kovacslg scrie:[....
1 stiti daca exista solutii definitive cu masluiri de probe, intimidare de martori si daca da cate? Sau doar povestile disperatilor....
2 dnna, in afara de cei 5 politicieni rosii disperati si cei 5 jurnalisti platiti de ei, este considerat un element de progres in combaterea fenomenului de coruptie, furt si delapidare din bani publici.
E cuvantul lui dragmea patitul, contra cuvantul unor oficiali europeni. Eu ii cred pe ultimii. Superinformati!!!
3 parerea dvs este ca in anii 90' nu s-a furat deloc? Cu politicieni curati? Asta ar fi o gluma, nu o parere.
4 nu vedeti nici o schimbare fata de acea perioada in care procuratura era intr o tacere de mormant fata de politicieni?
probabil ca nu, asta da parere.
Cristian IONITA scrie:kovacslg scrie:Pana prin 2002-2004 politicieni furau, primeau comisioane, contracte cu statul, privatizasera fabrici pe un leu, intr o veselie lucie fara sa auzi de vreunul cercetat, intrebat....
In ultimii 10 12 ani parca totusi s a vazut ceva schimbare, au si ei asa un stres macar cand comit infractiuni.
Stres care l a exasperat atat de mult incat, cer sa fie anuntati daca sunt ascultati, iar daca s a intamplat deja, atunci dau ordonante prin care dezincrimineaza faptele, schimba judecatori etc
mai adaugati cam 10 ani si suntem aproape de adevar .... activitatea DNA are un mare merit ... al stoparii generalizarii comisionarii (au fost cazuri gen Vanghelie unde comisionul sarea de 20%) contractelor publice .... nici acum nu sunt eradicate dar ... nu mai sunt generalizate.
Cristian IONITA scrie:
Ca sa facem o paralela ... ar fi ca si cum eu care vand mierea la borcan cu 30 Lei / Kg si la procesator cu 10 Lei/Kg as fi "cuplabil" in viziunea celui care cumpara de la supermarket cu 40 Lei borcanul "procesat" .... sunt eu vinovat ca intermediarii si-a facut partea leului, si ca eventual al spaguit respionsabilul de raion sa puna pe raft doar mierea furnizata de un singur procesator?.
..........
Shrek scrie:Cristian IONITA scrie:
Ca sa facem o paralela ... ar fi ca si cum eu care vand mierea la borcan cu 30 Lei / Kg si la procesator cu 10 Lei/Kg as fi "cuplabil" in viziunea celui care cumpara de la supermarket cu 40 Lei borcanul "procesat" .... sunt eu vinovat ca intermediarii si-a facut partea leului, si ca eventual al spaguit respionsabilul de raion sa puna pe raft doar mierea furnizata de un singur procesator?.
..........
Tii cu cu ursu'! Treaba cu șpagă la microsoft stă în felul urmator: firma producătoare de softuri si deținătoare de licențe, exasperantă de rata mare a pirateriei din ro, a intervenit la nivel înalt ca statul roman sa mai si plateasca pentru programele folosite . Si atunci , statul român, reprezentat de .... Dinu Păturică, a zis "
-Dar cum nu, plătim toate licențele, cât costă?
- 100 dolari pe bucata! Au răspuns cei de la ms.
- Doar atat? Nu se poate! Uite noi va plătim câte licențe vreti voi, cu prețul stabilit de noi, este bine?
-Cam cât? Au întrebat cei de la ms.
-Cam 250 de dolari pe bucata, Dar diferenta o returnati ca reprezinta" tva-ul."
Afacerea a fost transpartinica si " tva-ul" ă finanțat cateva campanii electorale, de culori diferite. Din pacate pentru cei ce au " luat", firmele din străinătate, au fost nevoite să își înregistreze operațiunile chiar dacă au " externalizat" profitul prin paradisuri fiscale. De aceea vedem si ă cum "scame" ale afacerilor cu licențe de acum 10 ani! Dar, asa cum am mai spus-o, cel care da șpagă este la fel de mizerabil ca cel care o ia. Dacă decide să se " spovedesca" ar putea sa i se faca o reducere de pedeapsă. Maxim 10 la sută!
Despre Elena Durea si Sebastian Ghiță, io as fi tentat ca nu sunt chiar cine spun ei. N-ar fi exclus să aflăm cu timpul ca au fost " bagati" in politica de înalt nivel pentru a-i " supraveghea " pe Basescu respectiv Ponta. România nu este chiar atat de " neinteresanta" cum încearcă europa sa o prezinte. Ea este masa pe care unchiul Sam si Ursul joacă poker. Sa speram ca nu se îmbată nimeni sa ...rastoarne masa. Hai pa!
... firma producătoare de softuri si deținătoare de licențe, exasperantă de rata mare a pirateriei din ro, a intervenit la nivel înalt ca statul roman sa mai si plateasca pentru programele folosite ...
csaa scrie:Cristian IONITA scrie:kovacslg scrie:Pana prin 2002-2004 politicieni furau, primeau comisioane, contracte cu statul, privatizasera fabrici pe un leu, intr o veselie lucie fara sa auzi de vreunul cercetat, intrebat....
In ultimii 10 12 ani parca totusi s a vazut ceva schimbare, au si ei asa un stres macar cand comit infractiuni.
Stres care l a exasperat atat de mult incat, cer sa fie anuntati daca sunt ascultati, iar daca s a intamplat deja, atunci dau ordonante prin care dezincrimineaza faptele, schimba judecatori etc
mai adaugati cam 10 ani si suntem aproape de adevar .... activitatea DNA are un mare merit ... al stoparii generalizarii comisionarii (au fost cazuri gen Vanghelie unde comisionul sarea de 20%) contractelor publice .... nici acum nu sunt eradicate dar ... nu mai sunt generalizate.
Eu as mai adauga 14-16 ani nu doar 10
csaa scrie:Nu o golanesc, doar ca nu-mi dau cu parea pe o chestiune deja judecata.
Daca ar fi asa cum spui tu cine ar fi "de vina" pentru achitare? Incompetenta procurorilor sau a judecatorilor din trei instante de judecata?
Eee! Daca tot stii atatea spunei in fata cand va intalniti, ca tot trece pe acolo.
Cristian IONITA scrie:csaa scrie:Cristian IONITA scrie:kovacslg scrie:Pana prin 2002-2004 politicieni furau, primeau comisioane, contracte cu statul, privatizasera fabrici pe un leu, intr o veselie lucie fara sa auzi de vreunul cercetat, intrebat....
Eu as mai adauga 14-16 ani nu doar 10
pai .... 2004 + 16 = 2020 ... cel putin la ce matematica am invatat eu
Sa inteleg ca dumneavoastra stitii ceea ce o sa se intampl de dinainte de a se intampla ? ... la 6 din 49 functioneaza?
csaa scrie:kovacslg scrie:[....
1 stiti daca exista solutii definitive cu masluiri de probe, intimidare de martori si daca da cate? Sau doar povestile disperatilor....
2 dnna, in afara de cei 5 politicieni rosii disperati si cei 5 jurnalisti platiti de ei, este considerat un element de progres in combaterea fenomenului de coruptie, furt si delapidare din bani publici.
E cuvantul lui dragmea patitul, contra cuvantul unor oficiali europeni. Eu ii cred pe ultimii. Superinformati!!!
3 parerea dvs este ca in anii 90' nu s-a furat deloc? Cu politicieni curati? Asta ar fi o gluma, nu o parere.
4 nu vedeti nici o schimbare fata de acea perioada in care procuratura era intr o tacere de mormant fata de politicieni?
probabil ca nu, asta da parere.
1. daca as fi in posesia datelor astora ....m-as numi basescu. Intrebarea dvs. e ....cel putin copilareasca. Cunosc doua cazuri care m-au atins tangential (de fapt singurele cazuri care au avut ...cat de cat legatura cu mine) si in ambele s-au facut niste abuzuri groaznice
2. DNA este un intrument de intimidare politica. Cei care l-au creat sustin altceva. Superinformatii aia de ce nu sesieaza ca DNA nu s-a atins de basecu? De ce nu se sesizeaza cu privire la fuga lui Udrea, Bica, etc.? Intrebarea asta v-am adresat-o mai sus, dar evitati intrebarile ce va sunt adresate si preferati lozincile din piata. Nu-i nimic, eu sunt insistent
3. Unde am sustinut eu asta????
4. Ba da, e o schimbare inceputa cu condamnarea lui Adrian Nastase (pacat ca nu a continuat cu acelasi avant si fara a avea o directie stabilita din afara tarii), dar atunci procuror sef la DNA era Morar. Codruta a reusit sa corupa tot ce mai era bun in DNA.
Multumit de raspunsuri?
Va rog sa nu raspundeti imediat. Calmati-va, recititi dialogul nostru si veti vedea ca avem amandoi acelasi interes, doar ca eu sustin ca DNA ar trebui reformata.
Nu mai pot discuta cu dvs. in aceasta seara, asa ca va urez sa aveti o noapte calma.
csaa scrie:Retinuti, cercetati, arestati si......achitati. Cam asta ar fi, pe scurt, bilantul DNA
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori