yuonyuon scrie:kovacslg scrie:Propun sa facem abstractie de acele zile plus minus si sa luam data infloririi 05 mai.
Spuneti ca inainte cu trei saptamani incepeti sa scoateti puiet. Adica 16 aprilie.
Insa la aceasta data aveti toate familiile uniforme, dupa ce ati facut o redistribuire de puiet in 1 aprilie.
In acest caz ce se intampla cu puietul luat din familii?
La care familii ajung?
no problem !!!
sa inteleg ca iesiti cu bombe 100% din iarna si nu aveti unde sa dati puietul?
eu am 20 matci de rezerva in "adapost" , si mereu raman catva stupi de "clasa B" care vor rata culesul si voi da puietul lor .
Deci dupa sase pagini ne spuneti ca defapt in 15 Aprilie, mai aveti inca 20 de matci ''in adapost'' (ce o fi), mai slabe la care dati ramele de puiet.
E un aspect elementar.....
In fine, pe langa acestea 20, in data de 15 aprilie mai aveti cativa stupi de clasa ''B' (mai slabi banuiesc, ca de aia e B)', chiar daca ati egalizat deja in 01 Aprilie.
Aflam din ce in ce mai multe...
Defapt ati inceput cu un tabel nerealist, apoi cu un raport de 7/3 f subiectiv si asta, dupa care ati zis ca prin 15 aprilie luati rame cu puiet de la familiile care merg la salcam, citez ''cand si cum''
Ati mai scris ca conteaza mai putin populatia, doar acest raport, mai mult dupa 15 aprilie trebuie pusa frana, ca familiile trebuiesc slabite inainte de salcam sa nu roiasca, si ca, de albina aia multa care vine dupa 15 aprilie nu avem nevoie.
Aici nu ai ce nu intelege, fiindca nu descrieti concret ce faceti, si nici dinamica populatiilor pe care o induceti.
Probabil aveti o tehnica de lucru cu rezultate eu nu contest, dar este relatat cu f multe variabile, si fara a arata relatia cauza / efect la modul concret, al interventiilor facute.