Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum dezvoltam si pregatim stupii pentru culesul de salca

Mesajde ignatov andrei » 20 Mar 2019, 16:09

Balian scrie:Eu sunt cum sunt. Nu era mai simplu și elegant dat răspuns din prima sau deloc?

Sa inteleg ca a trimite pe cineva la studiu, aratand si caile, inseamna ceva foarte urat!
Ba, tu ai oglinzi pe acasa, ca tupeu sa dai indicatii vad ca ai...?!? :oops:
Stii tu ce e ala "elegant"...?!?

Ti-am jignit mareatza nestiintza in care te zbati...?!?
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 20 Mar 2019, 17:23

Am ajuns la data din tabel unde am notat ca la 15-20 martie ecluzioneaza a doua rama de puiet , iar daca albina de iarna nu a fost "forjata" inutil cu treburi inutile: sirop turte , ventilat sirop etc......atunci stupul ar trebuii sa vada o crestere in albina ........este asa??? la mine este...
la 25 martie adaug rame daca e cazul sau pun rame la ouat in cazul blocarilor de polen ..(la mine e cazul)....pentru ca am 2 rame capacite si cum ecluzioneaza imediat este bagat polen de salcie....papadie...
au inflorit caisul si corcodusul in zona mea...
Fişiere ataşate
b.jpg
a.jpg
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 20 Mar 2019, 17:24

poze facute la miezul zile cand e multa albina afara , cu un telefon foarte neperformant

Am explicat ca puietul sanatos iese in cercuri /elipse....in martie...
pe cele doua rame din mijloc deja ecluzioneaza a doua generatie adica ponta a fost inceputa cu minim 45 de zile in urma ....cam 1 februarie....la unii si mai devreme
Fişiere ataşate
c.jpg
yuonyuon

Mesajde luci.pasca » 20 Mar 2019, 22:28

e primul meu post.
yuonyuon nu poti sa faci niste filmulete asa cum face iacomi ilie?
vreau si eu pe viitor sa am stupi pe 8 rame asa ca m-ar ajuta asa ceva.
luci.pasca

Mesajde yuonyuon » 20 Mar 2019, 22:53

luci.pasca scrie:e primul meu post.
yuonyuon nu poti sa faci niste filmulete asa cum face iacomi ilie?
vreau si eu pe viitor sa am stupi pe 8 rame asa ca m-ar ajuta asa ceva.
nu am timp de video-uri , si cred ca nici nu ar ajuta mare lucru.....
eu aici am prezentat modul de dezvoltare al unui stup care a iernat pe 6 rame pline....
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 12:12

15 martie e data in care situatia ia o intorsura "neasteptata" pentru unii

S a facut o liniste pe topicu asta de nici "musca" nu se aude....
Paul? cum e ? cele 2-3 rame capacite ar fi trebuit sa ecluzioneze pana acum?!!
3 rame = 6 albina.... 8-)
yuonyuon

Mesajde paul » 24 Mar 2019, 12:35

yuonyuon scrie:15 martie e data in care situatia ia o intorsura "neasteptata" pentru unii

S a facut o liniste pe topicu asta de nici "musca" nu se aude....
Paul? cum e ? cele 2-3 rame capacite ar fi trebuit sa ecluzioneze pana acum?!!
3 rame = 6 albina.... 8-)

S-a facut liniste pentru ca lumea e din ce in ce mai ocupata !
Cele 2-3 rame cu puiet capacit au inceput sa eclozeze, vineri le-am dat drumul pe 5 rame pt. ca in zona mea se anunta temperaturi scazute ( miercuri doar 3* C maxima zilei). Sa-ti spun ca am familii care au iernat pe 5 rame ( stranse conform exigentelor mele) si acum sunt pe 9 rame cu 6 aproape pline cu puiet, stii tu, puiet din ala mult , prost si degeaba ! ;) Am 3 care au iernat pe 3 rame si inca nu le-am largit,albina nu acoperea foarte bine rama de dupa diafragma . Cei care au iernat pe 4 rame sunt acum pe minim 6. ;)
Am fost vineri pe la ei, era racoare si batea tare vantul, altfel as fi facut niste foto, ca sa nu ramana cele scrise pe aici doar niste vorbe in vant. Oricum, cum prind vreme buna, fac o sedinta foto, ca sa vedeti cat de mult a uzat apifonda data in ianuarie,proteica la inceputul lui februarie si siropul de la inceputul lui martie, sa vedeti cum arata puietul ala mult , prost si degeaba, sa vedeti si voi cum arata autostrada directa spre mediocritate, nu de alta, dar sa stiti sa nu cumva sa faceti ca mine !!! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 12:55

foarte bine ai facut ca i ai strans ...

la mine in zona "sa gatat" apicultura.....nu mai are nimeni stupi...

pe 20 am bagat o rama si pa 1 aprilie mai bag 2 si aia e ......fara stimulari ....
puiet 5 rame..din ce am verificat...
yuonyuon

Mesajde paul » 24 Mar 2019, 13:34

yuonyuon scrie:foarte bine ai facut ca i ai strans ...

pe 20 am bagat o rama si pa 1 aprilie mai bag 2 si aia e ......fara stimulari ....

V-am mai spus ... alta solutie in toamna nu am avut ! A trebuit sa unific catastrofele si am fost nevoit datorita rezervelor mici de hrana sa incerc sa le iernez pe cat mai putine rame pt. a evita pierderile de caldura si implicit a scadea consumul.
Imi pare sincer rau pt. pierderile apicultorilor din zona ta, numai cine nu stie cat efort se depune cu albinele poate sa fie satisfacut de o asemenea situatie ! Legat de asta ... am observat ca ai niste comment-uri cam acide la filmuletele puse de Iulian Bobocea si chiar n-ar fi cazul ! Omul acesta a prezentat sincer toate lucrarile pe care le-a facut in stupina proprie si a aratat cinstit si onest situatia, nu ca altii care filmeaza una, doua familii si se dau mari stupari pe youtube. ;) Chiar daca a si gresit cateodata omul este bine intentionat si nu a indemnat niciodata pe nimeni sa faca ca el !!!
Ca sa spun si eu despre pierderi ... in februarie am gasit o unitate biologica fara regina. Am unificat cu o alta unitate biologica, deci, pierdut una. Am mai spus, am o unitate biologica in care regina nu oua, vineri am unificat-o cu o alta unitate biologica care nu mai avea regina ( habar n-am din ce motiv) deci, inca o pierdere. Daca nici aici nu incepe sa oua trebuie sa unific cu alta. S-ar putea sa ajung la 3, total pierderi din 24 ! :(
Daca ai ajuns la 5 rame cu puiet fara nici un fel de stimulare este foarte bine ! :)
Personal, sunt foarte multumit de cat am reusit pana in acest moment cu albinele mele cand stiu ce catastrofe am bagat la iernat ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 14:49

paul scrie:

V-am mai spus ... alta solutie in toamna nu am avut ! A trebuit sa unific catastrofele si am fost nevoit datorita rezervelor mici de hrana sa incerc sa le iernez pe cat mai putine rame pt. a evita pierderile de caldura si implicit a scadea consumul.
Imi pare sincer rau pt. pierderile apicultorilor din zona ta, numai cine nu stie cat efort se depune cu albinele poate sa fie satisfacut de o asemenea situatie ! Legat de asta ...
am observat ca ai niste comment-uri cam acide la filmuletele puse de Iulian Bobocea si chiar n-ar fi cazul ! Omul acesta a prezentat sincer toate lucrarile pe care le-a facut in stupina proprie si a aratat cinstit si onest situatia, nu ca altii care filmeaza una, doua familii si se dau mari stupari pe youtube. ;) Chiar daca a si gresit cateodata omul este bine intentionat si nu a indemnat niciodata pe nimeni sa faca ca el !!!

Ca sa spun si eu despre pierderi ... in februarie am gasit o unitate biologica fara regina. Am unificat cu o alta unitate biologica, deci, pierdut una. Am mai spus, am o unitate biologica in care regina nu oua, vineri am unificat-o cu o alta unitate biologica care nu mai avea regina ( habar n-am din ce motiv) deci, inca o pierdere. Daca nici aici nu incepe sa oua trebuie sa unific cu alta. S-ar putea sa ajung la 3, total pierderi din 24 ! :(
Daca ai ajuns la 5 rame cu puiet fara nici un fel de stimulare este foarte bine ! :)
Personal, sunt foarte multumit de cat am reusit pana in acest moment cu albinele mele cand stiu ce catastrofe am bagat la iernat ! ;)
odata ce videourile lui implica pierderi materiale , bani , stupi. etc .....eu zic ca sunt nocive pentru apicultorii incepatori....influienta lui e prea mare.....

intentiile sunt bune , asa e ......rezultaul catastrofal....
Am persoane care lucreaza in farmacii si magazine online.....cand a facut Calmus videoul cu cu lapte praf ,, au crescut vanzarile la 500 % :))))
Imi spun oamenii ca imediat ce se face propaganda cu un anumit produs(de 2 lei) , exploadeza vanzarile....asa naivi suntem(majoritatea) ???

Sa nu spui ca nu influienteaza.....
Manipularile cele mai agresive se fac prin cai irationale...video,pareri colective ,nevoiea de a repara ceva. de a actiona nicidecum prin explicatii logice....

Daca zici ca esti bine cu stupii , sa nu uiti a doua :manevra" din procesul de dezvotare pentru cules...cea cu infranarea/izolara matcii ... succes..

Salcamul cred la 10 mai in moldova , depinde de Aprile ..... dar cred ca ramane asa...
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 14:52

cornelioandanciu scrie:

Nu ma bucur, dar pentru cei care au rămas în picioare este mai bine asa.Sper ca aceia cărora le-au murit albinele să si igienizeze...
un vecin sa uita la stupi la inceputul primaverii si vedea albine care ieseau si intrau ,,, a zis c e bine ... acum cand a verificat erau ramele goale.....
....albinele erau ale mele!!!
e bine asa?
yuonyuon

Mesajde paul » 24 Mar 2019, 15:29

yuonyuon scrie:
Daca zici ca esti bine cu stupii , sa nu uiti a doua :manevra" din procesul de dezvotare pentru cules...cea cu infranarea/izolara matcii ... succes..

Salcamul cred la 10 mai in moldova , depinde de Aprile ..... dar cred ca ramane asa...

Nici sa vreau nu pot uita ... a doua manevra ! :lol: La cat am de adus la potential, de la 3 la 6 rame ... :lol:
Aplic principiul ... nimeni nu o ia inainte, nimeni nu ramane in urma ! :idea: Egalizez tot la 6 rame cu puiet in jur de 10-15 aprilie,intr-adevar depinde de aprilie, ca aceasta ultima saptamana din martie se anunta foarte rece in zona mea.
paul

Mesajde paul » 24 Mar 2019, 15:47

cornelioandanciu scrie:Nu ma bucur, dar pentru cei care au rămas în picioare este mai bine asa.Sper ca aceia cărora le-au murit albinele să si igienizeze...

In ce-ar trebui sa constea igienizarea, daca esti bun sa explici ?
Eu stiam ca propolisul este cel mai bun antibiotic, antiviral si antifungic natural, sau nu mai este asa ? ;)
LE ... da, s-ar putea vorbi de o altfel de igienizare in caz de loca, in alte situatii e frectie la picior de lemn, sau, ma rog, frectie la cutii din lemn ! ;)
paul

Mesajde cucubau » 24 Mar 2019, 15:55

cornelioandanciu scrie:u ma bucur, dar pentru cei care au rămas în picioare este mai bine asa.Sper ca aceia căro

Problema asta cu igienizatu nu prea stă în picioare. Toată suflarea din apicultură jură că de vină pentru asemenea situații este jupânul varroua. Oare să supraviețuiască printre crăpături ?
........
cucubau

Mesajde Shrek » 24 Mar 2019, 16:05

.......un vecin sa uita la stupi la inceputul primaverii si vedea albine care ieseau si intrau ,,, a zis c e bine ... acum cand a verificat erau ramele goale.....
e bine asa?[/quote]
Hai, mai taie din ele ca bate la ochi! Ori poate vecinu' , de fapt se uita la stupii dumitale........
Shrek

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 16:25

Shrek scrie:.......un vecin sa uita la stupi la inceputul primaverii si vedea albine care ieseau si intrau ,,, a zis c e bine ... acum cand a verificat erau ramele goale.....
e bine asa?

Hai, mai taie din ele ca bate la ochi! Ori poate vecinu' , de fapt se uita la stupii dumitale........[/quote] :lol: doar asa sa va mai trezesc interesu de a posta cate ceva :lol:

shrek daca pui poze cu stupii matale . pun si eu.....sa vezi ca nu mananc borsh :D
yuonyuon

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR