Sau cand mergi la primăria după vre-o adeverință sa te tot amane pana ...bagi mana-n buzunar si dai bani la muzicanți Ori la apia, daca nu iti pica din "întâmplare" pachetul de tigari pe jos, nu se afla pămînturile. Si ar mai fi da' ma opresc ca ma aprind. Aceasta este cultura noastra, de spagari? Nu cred. Ar trebui sa începem de jos cu tratarea acestei molime a societatii noastre. Un restart al societatii avem nevoie. Zac si io!
Shrek

Mesajde petru71 » 15 Mai 2018, 20:41

Căpcăune, nu zici rău deloc.
Dar ce ne facem cu "peștele de la cap se-mpute" ??
Țara asta trăiește astăzi un coșmar de sorginte mafiotă.
Să mai zic ?
petru71

Mesajde Shrek » 15 Mai 2018, 20:56

petru71 scrie:]"peștele de la cap se-mpute"[/i][/b] ??

Da! Dar pestele se curata de la coadă. Mafioții de care zici sunt acolo de aproape 29 de ani. Ei sunt aceeasi. Odată la patru ani ( sau cinci) , cedează locurile. Unii, altora! Dar ei sunt aceeasi. Si raman acolo pentru ca prin discursul lor reusesc sa ne invrajbeasca pe unii impotriva altora. Iar eu ma cert cu tine, tu cu Mircea si noi toti cu...bezna. Glumesc! Dar asta mi-a venit in minte. Cred ca am mai scris si cu alte ocazie. Noi trebuie sa ne schimbam. Trebuie sa luam atitudine si sa nu mai dăm spaga. Sa-l luam de gusa pe nenea care cere si sa dăm cu el de pământ, metaforic vorbind. Ori sa ne asumăm consecință actiunilor noastre si sa nu ne mai targuim.
Shrek

Mesajde petru71 » 15 Mai 2018, 21:29

Shrek scrie:Dar pestele se curata de la coadă. Mafioții de care zici sunt acolo de aproape 29 de ani. Ei sunt aceeasi. Odată la patru ani ( sau cinci) , cedează locurile. Unii, altora! Dar ei sunt aceeasi.

De acord, aceeași mafioți de 3 decenii. Putem să-i îndepărtăm de la putere ? Prin vot ?
Hai să fim serioși. Cu ajutoare sociale și cu alocații date complet fără un interes național autentic e imposibil.
Din păcate, adevărații săraci ai acestei țări (strict material vorbind), vor fi o permanentă masă electorală, mereu disponibilă/aservită javrei/javrelor politică/politice care dau mai multe pixuri/găleți/mititei/sarmale/etc. în campania electorală. Și vezi că la noi, mai nou, campania electorală durează 3 ani... :(
Total întâmplător, discutam astăzi cu un om deosebit - doctor în agronomie.
Eu îi zic, mai în glumă, mai în serios, că nu mai pricep nimic din actuala mizerie din politica de astăzi, că e o varză totală...
El răspunde simplu:
- Petrule, țara asta balcanică va avea o șansă atunci când vom avea o lege care să dea drept de vot doar celor cu o minimă educație și care,
obligatoriu, cotizează la bugetul de stat.
Analfabeții sau cei care nu cotizează nu ar trebui să aibă dreptul să decidă prin vot (evident, manipulabili electoral) ce se va întâmpla cu banii noștri, ai celor care cotizăm.

După capul meu, putorile, milogii și analfabeții ar dispărea din cabinele de vot.
Mi-a plăcut mult ideea omului... :mrgreen:
Tam-tam !!
petru71

Mesajde Shrek » 15 Mai 2018, 22:39

Sa fii convins ca mulți dintre analfabeti, pensionari, asistați sociali si " manipulabili" l-au facut presedinte pe Johanis. Nu rasismul este solutia. Eu as zice ca educatia ar putea schimba mentalitatea gresita potrivit căreia oamenii votează tot " p-al da fura, da' baremi da si la ceilalti"!
O noapte linistita s-aveți cu toții!
Shrek

Mesajde petru71 » 15 Mai 2018, 23:02

Shrek scrie:Sa fii convins ca mulți dintre analfabeti, pensionari, asistați sociali si " manipulabili" l-au facut presedinte pe Johanis. Nu rasismul este solutia. Eu as zice ca educatia ar putea schimba mentalitatea gresita potrivit căreia oamenii votează tot " p-al da fura, da' baremi da si la ceilalti"!
O noapte linistita s-aveți cu toții!

Legat de apariția în peisajul prezidențial al neamțului înghețat la capitolul exprimare/discurs politic,
amândoi știm că diferența a făcut-o diaspora, nu agramații sau milogii...
În altă ordine de idei, eu nu vorbeam despre rasism, vorbeam doar despre proști, la cel mai propriu mod posibil - cei care chiar nu cuprind ce-i înconjoară. Adică cei care votează la comandă.
Referitor la educație, ai dreptate. Dar va trebui să accepți că beliții ăștia de ne conduc n-au nici un interes în a educa proștii care-i votează la fiecare ciclu electoral pentru o mână de semințe.
Și uite-așa mă-ntorc la vorbele omului de-l citasem mai devreme...
Noapte bună, Căpcăune !
petru71

Mesajde csaa » 15 Mai 2018, 23:08

akmm scrie:
csaa scrie:In cazul asta procurorii au fost ....nepregatiti si au facut dosarul penal de mantuiala. Asadar prezumtivi vinovati scapa iar noi platim si dauna ( ca nu se recupereaza) si cheltuieli judiciare.
Dar mai e o posibilitate, te las pe tine sa o spui, desi ca sustinator necugetator al lui Codruta nu cred ca ai s-o faci. Nu-i nimic, eu insist.

,,Un alt inculpat, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), a fost condamnat la 4 ani de închisoare.''
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA.
http://www.mediafax.ro/politic/breaking ... i-17210879

Asa.....si ce ai vrut sa spui cu asta??? Ca...????
csaa

Mesajde csaa » 15 Mai 2018, 23:14

Shrek scrie:Asta cu achitarea in instanta a marilor corupti, a devenit o tema de campanie electorală în perspectiva europarlamentarelor si prezidențiale de anul viitor. Daca au fost achitați, nu inseamna automat ca nu au săvârșit faptele pentru care au fost trimisi in judecata. Doar in situatia in care instanța decide ca faptă nu există. In rest, modificările legii, pe timpul procesului penal a dus la dezincriminarea faptelor, ducând de fapt la un fel de " amnistie" mai sofisticată a inculpaților.
Ar fi de discutat insa, ia aceste situatii despre moralitatea menținerii celor implicați in astfel de procese in viata politică a țării. Eu susțin ca odată declansat un astfel de " tavalug", cel vizat ar trebui sa faca un pas in spate. Parerea mea!

Ai citit tu motivarea instatei? Sau ai vazut tu dezincriminate faptele pentru care a fost trimis Ponta in judecata?
Motiveaza ceea ce postezi, altfel intri in clubul select al postacilor de lozinci.
Pe de alta parte tind sa cred ca s-a vrut scoatetea lui Ponta din politica. Asta a reusit.
csaa

Mesajde akmm » 16 Mai 2018, 07:15

csaa scrie:
akmm scrie:

http://www.mediafax.ro/politic/breaking ... i-17210879

Asa.....si ce ai vrut sa spui cu asta??? Ca...????

Hai ca dam cu inteligenta pe afara.Sau cu pretentia ei.Sa fii sanatos.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE