[quote="yuonyuon"
]In toate manualele de apicultura(serioase) scrie ca matca incepe ponta in jurul datei de 15-25 ianuarie...asta inseamna ca in jurul datei 1 martie ecluzioneaza o rama de albina....nu am inventat eu apicultura....
pierderile de albina ,la stupii nestransi, au loc in iarna dar voi restrangeti in primavara .... e o intreaga telenovela... deci la voi(adica "voi" ca sunteti multi) puietul capacit incepe din martie?

[/quote]
Arata-mi si mie te rog, un asemenea manual
serios,care sa afirme aceasta nazbatie!?
PS.Bineinteles, nu trebuie sa fie editat in Spania,Italia,Grecia sau alte tari cu ierni calde in care( mai pe intelesul tuturor.).campionatul de fotbal nu se intrerupe pe timpul iernii..ca tot ne pricepem cu totii la fotbal.....

In rest aveti dreptate..nu se rastrange cuibul pe 4 martie,nu se pune rama cu miere dupa diafragma pe 4 martie....nu se ridica rame cu albine pe 4 martie....(doar pentru "selfie"!)
De ce nu?...sunt zeci de motive iata numai unul care se poate afla daca raspundeti la intrebarea
1.In urma interventiei in cuibul familiei de albine(5...10 minute)primavara la o temperatura de 17..18 grade celsius,familia avand puiet.....CAT TIMP AI TREBUIE ACESTEI FAMILII PTR. A
REFACE CALDURA DIN CUIB.?