Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum dezvoltam si pregatim stupii pentru culesul de salca

Mesajde vicpo » 24 Mar 2019, 16:35

Yuon explica de ce trebuie infrinata pontain vedera salcamului.Puietul deschis da ocupatie doicilor , fac eforturi sa am regine tinere ca sa le izolez ...nu inteleg ??
vicpo

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 16:54

vicpo scrie:Yuon explica de ce trebuie infrinata pontain vedera salcamului.Puietul deschis da ocupatie doicilor , fac eforturi sa am regine tinere ca sa le izolez ...nu inteleg ??
Da asa e , eu mai fur rame cu puiet capacit

nu vreau ca 1 mai sa fie asa:
Fişiere ataşate
a (2).jpg
yuonyuon

Mesajde peterneamt » 24 Mar 2019, 16:57

vicpo scrie:Yuon explica de ce trebuie infrinata pontain vedera salcamului.Puietul deschis da ocupatie doicilor , fac eforturi sa am regine tinere ca sa le izolez ...nu inteleg ??

.....poate aplici un tratament antivaroa și obții reducerea, sau oprirea pontei pentru câteva zile ......dar, trebuie să calculezi când.... în funcție de prognoza de înflorire a salcâmului vizat....;)
peterneamt

Mesajde vicpo » 24 Mar 2019, 17:04

Nu doresc reducerea pontei reginei , nu inteleg utilitatea , problema barbii o rezolva spatiul si puietul deschis .Ca se poate obtine 5-6kg in plus e mizilic
vicpo

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 17:16

vicpo scrie:Nu doresc reducerea pontei reginei , nu inteleg utilitatea , problema barbii o rezolva spatiul si puietul deschis .Ca se poate obtine 5-6kg in plus e mizilic
nu ti sa intamplat niciodata intr un cules sa ai stupi care nu culeg dar au mult puiet .......sau sa roiasca in cules??
Ultima oară modificat de yuonyuon pe 24 Mar 2019, 17:23, modificat 1 dată în total.
yuonyuon

Mesajde cucubau » 24 Mar 2019, 17:21

cornelioandanciu scrie:Păi să își topească ramele ,si sa flambeze stupii în care a avut mortaciuno, ca să nu ii imbolnaveasca si pe ai altora. Nu mai cerem spalare cu soluție de soda caustică omul nu are interesul s-o facă, dar macar cât am zis eu aici, ar trebui să facă.Apicultura implica o mare responsabilitate, un tembel cu un stup il poate nenorocit pe unul cu sute de stupi ! Ma bucur ca ti-am spus o noutate !

Of apicultura asta... Nu există apicultor in România care să accepte posibilitatea ca în stupina d-lui să existe o situație nasoală în care albinele ce le păstorește să sufere de alt ceva decât de varroua. Când vine vorba despre tratamente, explică cu lux de amănunte ce otravă minune a folosit pe post de medicament în despăducherile zise"tratamente".
Oare nu cumva în subconștientul fiecăruia din noi există teama de boli, dar din mândrie nu putem accepta realitatea?
În apicultura românească este exact ca în telenovelele latino-americane, unde toate femeile se căsătoresc virgine ca mai târziu să se dovedească faptul că au copii din flori!
........
cucubau

Mesajde vicpo » 24 Mar 2019, 17:40

yuonyuon scrie:
vicpo scrie:Nu doresc reducerea pontei reginei , nu inteleg utilitatea , problema barbii o rezolva spatiul si puietul deschis .Ca se poate obtine 5-6kg in plus e mizilic
nu ti sa intamplat niciodata intr un cules sa ai stupi care nu culeg dar au mult puiet .......sau sa roiasca in cules??

Am expus modul de lucru in paginile precedente , adica nu egalizez , nu iau puiet de la familiile bune eventual le mai bag o rama de capacit, dar caut sa schimb regina anual si nu am avut probleme cu roitul pina in salcim cu atit mai putin in timpul culesului.Spre final de cules(uri) cind totul e plin sint familii cu botci dar atunci am nevoie de ele.Si inca un aspect, spatiul ...in timpul salcimului daca e cules 3 corpuri de multietajat plus unul de 1/2
vicpo

Mesajde vicpo » 24 Mar 2019, 17:46

Observ ca scrii de13rame de puiet ,de la matcile mele nu am avut mai mult de 9 eventual 10 si alea de multietajat deci aprx 8 dadant.Totusi nu plec in ciles fara 3kg de culegatoare.
vicpo

Mesajde paul » 24 Mar 2019, 17:59

cornelioandanciu scrie:Păi să își topească ramele ,si sa flambeze stupii în care a avut mortaciuno, ca să nu ii imbolnaveasca si pe ai altora. Nu mai cerem spalare cu soluție de soda caustică omul nu are interesul s-o facă, dar macar cât am zis eu aici, ar trebui să facă.Apicultura implica o mare responsabilitate, un tembel cu un stup il poate nenorocit pe unul cu sute de stupi ! Ma bucur ca ti-am spus o noutate ! :D

Eu zic de mere tu spui de pere !
Repet intrebarea ... este propolisul cel mai bun antibiotic, antiviral si antifungic natural ? DA sau NU ?
Daca DA, ce rost mai are ceea ce spui tu ? Daca NU, inseamna ca suntem cei mai mari mincinosi care pacalim lumea cu zecile de efecte antibiotice, antivirale si antifungice ale propolisului ? ;)
In cazul locilor sunt de acord cu flambarea si topirea ramelor, in celelalte situatii e frectie la cutii din lemn ! ;)
Semneaza ... tembelul ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 19:08

vicpo scrie:Observ ca scrii de13rame de puiet ,de la matcile mele nu am avut mai mult de 9 eventual 10 si alea de multietajat deci aprx 8 dadant.Totusi nu plec in ciles fara 3kg de culegatoare.
eu lucrez pe ideea ca daca am o rama de capacit peste 2 saptamani am 2 rame pline de albina noua.....asa socotesc si la roi sau orice dezvoltyare.... daca nu da la socoteala inseamna ca sunt probleme....

la cires adica pe 10 aprilie . deunde ai 3 kg de culegatoare. adica ai avut 2 rame ecluzionate la 15 martie ......intelegi cum socotesc? plus ceva ramane din albina de iarna 1 kg....

Dupa salcam datorita lucrarii pe care am facuto inainte de salcam(am luat rame cu puiet capacit) o sa am albina doica multa gata de treaba nu albina gata de roit ...... si explodeaza cu puietu..

de la 7 rame pe timpu salcamulyu se duce intre 10 si 13 rame la 1 iul, deci si in cat vreo 4-5 rame.....

intre salcam si tei ii "jumul;esc "efectiv la facut roi.....numa bine ca ii aranjez pentru FS ....
Ultima oară modificat de yuonyuon pe 24 Mar 2019, 19:22, modificat 1 dată în total.
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 19:22

vicpo scrie:Observ ca scrii de13rame de puiet ,de la matcile mele nu am avut mai mult de 9 eventual 10 si alea de multietajat deci aprx 8 dadant.Totusi nu plec in ciles fara 3kg de culegatoare.
cam asa la 15 iunie
Fişiere ataşate
121231.jpg
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 19:33

exemplu de apicultura facuta corect .... totusi tin sa cred ca a intrat cu prea mult puiet in cules.....are totusi aproximativ 20 kg miere...se putea mult mai bine...

https://www.youtube.com/watch?v=csx3ZXXe1Ig
yuonyuon

Mesajde vicpo » 24 Mar 2019, 20:52

Cum afecteaza o cantitate mai mare de puiet un cules de salcim,? singura problema constatata de mine e ca 9 rame de puiet reduce spatiul dar prefer sa mai pun un cat decit sa scot rame cu puiet
.
vicpo

Mesajde yuonyuon » 24 Mar 2019, 22:48

vicpo scrie:Cum afecteaza o cantitate mai mare de puiet un cules de salcim,? singura problema constatata de mine e ca 9 rame de puiet reduce spatiul dar prefer sa mai pun un cat decit sa scot rame cu puiet
.
pai afecteaza. cum? ce intrebare e asta? cata albina e blocata pe puiet si nu va participa la nici un cules......

notati 5 stupi diferiti si stati cu ochi pa ei ...si va uitati si la cantare sa vedeti diferente......de la 5kg la 40 kg .......conteaza imens sa iti pregatesti stupii pentru un cules....
pai e ca si cum te duci sa dai examenu de soferi fara sa inveti.......si te astepti sa fie an bun ???? :? :?
yuonyuon

Mesajde vicpo » 25 Mar 2019, 00:01

Daca inainte cu aprx 35 zile de cules asigur 7-8 rame de capacit sint asigurat in privinta culegatoarelor incit nu-mi bat capul cu puietul existent in timpul culesului .Si in ani cind culesul a mers a fost zile cu 7-8kg si peste 20 kg la un cules fara sa obstructiones matca in vrun fel .
vicpo

Mesajde vicpo » 25 Mar 2019, 00:07

Daca ai peste 6kg albina din care 3-4 kg pleaca la cules ramine peste 2, 5kg (peste 25000) albina de stup care poate creste fata probleme puietul existent csre se inputineaza oricum datorita blocajului.
vicpo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR