intre salcam si tei oua mai mult de 3000 , altfel nu cred ca se ajunge la 13 rame.......vicpo scrie:Yuon e adevarat ca 3000 de oua pe zi e maximum sau o rama la 3 zile In conditiile astea nu pot fi mai mult de 8 rame de puiet in stup , tu vorbsti totusi d 14 rame ?
vicpo scrie:Acum eu am calculat nr de culegatoare din cantitatea de capacit existent cu 30 35 zile inainte de salcim.Am spus ca in perioada asta asigur 7-8rame me cu puiet capacit.7rame ori5000de albina care eclozeaza dintr -o rama egal35000adica 3, 5 kg .Daca sint 8 rame vine aprx 4kg.asa am socotit , am scris ca pregatesc in felul asta nu e o dezvoltare nturala.Din ce am citit albina peste 21zile iese la cules , daca am gresit ma bucur ca am fost corectat sa nu ramina info gresit.
yuonyuon scrie:15 martie e data in care situatia ia o intorsura "neasteptata" pentru unii
S a facut o liniste pe topicu asta de nici "musca" nu se aude....
Paul? cum e ? cele 2-3 rame capacite ar fi trebuit sa ecluzioneze pana acum?!!
3 rame = 6 albina....
yuonyuon scrie:intre salcam si tei oua mai mult de 3000 , altfel nu cred ca se ajunge la 13 rame.......vicpo scrie:Yuon e adevarat ca 3000 de oua pe zi e maximum sau o rama la 3 zile In conditiile astea nu pot fi mai mult de 8 rame de puiet in stup , tu vorbsti totusi d 14 rame ?
aici deja e diferenta de calitatea a matcii....
13 rame nu sunt pontate pe toate colturile ca sa putem socoti exact ca ne da 10 adunate .....o rama de puiet adica cam 7000 de celule la dadant. iar cele din cat sunt pe jumatate ca in poza pe care am trimiso mai devreme...
matale esti apicultor adevarat , iar eu te am deranjat cu prea multe postari.... hai ca nu mai postez sa nu moara forumu....cucubau scrie:yuonyuon scrie:15 martie e data in care situatia ia o intorsura "neasteptata" pentru unii
S a facut o liniste pe topicu asta de nici "musca" nu se aude....
Paul? cum e ? cele 2-3 rame capacite ar fi trebuit sa ecluzioneze pana acum?!!
3 rame = 6 albina....
Cum să nu se facă liniște cănd postacii de serviciu postează consecvent din convingerile proprii total lipsit de simțul realității.
Urmăriți cu atenție:yuonyuon scrie:intre salcam si tei oua mai mult de 3000 , altfel nu cred ca se ajunge la 13 rame.......vicpo scrie:Yuon e adevarat ca 3000 de oua pe zi e maximum sau o rama la 3 zile In conditiile astea nu pot fi mai mult de 8 rame de puiet in stup , tu vorbsti totusi d 14 rame ?
aici deja e diferenta de calitatea a matcii....
13 rame nu sunt pontate pe toate colturile ca sa putem socoti exact ca ne da 10 adunate .....o rama de puiet adica cam 7000 de celule la dadant. iar cele din cat sunt pe jumatate ca in poza pe care am trimiso mai devreme...
13 rame cu puiet pe ele . În cel mai fericit scenariu pot însuma sau totaliza maxim suprafața a 10 rame dadant.
Întodeauna mărginașele sunt pline cu păstură miere și mai puțin puiet.
Întodeauna pe ramele de cuib există miere depozitată astfel încât spațiul ocupat de puiet să aibă forma unei elipse.
Apreciez tenacitatea postacilor în a menține activitatea forumului, dar totodată trebuie menționat că această tenacitate și perseverență în a posta întodeauna, idei lipsite de simțul realității nu este benefică comunității apicole.
Postările d-lor ce aproape întodeauna sunt idei preluate și dezvoltate din teorie fără a ține cont de evoluția practică, au constituit motivul pentru care apicultorii adevărați, apicultori cu multă experiență, s-au săturat să fie contraziși și neluați în seamă de șoarecii de birou, sau postacii atot știutori.
Acesta este motivul pentru care Stupăritul nu mai este ce a fost și va duce negreșit la moartea forumului.
cucubau scrie:Cum să nu se facă liniște cănd postacii de serviciu postează consecvent din convingerile proprii total lipsit de simțul realității.
Apreciez tenacitatea postacilor în a menține activitatea forumului, dar totodată trebuie menționat că această tenacitate și perseverență în a posta întodeauna, idei lipsite de simțul realității nu este benefică comunității apicole.
Postările d-lor ce aproape întodeauna sunt idei preluate și dezvoltate din teorie fără a ține cont de evoluția practică, au constituit motivul pentru care apicultorii adevărați, apicultori cu multă experiență, s-au săturat să fie contraziși și neluați în seamă de șoarecii de birou, sau postacii atot știutori.
Acesta este motivul pentru care Stupăritul nu mai este ce a fost și va duce negreșit la moartea forumului.
paul scrie:cucubau scrie:Cum să nu se facă liniște cănd postacii de serviciu postează consecvent din convingerile proprii total lipsit de simțul realității.
Care-i imparatul si care-i ostasul, o intrebare cu talc din slujba inmormantarii. Youn are 1032 postari, cucubau are 1072, care-i postacul si care-i apicultorul ?![]()
Sa inteleg ca teoria aia pe care o promovezi legata de bolile albinelor ai invatat-o din carti care nu au tinut cont de evolutia practica si ne vorbesti din propria experienta ?![]()
Legat de ... moartea forumului, nu mor caii cand vor cainii !
Sa iti fie de bine....daffid mihailov scrie:Nu stiu, pe langa faptul ca mi-e jena sa mai imi dau cu parerea cand aud de nu stiu cate rame cu puiet, pentru mine pregatirea o face albina. E albina, e puiet de calitate. De la an la an stupii au ritmul lor. Oricat as interveni conteaza prea putin, iar timpul costa.
P.s. ma uitam pe yoiutube la cei care intervin aproape la douw zile daca nu mai des. Sirop, adapost, caldura, polen cu miere. Stau mai bine ca ei daca nu cel putin la fel. U o strangere si atat. La 1 Martie.
Ps.2 am vazut mult puiet si putina albina. La mine raportul e altfel. De-aia le si inghesui.
yuonyuon scrie:mai e cineva care se confrunta cu blocaje de polen , cum procedati?
exclus colectoare! nu am
numa sa nu spuneti ca il va consuma puietu etc.....bla bla...
yuonyuon scrie:mai e cineva care se confrunta cu blocaje de polen , cum procedati?
exclus colectoare! nu am
luci scrie:yuonyuon scrie:mai e cineva care se confrunta cu blocaje de polen , cum procedati?
exclus colectoare! nu am
Ce intelegi dumneata prin "blocaje de polen"?Eu de cand fac stuparie n-am intalnit si fac de ceva ani.
vicpo scrie:Totusi e nevoie de albina tinara pt invertire
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 48 vizitatori