Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura la munte

Mesajde tiih » 15 Aug 2018, 09:36

florin trintoru scrie:Salut ,de curind am fost in delegație la Birlad,Huși ,Vaslui ,am stat o săptămână am realizat ce fauna este acolo fata de zona mea ,am luat o regina de la Birlad cică bukfast,am sa testez această regina in zona mea ,la anul am promis că voi da și eu la cineva de la Birlad una din zona mea ,mai vreau o regina din zona Arad și una din Constanța si Iași , am vorbit cu cineva de la Birlad și a zis că a luat de la Iași și sunt bune pe zona Birlad,și cred că acopăr toată zona Ro consecințele le voi spune peste citiva ani

Anul trecut erau in Barlad magazine cu profil apicol care vindeau in draci "cica bukfast" cu 50 lei bucata....hibrizi din hibrizi (caci adevaratele matci buckfast acolo in tara lor valoreaza mai mult ca pretul unei familii de albine puternice din Romania)pe care cunostinte de ale mele le monitorizeaza de vreo 2 ani atat in zona Barladului cat si in zona Pascaniului(matci provenite din Tg.Neamt....)Toate s-au remarcat prin blandete,prolificitate foarte mare a matcilor la sfarsit de vara-toamna..august septembrie,octombrie...probleme la iernare in adevarata iarna 2016-2017.si la coada clasamentului in ce priveste productia de miere, daca culesul nu a fost abundent,nevoia de a face complectari de hrana toamna...".clasica albina de carne"
Si tot ptr cultura noastra in general....sa stii ca nu are nici o legatura fauna din zona Barlad,Vaslui,Husi...Gorj...Dolj cu dezvoltarea si productivitatea familiilor de albina!!! FLORA...da!

Ptr dl jonny_it....exista o problema a timpului si a banilor...si o mai mare problema a orgoliilor si a stabilirii adevarului, daca va avea loc acest concurs...De aceia regulile ar trebui sa fie clare de la inceput...ptr a nu da vina pe alte cauze in cazul unui esec major si bine ar fi sa se dispute pe un teren neutru...
PS...nu numai ca nu voi ridica capacul pentru a indeparta folia.stupilor dvs..cand nu santeti la stupi...dar ma si gandesc la un sistem dublu de incuiere a stupilor.(o cheie la mine,una la dvs)...astfel incat interventiile sa fie monitorizate de toti concurentii....Ori va fi ceva clar fara a incerca sa dam vina pe mai stiu eu ce.daca vom pierde..ori nu va fi deloc!(spre exemplu in sinea mea ma rog ca in timpul culesului de floarea soarelui sa fie un an secetos ca anul trecut cand abia am scos 10...15 kg miere de FS + rezerva iernare de la stupii buni,nu ca anul asta cand de la aceiasi stupi am scos de doua ori, cam 30..45 kg miere.+rezerva de iernare...15kg...ma rog sa fie o toamna secetoasa,cu probleme in asigurarea pasturii si a albinelor cu "corp gras "la intrarea in iarna....astfel incat familiile bukfastul sa ajunga in primavara complet epuizate...daca or ajunce ...victoria Carpatinei sa fie totala :o
tiih

Mesajde ignatov andrei » 15 Aug 2018, 10:55

kiloz scrie:[quote="ignatov andrei"
Bashca.. acest subiect era pe la alt(e) topicuri...unde(s)...

Andreiu între noi sunt diferente foarte mari. Si altele si pe unde(s).
Dar diferenta cea mica este ca tu bei vodca iar eu palinca dar mai rar!

Faptul ca postezi si jignesti sub anonimat, nu inseamna ca nu ramai tot incet la minte (sa nu zic trancalau, ca alte "alinturi" apar cu stelutze)...
Grija mare... betivii se trezesc... :idea:
ignatov andrei

Mesajde vulpea » 15 Aug 2018, 14:33

eu as zice ca TOTI betivii sunt ... baieti destepti . mai putin ... supreaprecierea proprie ! in rest ... OCENI HARASO (Andrei.u Ignatov vrei sa ma ajuti la corectarea in chirilica si la traducere ?!).
vulpea

Mesajde jonny_it » 16 Aug 2018, 13:46

florin trintoru scrie:Ideea este sa vad daca o regina cu potențial la o zonă se descurca și in zona mea ,

Incearca. Eu tot fac incercari de astea de aproximativ 18 ani. :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 16 Aug 2018, 13:50

cornelioandanciu scrie:
florin trintoru scrie:Ideea este sa vad daca o regina cu potențial la o zonă se descurca și in zona mea ,

Nu va mai amagiti, la munte nu merg orice regine ! Pe timpul verii, toate reginele sint ok, dar iernarea, aici este problema. Din ce am testat eu, carnica merge foarte bine.

In 2001 - 2002 am iernat 2 regine italiene, a fost o iarna normala pentru zona de munte unde aveam albinele. In vara urmatoare au fost familiile cu cea mai buna productie. Am renuntat la ele pentru ca erau prea agresive si tendinta de roire era destul de mare.
Nu mai zic nimic despre diferentele de ienare dintre rase pentru ca iar imi sar multi in cap. :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 16 Aug 2018, 14:06

tiih scrie:Anul trecut erau in Barlad magazine cu profil apicol care vindeau in draci "cica bukfast" cu 50 lei bucata....hibrizi din hibrizi (caci adevaratele matci buckfast acolo in tara lor valoreaza mai mult ca pretul unei familii de albine puternice din Romania)pe care cunostinte de ale mele le monitorizeaza de vreo 2 ani atat in zona Barladului cat si in zona Pascaniului(matci provenite din Tg.Neamt....)Toate s-au remarcat prin blandete,prolificitate foarte mare a matcilor la sfarsit de vara-toamna..august septembrie,octombrie...probleme la iernare in adevarata iarna 2016-2017.si la coada clasamentului in ce priveste productia de miere, daca culesul nu a fost abundent,nevoia de a face complectari de hrana toamna...".clasica albina de carne"
Si tot ptr cultura noastra in general....sa stii ca nu are nici o legatura fauna din zona Barlad,Vaslui,Husi...Gorj...Dolj cu dezvoltarea si productivitatea familiilor de albina!!! FLORA...da!

Al naibii sunt aia pe la Barlad :lol:
Matcile BK "adevarate" costa mai mult pentru ca si costurile de productie sunt mai mari.
In ultimii 15 ani BK-ul a iernat mai bine decat carpatina, in special in iernile grele. De ce: mult mai multa albina intrata in iarna si durata mai lunga de viata primavara.
Nu stiu cum o fi BK-ul de Barlad dar eu nu am vazut asa ceva pana acum. :)

tiih scrie:Ptr dl jonny_it....exista o problema a timpului si a banilor...si o mai mare problema a orgoliilor si a stabilirii adevarului, daca va avea loc acest concurs...De aceia regulile ar trebui sa fie clare de la inceput...ptr a nu da vina pe alte cauze in cazul unui esec major si bine ar fi sa se dispute pe un teren neutru...
PS...nu numai ca nu voi ridica capacul pentru a indeparta folia.stupilor dvs..cand nu santeti la stupi...dar ma si gandesc la un sistem dublu de incuiere a stupilor.(o cheie la mine,una la dvs)...astfel incat interventiile sa fie monitorizate de toti concurentii....Ori va fi ceva clar fara a incerca sa dam vina pe mai stiu eu ce.daca vom pierde..ori nu va fi deloc!(spre exemplu in sinea mea ma rog ca in timpul culesului de floarea soarelui sa fie un an secetos ca anul trecut cand abia am scos 10...15 kg miere de FS + rezerva iernare de la stupii buni,nu ca anul asta cand de la aceiasi stupi am scos de doua ori, cam 30..45 kg miere.+rezerva de iernare...15kg...ma rog sa fie o toamna secetoasa,cu probleme in asigurarea pasturii si a albinelor cu "corp gras "la intrarea in iarna....astfel incat familiile bukfastul sa ajunga in primavara complet epuizate...daca or ajunce ...victoria Carpatinei sa fie totala :o

Cred ca nu ne-am inteles. Eu alea 5 familii le aduceam sa vi le arat dumneavoastra, sa vedeti diferenta intre BK si carpatina pentru ca v-am vazut ca sunteti 100% convins ca doar carpatina este buna, putin imi pasa de ce o sa inteleaga altii.
Cand timp aduc 5 cutii + albine si ma intorc tot cu atatea nu ma intereseaza cine scoate folia.
Si stati linistit, daca va documentati putin tocmai BK-ul este rasa rezistenta la seceta si la ceea ce incepe sa fie foarte raspandit si in Romania, si anume "Desertul verde", tocmai pentru ca are in genetica lui gene de la rase din Africa, Turcia, etc
Haideti sa o lasam asa, oricum discutia a deviat prea mult de la simpla intrebare cum a fost la munte anul acesta.

Ce ziceau unii la aparitia trenurilor:
”sa ruineze tara, sa reduca activitatea cailor, sa ucida populatia prin explozia locomotivelor, sa pună foc la produsele proprietarilor si la rochiile cucoanelor prin scanteile locomotivelor”
Cam asa si unii de pe la noi cu BK-ul. :lol:
Si totusi tara atunci, ca si acum a mers inainte.
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 16 Aug 2018, 21:43

jonny_it scrie:In ultimii 15 ani BK-ul a iernat mai bine decat carpatina, in special in iernile grele. De ce: mult mai multa albina intrata in iarna si durata mai lunga de viata primavara.

BK-ul a iernat mai bine decat carpatina... :lol: :lol: :lol:
Mai omule, tu spui "Carpatina" (mai exista asa ceva....?!?) la toate ragaliile...?!?

Adicatelea... daca alte rase ar fi avut "mult mai multa albina", sub nicio forma nu ar fi iernat asa de bine, pentru ca numai o "rasa" stie, drege si face... :lol:

Oare voi vedea ziua aia cand subiectivismul va fi inlocuit...?!? :?
ignatov andrei

Mesajde vulpea » 17 Aug 2018, 13:03

cu ce mai omule ???
vulpea

Mesajde ignatov andrei » 17 Aug 2018, 13:42

vulpea scrie:cu ce mai omule ???

Cu MARFA BIOLOGICA...
Te bagi...?!?
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2018, 14:01

ignatov andrei scrie:Mai omule, tu spui "Carpatina" (mai exista asa ceva....?!?) la toate ragaliile...?!?

Deci recunoasteti ca nu mai exista carpatina si ceea ce exista acum este un metis intre carpatina si ligustica + ce a mai fost prin zona? :D

ignatov andrei scrie:Adicatelea... daca alte rase ar fi avut "mult mai multa albina", sub nicio forma nu ar fi iernat asa de bine, pentru ca numai o "rasa" stie, drege si face... :lol:

Oare voi vedea ziua aia cand subiectivismul va fi inlocuit...?!? :?

Subiectivism?? Eu doar am raspuns mai sus cum a mers la munte, si deodata toti mi-au sarit in cap. Daca spuneam ca nu am scos nimic oare se mai agitau atat?
Nu mai bine taceam eu, pana la urma nu am nici un interes sa am consurenta la vanzarea mierii :lol:
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 17 Aug 2018, 14:44

jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:Mai omule, tu spui "Carpatina" (mai exista asa ceva....?!?) la toate ragaliile...?!?

Deci recunoasteti ca nu mai exista carpatina si ceea ce exista acum este un metis intre carpatina si ligustica + ce a mai fost prin zona? :D

Ce anume sa RECUNOSC...?!? Tu esti cel ce bate apa in piua cu comaparatiile intre "vestitele" si ragaliile...!!!
AM AVUT... iar pentru "fost", n-am vazut pe nimeni sa plateasca!
M-ai auzit sa spun, sau doar ai tras cocluzii pripite (sa nu spun concurentialo-dusmanesti), ca ACUM mai avem Carpatina...?!?
Problema se pune la voi, generatia lu' Peshte, care habar nu aveti ce a insemnat Carpatina, dar de spurcat si denigrat... nu va intrece nici dracu' (macar daca ati mai sti si ceva apicultura, nu doar exemple de la altii)...!!! :oops:

Bag de seama ca termenul "SUBIECTIVISM" face parte din cotidianul multora, adica e ceva normal, "trandy" si "cool"...!!! :lol:

Daca ai fi dat cafeaua "AIA' cu care ma tot "ameninti", poate ai fi inteles mai multe!!! ;)
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2018, 15:03

ignatov andrei scrie:Problema se pune la voi, generatia lu' Peshte, care habar nu aveti ce a insemnat Carpatina, dar de spurcat si denigrat... nu va intrece nici dracu' (macar daca ati mai sti si ceva apicultura, nu doar exemple de la altii)...!!! :oops:

Bine zis, a insemnat.
Eu nu am denigrat/spurcat, doar faceam o comparatie. Cititi cu atentie. ;)

PS: dati-mi si mie 2 regine carpatine care la anul sa nu roiasca indiferent de ce le fac, sa nu imi sara in cap cand ridic podisorul si este innorat si sa iasa la zbor chiar daca sunt 10 grade si ceata pana la ora 11 si in special care sa nu aiba puiet in perioada noiembrie-februarie chiar daca este cald. Platesc cat cereti. ;)
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 17 Aug 2018, 15:18

jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:Problema se pune la voi, generatia lu' Peshte, care habar nu aveti ce a insemnat Carpatina, dar de spurcat si denigrat... nu va intrece nici dracu' (macar daca ati mai sti si ceva apicultura, nu doar exemple de la altii)...!!! :oops:

Bine zis, a insemnat.
Eu nu am denigrat/spurcat, doar faceam o comparatie. Cititi cu atentie. ;)

PS: dati-mi si mie 2 regine carpatine care la anul sa nu roiasca indiferent de ce le fac, sa nu imi sara in cap cand ridic podisorul si este innorat si sa iasa la zbor chiar daca sunt 10 grade si ceata pana la ora 11 si in special care sa nu aiba puiet in perioada noiembrie-februarie chiar daca este cald. Platesc cat cereti. ;)

Scrisul ne limiteaza mesajul, ca vrem sau nu...
Scuze, dar tu esti unul, nu poti fi "voi", iar eu m-am referit numai la... mult mai multi...
Vii la stupina si-ti dau...
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 17 Aug 2018, 15:30

Maine plec sa extrag ce a mai ramas. Cand mai merg odata, probabil pe la mijlocul lui septembrie vin dupa regine.
Puteti sa le pastrati pana atunci?
Si la vara vedem ce stiu sa faca reginele, poate-s eu prost sau poate nu am avut carpatina de care trebuia. O sa le bag in 2 familii care sa ierneze cu cel putin 7-8 intervale cu albine.
jonny_it

Mesajde vulpea » 17 Aug 2018, 16:06

mai ignatoave, iara ... patinezi ?! TOTDEAUNA MA BAG CU RUSNACII !!!
vulpea

Mesajde csaa » 18 Aug 2018, 12:38

Domnule @jonny_it dumneavoastra vindeti matci sau familii?
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR