Cristian IONITA scrie:Uite ca din nou sunt de acord cu tine ... DNA poate (si trebuie) sa faca mai mult
Referitor la dosare au fost solutionate in mod mai mult sau mai putin lamentabil
- Microsoft, au fost condamnari (Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş) au fost multe clasari ptr ca fapta (abuz in serviciu) are termen de prescriptie de 10 ani (Ecaterina Andronescu, Mihai-Nicolae Tănăsescu, Daniel Funeriu, Petru Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu) ATENTIE - nu inseamna ca acesti oameni sunt nevinovati ... ci ca a trecut suficient de mult timp ptr a nu mai fi judecati. Claudiu FLORICA si Dinu PASCARIU sunt in continuare in curs de judecare;
Eu cred ca trebuie facuta o distinctie intre situatiile in care acuzatiile sunt nefondate (abuzive, etc) si cele in care datorita unor situatii administrative (intervine prescrierea, modificari legislative invalideaza anumite probe, etc) ... una este sa fii nevinovat si cu totul altceva ca prin "inginerii" organizatorice si legislative si avocatesti sa fie invalidate acuzatiile (sau probele, sau cum este cazul lui Dragnea completul de judecata).
Totuisi eu sunt tare curios ... ce te face pe tine sa fii asa de vehement impotriva ideei de anchetare?
Bravo! Ai ajuns la miezul problemei. Adica au fost condamnati oamenii de paie, iar capii (ms. Cocos si Pescariu au tooot scris pe la DNA) au fost trecuti sub tacere. Nici macar nu au fost pomeniti, noroc cu austriecii ca mai scapara (neinteresat????) cate un chibrit in negura cazului. ( Sa-mi .....am trecut la metafore)
Vezi tu, si prescrierea faptelor e o metoda de ingropare a dosarelor. Cine i-a impiedicat sa cerceteze? Nimeni. Erau dosare mai importante? Nu cred, prejudiciul este foarte mare. Doua aspecte i-au impiedicat: faptul ca se cerceta indirect o firma SUA si faptul ca, in cazul trimiterii in judecata a ministrilor, s-ar fi ajuns la adevaratii beneficiari ai .....ingineriilor. Asa ca prescrierea eu o trec tot in sarcina negativa a DNA.
In ce-l priveste pe Dragnea eu sunt convins ca doar amana inevitabilul. Fapta e dovedita, e infractiune, vinovatia e clara.
In ce priveste curiozitatea ta:
Nu ma deranjeaza anchetarea, am fost anchetat de patru ori pana acum (nu pentru acte de coruptie). Ma deranjeaza anchetarea facuta nelegal, abuziv. Ma deranjeaza anchetarea prin care se cauta acuzarea cu orice pret a cuiva, scop cu care sunt masluite probe, sunt fortati martori, sunt "pierdute" documente.
Hai sa analizam alta isprava DNA. Cum crezi ca au plecat Udrea si Bica exact inainte sa fie condamnate? Cine "a uitat" sa le interzica sa paraseasca tara? Cum se face ca imediat dupa revocarea lui Codruta s-a demarat procedura de urmarire internationala?
Intreb pentru un prieten!