Da asa e , eu mai fur rame cu puiet capacitvicpo scrie:Yuon explica de ce trebuie infrinata pontain vedera salcamului.Puietul deschis da ocupatie doicilor , fac eforturi sa am regine tinere ca sa le izolez ...nu inteleg ??
vicpo scrie:Yuon explica de ce trebuie infrinata pontain vedera salcamului.Puietul deschis da ocupatie doicilor , fac eforturi sa am regine tinere ca sa le izolez ...nu inteleg ??
nu ti sa intamplat niciodata intr un cules sa ai stupi care nu culeg dar au mult puiet .......sau sa roiasca in cules??vicpo scrie:Nu doresc reducerea pontei reginei , nu inteleg utilitatea , problema barbii o rezolva spatiul si puietul deschis .Ca se poate obtine 5-6kg in plus e mizilic
cornelioandanciu scrie:Păi să își topească ramele ,si sa flambeze stupii în care a avut mortaciuno, ca să nu ii imbolnaveasca si pe ai altora. Nu mai cerem spalare cu soluție de soda caustică omul nu are interesul s-o facă, dar macar cât am zis eu aici, ar trebui să facă.Apicultura implica o mare responsabilitate, un tembel cu un stup il poate nenorocit pe unul cu sute de stupi ! Ma bucur ca ti-am spus o noutate !
yuonyuon scrie:nu ti sa intamplat niciodata intr un cules sa ai stupi care nu culeg dar au mult puiet .......sau sa roiasca in cules??vicpo scrie:Nu doresc reducerea pontei reginei , nu inteleg utilitatea , problema barbii o rezolva spatiul si puietul deschis .Ca se poate obtine 5-6kg in plus e mizilic
cornelioandanciu scrie:Păi să își topească ramele ,si sa flambeze stupii în care a avut mortaciuno, ca să nu ii imbolnaveasca si pe ai altora. Nu mai cerem spalare cu soluție de soda caustică omul nu are interesul s-o facă, dar macar cât am zis eu aici, ar trebui să facă.Apicultura implica o mare responsabilitate, un tembel cu un stup il poate nenorocit pe unul cu sute de stupi ! Ma bucur ca ti-am spus o noutate !
eu lucrez pe ideea ca daca am o rama de capacit peste 2 saptamani am 2 rame pline de albina noua.....asa socotesc si la roi sau orice dezvoltyare.... daca nu da la socoteala inseamna ca sunt probleme....vicpo scrie:Observ ca scrii de13rame de puiet ,de la matcile mele nu am avut mai mult de 9 eventual 10 si alea de multietajat deci aprx 8 dadant.Totusi nu plec in ciles fara 3kg de culegatoare.
cam asa la 15 iunievicpo scrie:Observ ca scrii de13rame de puiet ,de la matcile mele nu am avut mai mult de 9 eventual 10 si alea de multietajat deci aprx 8 dadant.Totusi nu plec in ciles fara 3kg de culegatoare.
pai afecteaza. cum? ce intrebare e asta? cata albina e blocata pe puiet si nu va participa la nici un cules......vicpo scrie:Cum afecteaza o cantitate mai mare de puiet un cules de salcim,? singura problema constatata de mine e ca 9 rame de puiet reduce spatiul dar prefer sa mai pun un cat decit sa scot rame cu puiet
.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 135 vizitatori