Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum dezvoltam si pregatim stupii pentru culesul de salca

Mesajde vicpo » 25 Mar 2019, 12:28

Yuon e adevarat ca 3000 de oua pe zi e maximum sau o rama la 3 zile In conditiile astea nu pot fi mai mult de 8 rame de puiet in stup , tu vorbsti totusi d 14 rame ?
vicpo

Mesajde yuonyuon » 25 Mar 2019, 12:36

vicpo scrie:Yuon e adevarat ca 3000 de oua pe zi e maximum sau o rama la 3 zile In conditiile astea nu pot fi mai mult de 8 rame de puiet in stup , tu vorbsti totusi d 14 rame ?
intre salcam si tei oua mai mult de 3000 , altfel nu cred ca se ajunge la 13 rame.......
aici deja e diferenta de calitatea a matcii....
13 rame nu sunt pontate pe toate colturile ca sa putem socoti exact ca ne da 10 adunate .....o rama de puiet adica cam 7000 de celule la dadant. iar cele din cat sunt pe jumatate ca in poza pe care am trimiso mai devreme...
yuonyuon

Mesajde tiih » 25 Mar 2019, 13:06

vicpo scrie:Acum eu am calculat nr de culegatoare din cantitatea de capacit existent cu 30 35 zile inainte de salcim.Am spus ca in perioada asta asigur 7-8rame me cu puiet capacit.7rame ori5000de albina care eclozeaza dintr -o rama egal35000adica 3, 5 kg .Daca sint 8 rame vine aprx 4kg.asa am socotit , am scris ca pregatesc in felul asta nu e o dezvoltare nturala.Din ce am citit albina peste 21zile iese la cules , daca am gresit ma bucur ca am fost corectat sa nu ramina info gresit.

Concret!
Cum poti asigura in perioada asta{25-03-2015 } 7...8 rame me cu puiet capacit,adica echivalentul a 5,25-6 rame 1/1 de puiet capacit,adica minim 60 dm2de puiet capacit(nu rame cu petice de puiet!) plus puietul larvar care exista in amestec cu puietul capacit?Cine il cloceste noaptea fara a asigura si albina in plus?
Ieri noapte a fost temp. negativa noaptea,a inghetat apa...de unde atata albina sa cloceasca atata puiet in noptile friguroase din martie???

PS.Teoretic e posibil...practic NU,fara niste interventii artificiale si nerentabile,,,!
tiih

Mesajde cucubau » 25 Mar 2019, 13:25

yuonyuon scrie:15 martie e data in care situatia ia o intorsura "neasteptata" pentru unii

S a facut o liniste pe topicu asta de nici "musca" nu se aude....
Paul? cum e ? cele 2-3 rame capacite ar fi trebuit sa ecluzioneze pana acum?!!
3 rame = 6 albina.... 8-)

Cum să nu se facă liniște cănd postacii de serviciu postează consecvent din convingerile proprii total lipsit de simțul realității.
Urmăriți cu atenție:
yuonyuon scrie:
vicpo scrie:Yuon e adevarat ca 3000 de oua pe zi e maximum sau o rama la 3 zile In conditiile astea nu pot fi mai mult de 8 rame de puiet in stup , tu vorbsti totusi d 14 rame ?
intre salcam si tei oua mai mult de 3000 , altfel nu cred ca se ajunge la 13 rame.......
13 rame nu sunt pontate pe toate colturile ca sa putem socoti exact ca ne da 10 adunate .....o rama de puiet adica cam 7000 de celule la dadant. iar cele din cat sunt pe jumatate ca in poza pe care am trimiso mai devreme...

13 rame cu puiet pe ele . În cel mai fericit scenariu pot însuma sau totaliza maxim suprafața a 10 rame dadant.
Întodeauna mărginașele sunt pline cu păstură miere și mai puțin puiet.
Întodeauna pe ramele de cuib există miere depozitată astfel încât spațiul ocupat de puiet să aibă forma unei elipse.
Apreciez tenacitatea postacilor în a menține activitatea forumului, dar totodată trebuie menționat că această tenacitate și perseverență în a posta întodeauna, idei lipsite de simțul realității nu este benefică comunității apicole.
Postările d-lor ce aproape întodeauna sunt idei preluate și dezvoltate din teorie fără a ține cont de evoluția practică, au constituit motivul pentru care apicultorii adevărați, apicultori cu multă experiență, s-au săturat să fie contraziși și neluați în seamă de șoarecii de birou, sau postacii atot știutori.
Acesta este motivul pentru care Stupăritul nu mai este ce a fost și va duce negreșit la moartea forumului.
........
cucubau

Mesajde vicpo » 25 Mar 2019, 14:07

Tiih pai tu sublinizi ...ce? Am spus ca inainte cu 30 zile de la data estimativa a infloririi salcimului....aia e perioada nu data de azi adica anul asta perioada cind asigur 7-8 rame de capacit ar fi in jur de 10 aprile poate chiar 15
vicpo

Mesajde yuonyuon » 25 Mar 2019, 14:54

cucubau scrie:
yuonyuon scrie:15 martie e data in care situatia ia o intorsura "neasteptata" pentru unii

S a facut o liniste pe topicu asta de nici "musca" nu se aude....
Paul? cum e ? cele 2-3 rame capacite ar fi trebuit sa ecluzioneze pana acum?!!
3 rame = 6 albina.... 8-)

Cum să nu se facă liniște cănd postacii de serviciu postează consecvent din convingerile proprii total lipsit de simțul realității.
Urmăriți cu atenție:
yuonyuon scrie:

13 rame cu puiet pe ele . În cel mai fericit scenariu pot însuma sau totaliza maxim suprafața a 10 rame dadant.
Întodeauna mărginașele sunt pline cu păstură miere și mai puțin puiet.
Întodeauna pe ramele de cuib există miere depozitată astfel încât spațiul ocupat de puiet să aibă forma unei elipse.
Apreciez tenacitatea postacilor în a menține activitatea forumului, dar totodată trebuie menționat că această tenacitate și perseverență în a posta întodeauna, idei lipsite de simțul realității nu este benefică comunității apicole.
Postările d-lor ce aproape întodeauna sunt idei preluate și dezvoltate din teorie fără a ține cont de evoluția practică, au constituit motivul pentru care apicultorii adevărați, apicultori cu multă experiență, s-au săturat să fie contraziși și neluați în seamă de șoarecii de birou, sau postacii atot știutori.
Acesta este motivul pentru care Stupăritul nu mai este ce a fost și va duce negreșit la moartea forumulu
i.
matale esti apicultor adevarat , iar eu te am deranjat cu prea multe postari.... hai ca nu mai postez sa nu moara forumu....
yuonyuon

Mesajde paul » 25 Mar 2019, 22:44

cucubau scrie:Cum să nu se facă liniște cănd postacii de serviciu postează consecvent din convingerile proprii total lipsit de simțul realității.

Acesta este motivul pentru care Stupăritul nu mai este ce a fost și va duce negreșit la moartea forumului.

Care-i imparatul si care-i ostasul, o intrebare cu talc din slujba inmormantarii. Youn are 1032 postari, cucubau are 1072, care-i postacul si care-i apicultorul ? ;)
Sa inteleg ca teoria aia pe care o promovezi legata de bolile albinelor ai invatat-o din carti care nu au tinut cont de evolutia practica si ne vorbesti din propria experienta ? ;)
Legat de ... moartea forumului, nu mor caii cand vor cainii ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde tiih » 26 Mar 2019, 10:48

paul scrie:
cucubau scrie:Cum să nu se facă liniște cănd postacii de serviciu postează consecvent din convingerile proprii total lipsit de simțul realității.

Care-i imparatul si care-i ostasul, o intrebare cu talc din slujba inmormantarii. Youn are 1032 postari, cucubau are 1072, care-i postacul si care-i apicultorul ? ;)
Sa inteleg ca teoria aia pe care o promovezi legata de bolile albinelor ai invatat-o din carti care nu au tinut cont de evolutia practica si ne vorbesti din propria experienta ? ;)
Legat de ... moartea forumului, nu mor caii cand vor cainii ! ;)

Iata un exemplu total FALS,lipsit de logica apicola, de a afla si noi care e postacul si care e apicultorul:
Dl Cucubau conduce cu 1072 postari fata de dl Youn cu 1032 !
Nu conteaza detaliu ca primul a postat in decurs de aproape 7 ani (20 noiembrie 2012) iar al doilea in decurs de aproape 4 ani (13 mai 2015) :lol:
Nu conteaza definitia stiintifica pentru apicultor sau pentru postac
Esti apicultor???
1.Ai obtinut in ultimii 3 ani cel cel putin o tona miere marfa in fiecare an?
2.Ai introdus la iernat in ultimii 3 ani cel putin 50...100 familii de albine la inceputul fiecarei ierni,fara a avea pierderi peste iarna mai mari de 5...8%(incluzind si unificarile mortaciunilor sau din lipsa matcilor ?
3.Ai obtinut in ultimii 3 ani un PROFIT NET de cel putin 100 lei pentru fiecare familie de albina iernata(obligatoriu trebuie sa ai in carnetul stupinii BILANTUL de venituri si cheltuieli in care sa contabilizezi inclusiv AMORTISMENTELE cu fondurille fixe?

PS.Nu vreau sa fiu ranchiunos,antipatic....eu cred ca si dl cucubau si dl Yong sint apicultori cu A...si daca am fi mai aproape geografic, toti am participa la un eventual concurs(amintit adesea de mine)..care sa arate cu adevarat..cat de mare suntem fiecare,din sutele de colegi activi pe forum in ultimii 5...10 ani... ;)
tiih

Mesajde yuonyuon » 26 Mar 2019, 14:25

mai e cineva care se confrunta cu blocaje de polen , cum procedati?

exclus colectoare! nu am
numa sa nu spuneti ca il va consuma puietu etc.....bla bla...
yuonyuon

Mesajde daffid mihailov » 26 Mar 2019, 17:59

Nu stiu, pe langa faptul ca mi-e jena sa mai imi dau cu parerea cand aud de nu stiu cate rame cu puiet, pentru mine pregatirea o face albina. E albina, e puiet de calitate. De la an la an stupii au ritmul lor. Oricat as interveni conteaza prea putin, iar timpul costa.

P.s. ma uitam pe yoiutube la cei care intervin aproape la douw zile daca nu mai des. Sirop, adapost, caldura, polen cu miere. Stau mai bine ca ei daca nu cel putin la fel. U o strangere si atat. La 1 Martie.

Ps.2 am vazut mult puiet si putina albina. La mine raportul e altfel. De-aia le si inghesui.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde vicpo » 26 Mar 2019, 18:37

Dafid ce rol au fav (familiile ajutatoare vremelnice) de care toate manualele pe care le-am citit vorbesc? nu sa cedeze la un moment dat puiet pt cele de productie? Acum stupii sint lasati in pace au ritmul lor eventual largit sau deblocat dar la un moment dat prebuie pregatit.
vicpo

Mesajde yuonyuon » 26 Mar 2019, 18:40

daffid mihailov scrie:Nu stiu, pe langa faptul ca mi-e jena sa mai imi dau cu parerea cand aud de nu stiu cate rame cu puiet, pentru mine pregatirea o face albina. E albina, e puiet de calitate. De la an la an stupii au ritmul lor. Oricat as interveni conteaza prea putin, iar timpul costa.

P.s. ma uitam pe yoiutube la cei care intervin aproape la douw zile daca nu mai des. Sirop, adapost, caldura, polen cu miere. Stau mai bine ca ei daca nu cel putin la fel. U o strangere si atat. La 1 Martie.

Ps.2 am vazut mult puiet si putina albina. La mine raportul e altfel. De-aia le si inghesui.
Sa iti fie de bine....
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 26 Mar 2019, 20:51

yuonyuon scrie:mai e cineva care se confrunta cu blocaje de polen , cum procedati?

exclus colectoare! nu am

Da Doamne si la mine un blocaj de polen ca astazi au fost minus 2 grade. :lol:
Scoti ramele pline si le bagi la congelator, dupa 24 de ore poti scoate linistit polenul/pastura din ele.
Sau dai peste rama zahar pudra si le pastrezi intr-un loc racoros si USCAT.
jonny_it

Mesajde luci » 26 Mar 2019, 21:02

yuonyuon scrie:mai e cineva care se confrunta cu blocaje de polen , cum procedati?

exclus colectoare! nu am

Ce intelegi dumneata prin "blocaje de polen"?Eu de cand fac stuparie n-am intalnit si fac de ceva ani.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde ignatov andrei » 26 Mar 2019, 21:05

luci scrie:

exclus colectoare! nu am

Ce intelegi dumneata prin "blocaje de polen"?Eu de cand fac stuparie n-am intalnit si fac de ceva ani.

Hai ma, ce dracu... :lol:
Chiar nu stii ca apicultura se face in camp sau padure, nu in jurul ghivecelor cu flori...?!? :P
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 26 Mar 2019, 21:12

vicpo scrie:Totusi e nevoie de albina tinara pt invertire

Inverteste "AIA" tanara...?!?
Adica... daca eu tin in gura o bila de rulment si e murdara de saliva, inseamna ca saliva mea a calit-o...?!?
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR