Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum dezvoltam si pregatim stupii pentru culesul de salca

Mesajde yuonyuon » 11 Mar 2019, 10:33

vicpo scrie:Nu , am inteles ca aia e posibilitatea de aici si multumirea cu zece la suta.

ca vulpea?
yuonyuon

Mesajde ignatov andrei » 11 Mar 2019, 11:01

Dupa o noapte de baut, mancat si dansat... s-a putut discuta si apicultura...

ignatov andrei

Mesajde vicpo » 11 Mar 2019, 11:27

yuonyuon scrie:
vicpo scrie:Nu , am inteles ca aia e posibilitatea de aici si multumirea cu zece la suta.

ca vulpea?

La mine nu am fost singurul care a dat cifre si vazi ca sint acolo la 9, ceva., poate la tine merge chestea cu vulpea.sper ca sti de gluma
vicpo

Mesajde yuonyuon » 11 Mar 2019, 13:50

vicpo scrie:
yuonyuon scrie:

ca vulpea?

La mine nu am fost singurul care a dat cifre si vazi ca sint acolo la 9, ceva., poate la tine merge chestea cu vulpea.sper ca sti de gluma
eu nu dau cifre ...ca .... e pacat de topicu asta :)
yuonyuon

Mesajde vicpo » 11 Mar 2019, 14:17

Daca manualele ar fi dat infomatia in parabole... ar fi fost pacat.ascundem multe lucruri utile unora asta e pacat, cind dai cifre pui un etalon un punc de reper spre care sa tinzi.Sint convns ca uni stupari vor lua in serios iernarea in urma discutiilor de aici.
vicpo

Mesajde yuonyuon » 11 Mar 2019, 14:30

vicpo scrie:Daca manualele ar fi dat infomatia in parabole... ar fi fost pacat.ascundem multe lucruri utile unora asta e pacat, cind dai cifre pui un etalon un punc de reper spre care sa tinzi.Sint convns ca uni stupari vor lua in serios iernarea in urma discutiilor de aici.

oare?!!? chiar asa sa fie..... la o privire mai atenta ai sa vezi ca totule pe fata .......doar dioptriile fiecaruia sunt diferite.....
yuonyuon

Mesajde vicpo » 11 Mar 2019, 15:39

Ok ai dreptate mi-am schimbat dioptrile acum vad asa cum vezi tu
vicpo

Mesajde jonny_it » 11 Mar 2019, 16:06

cucubau scrie:A fost o dată ca nici-o dată, că de n-ar fi, nu s-ar povestii....
A fost un an plin de speranțe ce s-a numit 2014.
Stupii au ieșit din iarnă foarte viguroși, s-au dezvoltat rapid,și urmarea o stiți cu toții.
Până acum 2019 se pare că urmează aceleași tipare.
..........................................
O vorbă din bătrâni spune :
Când va fi albine , nu va fi cules, Iar când va fi cules , nu vor fi albine.
P.S. Verificați scările din dotare. Cine nu are să-ți cumpere din timp,va fi cerere mare!

De prin 2000 incoace eu am demonstrat contrariul la ce ziceau batranii pe care-i cunosti :) Bunicul meu imi zicea ca daca ai albine ai si miere.
Cine vrea sa produca si are cu ce o face si in anii considerati mai slabi. Noi sa fim sanatosi.
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 11 Mar 2019, 17:50

vicpo scrie:ascundem multe lucruri utile unora asta e pacat,

"Fereasca sfantul sa incep sa spun tot ce stiu despre albine, ca sigur la multi va fi nevoie de translatori! Avem PM si alte mijloace!"
... spuneam in 2013 cand am intrat pe forum!

Vezi, sunt foarte multi care nu inteleg, iar acest aspect l-am urmarit ani de zile si nu numai pe forum!
Uneori nu ai cum sa spui tot, asa ca ajungi sa raspunzi trunchiat, pentru ca nu reusesti, cu vocabularul ce-l ai la dispozitie, sa spui ceva coerent, la nivelul si pe intelesul celorlalti...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 11 Mar 2019, 17:55

A fost o dată ca nici-o dată, că de n-ar fi, nu s-ar povestii....
A fost un an plin de speranțe ce s-a numit 2014.
Stupii au ieșit din iarnă foarte viguroși, s-au dezvoltat rapid,și urmarea o stiți cu toții.
Până acum 2019 se pare că urmează aceleași tipare.

De fapt nu 2019 urmeaza tiparele, ci NOUA MODA IN APICULTURA, dusa pana la nivel de prostie stiintifica...!!! :lol:

O vorbă din bătrâni spune :
Când va fi albine , nu va fi cules, Iar când va fi cules , nu vor fi albine.
P.S. Verificați scările din dotare. Cine nu are să-ți cumpere din timp,va fi cerere mare!

Adica e ceva ce nu poate fi combatut! :o
E clar ca orice metoda este inutila, vorba batranilor :lol: ,
ignatov andrei

Mesajde vicpo » 11 Mar 2019, 19:15

Vezi Andrei tu stii multe eu as vrea sa stiu mai multe ,informatia ar face mult bine in domeniul apicol in general si albinei in special.Pe de alta parte ...asa sintem noi criticam cea ce nu intelegem si in privinta asta sint de acord cu voi care aveti informatia .
vicpo

Mesajde vicpo » 11 Mar 2019, 19:24

La inceput si eu iernam fam slabe si aveam inpresia ca merge apoi am am observat (printre rinduri) rezultatele celor cu familii pueternice iernate in conditii optime si multe sau schimbat de atunci si sint convins ca e loc de mai bine.Oricum asa cum s-a scris informatia e foarte utila.scuze de of topic
vicpo

Mesajde Balian » 11 Mar 2019, 19:29

ignatov andrei scrie:.....Uneori nu ai cum sa spui tot, asa ca ajungi sa raspunzi trunchiat, pentru ca nu reusesti, cu vocabularul ce-l ai la dispozitie, sa spui ceva coerent, la nivelul si pe intelesul celorlalti...

Alții cum gândesc nu știu. Eu vă consider profesor. Dacă ați spune tot, poate și eu/noi ne-am strădui să înțeleg/em mai mult/tot. :D
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 11 Mar 2019, 19:48

Balian scrie:
ignatov andrei scrie:.....Uneori nu ai cum sa spui tot, asa ca ajungi sa raspunzi trunchiat, pentru ca nu reusesti, cu vocabularul ce-l ai la dispozitie, sa spui ceva coerent, la nivelul si pe intelesul celorlalti...

Alții cum gândesc nu știu. Eu vă consider profesor. Dacă ați spune tot, poate și eu/noi ne-am străduii să înțeleg/em mai mult/tot. :D
:roll:

ce nelamuriri mai sunt? ............nu sa explicat cam tot.?
yuonyuon

Mesajde ignatov andrei » 11 Mar 2019, 20:08

vicpo scrie:Vezi Andrei tu stii multe eu as vrea sa stiu mai multe ,informatia ar face mult bine in domeniul apicol in general si albinei in special.Pe de alta parte ...asa sintem noi criticam cea ce nu intelegem si in privinta asta sint de acord cu voi care aveti informatia .

Vin cu un exemplu:
- am spus , zilele trecute, ca albinele elimina puiet din motive de alerta!
Cine a aratat ca a inteles faptul ca albinele vor elimina puiet LA FIECARE INTERVENTIE A NOASTRA (doar ca, in plin sezon, nu se prea observa)?!?

Uite asa apar cei ce sustin existenta unor "secrete" cat si a zicalei "stie albina mai bine ca noi"...!!!
ignatov andrei

Mesajde vicpo » 11 Mar 2019, 20:21

Personal n-am nici un dubiu cu privire la puistul eliminat stiu ca este asa.Indraznesc o intrebare:e gresit ca o familie incepe ponta in ianuarie in conditiile in care nu a fost stimulata in nici un fel? Aici am spus intradevar ca albina stie mai bine DECiT MiNE .
vicpo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR