Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 13 Noi 2018, 18:50

Mircica nu pot sa contrazic o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila. Nu iau nimanui apararea, doar constat ca rezultatul unui flagrant, al unei balacareli de doi ani, arestari...tam-tam, etc. a fost o achitare de toata frumusetea. Iar nota de plata o suporta statul, adica noi.
Poate tu stii mai multe detalii, desi ma cam indoiesc, dar.....poate stii. In cazul asta cum au fost aia de la DNA care nu au reusit sa dovedeasca vinovatia?
csaa

Mesajde csaa » 13 Noi 2018, 19:17

Cristian IONITA scrie:Uite ca din nou sunt de acord cu tine ... DNA poate (si trebuie) sa faca mai mult

Referitor la dosare au fost solutionate in mod mai mult sau mai putin lamentabil

- Microsoft, au fost condamnari (Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş) au fost multe clasari ptr ca fapta (abuz in serviciu) are termen de prescriptie de 10 ani (Ecaterina Andronescu, Mihai-Nicolae Tănăsescu, Daniel Funeriu, Petru Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu) ATENTIE - nu inseamna ca acesti oameni sunt nevinovati ... ci ca a trecut suficient de mult timp ptr a nu mai fi judecati. Claudiu FLORICA si Dinu PASCARIU sunt in continuare in curs de judecare;

Eu cred ca trebuie facuta o distinctie intre situatiile in care acuzatiile sunt nefondate (abuzive, etc) si cele in care datorita unor situatii administrative (intervine prescrierea, modificari legislative invalideaza anumite probe, etc) ... una este sa fii nevinovat si cu totul altceva ca prin "inginerii" organizatorice si legislative si avocatesti sa fie invalidate acuzatiile (sau probele, sau cum este cazul lui Dragnea completul de judecata).

Totuisi eu sunt tare curios ... ce te face pe tine sa fii asa de vehement impotriva ideei de anchetare?

Bravo! Ai ajuns la miezul problemei. Adica au fost condamnati oamenii de paie, iar capii (ms. Cocos si Pescariu au tooot scris pe la DNA) au fost trecuti sub tacere. Nici macar nu au fost pomeniti, noroc cu austriecii ca mai scapara (neinteresat????) cate un chibrit in negura cazului. ( Sa-mi .....am trecut la metafore)
Vezi tu, si prescrierea faptelor e o metoda de ingropare a dosarelor. Cine i-a impiedicat sa cerceteze? Nimeni. Erau dosare mai importante? Nu cred, prejudiciul este foarte mare. Doua aspecte i-au impiedicat: faptul ca se cerceta indirect o firma SUA si faptul ca, in cazul trimiterii in judecata a ministrilor, s-ar fi ajuns la adevaratii beneficiari ai .....ingineriilor. Asa ca prescrierea eu o trec tot in sarcina negativa a DNA.

In ce-l priveste pe Dragnea eu sunt convins ca doar amana inevitabilul. Fapta e dovedita, e infractiune, vinovatia e clara.

In ce priveste curiozitatea ta:
Nu ma deranjeaza anchetarea, am fost anchetat de patru ori pana acum (nu pentru acte de coruptie). Ma deranjeaza anchetarea facuta nelegal, abuziv. Ma deranjeaza anchetarea prin care se cauta acuzarea cu orice pret a cuiva, scop cu care sunt masluite probe, sunt fortati martori, sunt "pierdute" documente.

Hai sa analizam alta isprava DNA. Cum crezi ca au plecat Udrea si Bica exact inainte sa fie condamnate? Cine "a uitat" sa le interzica sa paraseasca tara? Cum se face ca imediat dupa revocarea lui Codruta s-a demarat procedura de urmarire internationala?
Intreb pentru un prieten! :roll:
csaa

Mesajde Shrek » 13 Noi 2018, 20:19

Parerea mea (fără intenția de te acuză de ceva) este ca te-ai pus in tribuna la ....peluza si nu vezi " decat" pe cei care atacă poarta!
Discutând doar despre corupție, șpagă de nivel înalt, trebuie sa încerci sa înțelegi lucrurile asa cum sunt si nu cum sunt prezentate la niste aparate de spalre ă creierelor gen antene. Deci, la șpagă, unu' dă, altu' ia, rareori apare un intermediar. Cel ce ia, nu poate sa se autodenute. Cel care da, legea îi dă posibilitatea sa spuna si dupa ce a dat, fără să fie pedepsit. Asadar , anchetatorul, nu poate sa dovedească o șpagă, decât dacă îl strânge de ouă pe cel care a dat, pentru a găsi probe care să poată fi prezentate în instanță și obține o condamnare. Vreau sa va spun ca aceasta ....strangere de mana( cu usa), este perfect legală și nici un anchetator nu își riscă cariera ori libertatea pentru o potentiala" strângere de fonduri" ( ori de oua)! Cel puțin la momentul anchetei. După ce dosarul este " blindat" , spăgarul este trimis în judecată ( sau nu) si începe un alt meci! Între timp, mituitul află cine l-a denunțat, ce probe sunt si in functie de șpagă de care mai dispune își angajează ce mai buni avocați care reușesc să îl scape pe motiv de " vicii de procedura"! Dar se numeste achitare. Asta după ce mituitul il strânge si el de ouă pe mituitor sa isi schimba depozitia, martorii, pentru" prețul corect " se îmbolnăvesc subit de alzheimer, iar avocatul, " absolut intamplator si fara nici o relevanta" este rudă cu vreun președinte de curte de apel, înalta curte, etc. De aici soluțiile " curioase" de achitare in cazuri răsunătoare de mită.
Deci da-mi voie sa cred ca , cel puțin în materie de șpagă, sa fiu convins că în toate cazurile, repet, în toate cazurile, ă existăt luarea de mită! Ca nu au fost condamnate toate, acesta este" meritul " justitieii pe care unii o cred o fata virgină dar realitatea este cu totul alta.
Ă tolera corupții in politica si in administratie ( inclusiv in mi), este o greșeală ă societății ! Oamenii nu inteleg ca acestia, de fapt, sunt un fel de hoti care nu mai la binele semenilor ori bunul mers al societății nu se gandesc. Ei se incranceneaza sa ramana in functii doar pentru a-si scoate" investitia" precum și " profitul", gândirea lor neavând nimic in comun cu altruismul care ar trebui să îi caracterizeze! Parerea mea!
Shrek

Mesajde csaa » 13 Noi 2018, 20:41

Nu e chiar in totalitate asa cum spui.
Hai sa va dau un exemplu de masluire a probelor, asa cum mi-a fost si mie prezentat de un tip de la servicii.
Sa zicem ca un fost coleg de generala, acum borfas, ma suna si purtam urmatorul dialog:
- Hai noroc!
-Hai salut!
- Bai csaa am o propunere de afacere pentru tine.
- I-a zii Ceapa!
- Maine vreau sa .....pescuiesc electric si nu vreau sa fiu prins.
- Au!
- Stai ma, ca daca ma lasati dau o masa la....Capsa.
- Mai Ceapa imi face placere sa ma intalnesc cu tine si sa mancam impreuna o friptura. Daca tu dai friptura eu dau vinul, dar in nici un caz nu te pot lasa sa faci vre-o belea (fapta penala).

E!? Rezulta din acest dialog ca as accepta mita?
csaa

Mesajde Shrek » 13 Noi 2018, 20:53

Dacă ai fi pe" interceptari" colaterale, ai fi un potențial corupt cu șanse mari de a .....pica! Nu ai refuzat din start mita, ceea ce te califica la una din definițiile luării de mită.
Pe de altă parte, daca-l stii sărac lipit si brusc se oferă să te scoată la un restaurant select, poate ca vrea sa te.....ceara de soție! O fi iesit omul la agățat, mai stii?!
Shrek

Mesajde kovacslg » 13 Noi 2018, 23:28

As dori sa stiu cate solutii definitive sunt cu probe masluite, intimidare martori etc.
Cate?
Povesti sunt multe.
kovacslg

Mesajde kovacslg » 13 Noi 2018, 23:34

In afara de dragmea si acolitii, mai toata lumea a vazut in dna un exponent al luptei anticoruptie.
Dna e format din oameni si daca cineva greseste de acolo sa suporte consecintele.
Dar a folosi unele posibile greseli pt a limita sau a sista generalizat activitatea intregii institutii este lamentabil.
kovacslg

Mesajde kovacslg » 13 Noi 2018, 23:49

Pana prin 2002-2004 politicieni furau, primeau comisioane, contracte cu statul, privatizasera fabrici pe un leu, intr o veselie lucie fara sa auzi de vreunul cercetat, intrebat....
In ultimii 10 12 ani parca totusi s a vazut ceva schimbare, au si ei asa un stres macar cand comit infractiuni.
Stres care l a exasperat atat de mult incat, cer sa fie anuntati daca sunt ascultati, iar daca s a intamplat deja, atunci dau ordonante prin care dezincrimineaza faptele, schimba judecatori etc
kovacslg

Mesajde csaa » 14 Noi 2018, 00:41

Asta e parea dvs. Eu as mai astepta putin pana se finalizeaza procesele lui Ponta si lui Grebla.

Shrek in situatia data nu ai acceptat mita. Daca citesti mai atent o sa vezi ca "tu dai friptura eu dau vinul" si e paritate, asta fara sa lasi sa se inteleaga ca ai accepta savarsirea infractiunii.
Dar daca se citeaza doar inceputul ......te trezesti arestat. La proces orice avocat va cere inregistrarea integrala si atunci.......achitare.
csaa

Mesajde csaa » 14 Noi 2018, 00:45

kovacslg scrie:As dori sa stiu cate solutii definitive sunt cu probe masluite, intimidare martori etc.
Cate?
Povesti sunt multe.

E, un drac! Si eu as vrea sa stiu asta. Si nu numai eu.
Ca exemplu vezi unitatea de elita de la Ploiesti. I-a facut varza alde Costea. Toata Prahova stie ca aia sunt vinovati, dar datorita modului de lucru "profesionist" incsa sunt in libertate.
csaa

Mesajde mircea.costache » 14 Noi 2018, 11:04

csaa scrie:Mircica nu pot sa contrazic o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila. Nu iau nimanui apararea, doar constat ca rezultatul unui flagrant, al unei balacareli de doi ani, arestari...tam-tam, etc. a fost o achitare de toata frumusetea. Iar nota de plata o suporta statul, adica noi.
Poate tu stii mai multe detalii, desi ma cam indoiesc, dar.....poate stii. In cazul asta cum au fost aia de la DNA care nu au reusit sa dovedeasca vinovatia?

Buna ziua !

Scurt pe unu.
Ce o tot golaneşti ?????????????????????????. Peştele şi whiskey din maşina personală mirosea a Calafat şi şpagă de agent.
Acuma discutăm pe limbajul dumitale. Agentu tocmai ce avusese o pomană în familie şi cum domnul incoruptibil de perspectivă nu putuse participa i-a adus-o la pachet. Prin părţile Calafatului se mai practică pomana si cu whiskey.

Iartă-l Doamne că nu ştie ce tastează.
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
mircea.costache

Mesajde csaa » 14 Noi 2018, 12:36

Nu o golanesc, doar ca nu-mi dau cu parea pe o chestiune deja judecata.
Daca ar fi asa cum spui tu cine ar fi "de vina" pentru achitare? Incompetenta procurorilor sau a judecatorilor din trei instante de judecata?

Eee! Daca tot stii atatea spunei in fata cand va intalniti, ca tot trece pe acolo.
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 14 Noi 2018, 13:07

csaa scrie:
Cristian IONITA scrie:Uite ca din nou sunt de acord cu tine ... DNA poate (si trebuie) sa faca mai mult

Referitor la dosare au fost solutionate in mod mai mult sau mai putin lamentabil

- Microsoft, au fost condamnari (Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş) au fost multe clasari ptr ca fapta (abuz in serviciu) are termen de prescriptie de 10 ani (Ecaterina Andronescu, Mihai-Nicolae Tănăsescu, Daniel Funeriu, Petru Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu) ATENTIE - nu inseamna ca acesti oameni sunt nevinovati ... ci ca a trecut suficient de mult timp ptr a nu mai fi judecati. Claudiu FLORICA si Dinu PASCARIU sunt in continuare in curs de judecare;

Eu cred ca trebuie facuta o distinctie intre situatiile in care acuzatiile sunt nefondate (abuzive, etc) si cele in care datorita unor situatii administrative (intervine prescrierea, modificari legislative invalideaza anumite probe, etc) ... una este sa fii nevinovat si cu totul altceva ca prin "inginerii" organizatorice si legislative si avocatesti sa fie invalidate acuzatiile (sau probele, sau cum este cazul lui Dragnea completul de judecata).

Totuisi eu sunt tare curios ... ce te face pe tine sa fii asa de vehement impotriva ideei de anchetare?

Bravo! Ai ajuns la miezul problemei. Adica au fost condamnati oamenii de paie, iar capii (ms. Cocos si Pescariu au tooot scris pe la DNA) au fost trecuti sub tacere. Nici macar nu au fost pomeniti, noroc cu austriecii ca mai scapara (neinteresat????) cate un chibrit in negura cazului. ( Sa-mi .....am trecut la metafore)
Vezi tu, si prescrierea faptelor e o metoda de ingropare a dosarelor. Cine i-a impiedicat sa cerceteze? Nimeni. Erau dosare mai importante? Nu cred, prejudiciul este foarte mare. Doua aspecte i-au impiedicat: faptul ca se cerceta indirect o firma SUA si faptul ca, in cazul trimiterii in judecata a ministrilor, s-ar fi ajuns la adevaratii beneficiari ai .....ingineriilor. Asa ca prescrierea eu o trec tot in sarcina negativa a DNA.

In ce-l priveste pe Dragnea eu sunt convins ca doar amana inevitabilul. Fapta e dovedita, e infractiune, vinovatia e clara.

In ce priveste curiozitatea ta:
Nu ma deranjeaza anchetarea, am fost anchetat de patru ori pana acum (nu pentru acte de coruptie). Ma deranjeaza anchetarea facuta nelegal, abuziv. Ma deranjeaza anchetarea prin care se cauta acuzarea cu orice pret a cuiva, scop cu care sunt masluite probe, sunt fortati martori, sunt "pierdute" documente.

Hai sa analizam alta isprava DNA. Cum crezi ca au plecat Udrea si Bica exact inainte sa fie condamnate? Cine "a uitat" sa le interzica sa paraseasca tara? Cum se face ca imediat dupa revocarea lui Codruta s-a demarat procedura de urmarire internationala?
Intreb pentru un prieten! :roll:

Sunt total de acord cu tine ... pe dosarul Microsoft se putea face mult mai mult ... si inca se mai poate face (nu toate faptele au termen de prescriptie). Ca cercetarile se fac "orientat" nu cred ca te-a contrazis cineva .... . Ideea ca frana DNA a fost sa nu se ajunga la cercetarea directa a Microsoft nu prea are sustinere, Microsoft nu a facut nimic ilegal (si nici macar imoral, poate doar un pic lipsa de etica comerciala dar asta nu este condamnabil), Microsoft a vandut licente "la pret de lista", ideea este ca ptr anumit volum de vanzare acorda discounturi (valori mari, gen 30-40%), aceste discounturi insa nu au mai fost aplicate insa si in vanzarea de catre distribuitor catre utilizator final ... care este cupla Microsoft aici??!! Nu Microsoft a incasat banii de discount, nu Microsoft a "generat" contractele, nu Microsoft a rasplatiti factorii de decizie, etc ....

Ca sa facem o paralela ... ar fi ca si cum eu care vand mierea la borcan cu 30 Lei / Kg si la procesator cu 10 Lei/Kg as fi "cuplabil" in viziunea celui care cumpara de la supermarket cu 40 Lei borcanul "procesat" .... sunt eu vinovat ca intermediarii si-a facut partea leului, si ca eventual al spaguit respionsabilul de raion sa puna pe raft doar mierea furnizata de un singur procesator?.

Sa intelegem ca in cele patru situatii in care ai fost anchetat au fost cazuri in care ancheta nu s-a derulat conform legii?

nu vreau sa gasesc justificari ptr cazurile Udrea si Bica ... din tara au plecat si oameni care erau in consemn la frontiera ...
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 14 Noi 2018, 13:21, modificat 1 dată în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 14 Noi 2018, 13:14

csaa scrie:Nu e chiar in totalitate asa cum spui.
Hai sa va dau un exemplu de masluire a probelor, asa cum mi-a fost si mie prezentat de un tip de la servicii.
Sa zicem ca un fost coleg de generala, acum borfas, ma suna si purtam urmatorul dialog:
- Hai noroc!
-Hai salut!
- Bai csaa am o propunere de afacere pentru tine.
- I-a zii Ceapa!
- Maine vreau sa .....pescuiesc electric si nu vreau sa fiu prins.
- Au!
- Stai ma, ca daca ma lasati dau o masa la....Capsa.
- Mai Ceapa imi face placere sa ma intalnesc cu tine si sa mancam impreuna o friptura. Daca tu dai friptura eu dau vinul, dar in nici un caz nu te pot lasa sa faci vre-o belea (fapta penala).

E!? Rezulta din acest dialog ca as accepta mita?

Intr-o tara normal asa situatie ar fi imposibila .... este inacceptabil ca un functionar al statului sa aiba astfel de relatii cordiale cu borfasi, indiferent de cat de buni colegi au fost la scoala ... dar bineinteles noi suntem caz aparte .... la noi este titlu de glorie sa te afisezi cu interlopii (nu mai vorbes de inrudiri, incuscriri, etc).
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 14 Noi 2018, 13:17

kovacslg scrie:Pana prin 2002-2004 politicieni furau, primeau comisioane, contracte cu statul, privatizasera fabrici pe un leu, intr o veselie lucie fara sa auzi de vreunul cercetat, intrebat....
In ultimii 10 12 ani parca totusi s a vazut ceva schimbare, au si ei asa un stres macar cand comit infractiuni.
Stres care l a exasperat atat de mult incat, cer sa fie anuntati daca sunt ascultati, iar daca s a intamplat deja, atunci dau ordonante prin care dezincrimineaza faptele, schimba judecatori etc

mai adaugati cam 10 ani si suntem aproape de adevar .... activitatea DNA are un mare merit ... al stoparii generalizarii comisionarii (au fost cazuri gen Vanghelie unde comisionul sarea de 20%) contractelor publice .... nici acum nu sunt eradicate dar ... nu mai sunt generalizate.
Cristian IONITA

Mesajde kovacslg » 14 Noi 2018, 13:46

[quote="csaa"]Asta e parea dvs. Eu as mai astepta putin pana se finalizeaza procesele lui Ponta si lui Grebla.

Da asta este parerea mea, dar confirmat de faptul ca circulam prin poteci ca banii de autostrada s au furat.

Da care e parerea dvs?

1 stiti daca exista solutii definitive cu masluiri de probe, intimidare de martori si daca da cate? Sau doar povestile disperatilor....
2 dnna, in afara de cei 5 politicieni rosii disperati si cei 5 jurnalisti platiti de ei, este considerat un element de progres in combaterea fenomenului de coruptie, furt si delapidare din bani publici.
E cuvantul lui dragmea patitul, contra cuvantul unor oficiali europeni. Eu ii cred pe ultimii. Superinformati!!!
3 parerea dvs este ca in anii 90' nu s-a furat deloc? Cu politicieni curati? Asta ar fi o gluma, nu o parere.
4 nu vedeti nici o schimbare fata de acea perioada in care procuratura era intr o tacere de mormant fata de politicieni?
probabil ca nu, asta da parere.
kovacslg

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE