chivaran scrie:Nu stiu daca s-a discutat dar as fi curios cum ierneaza posesorii de mer matci de rezerva.Am văzut tot felul de nuclee cu rame mai mici sau mai mari dar va intreb care v-au dat cele mai bune rezultate?
chivaran scrie:Personal folosesc modelul pe care il foloseste Călin F alias Bambucha,rama jumătate din 1/2.Am nuclee de 6 astfel de rame,care după desființarea nucleelor se strâng în niste roinite mai mari.Nu stiu daca este cea mai buna metoda dar până acum nu au fost probleme.Primavara cand ai nevoie sa faci din nou nucleele pur si simplu se împart ramele .Ma gândeam totusi ca pe viitor sa lucrez doar cu rama 1/2,ar fi mult mai simplu adica un corp mer împărțit în două fiecare cu urdinisul sau iar pt iernare 2 corpuri despărțite de diafragma etansa,ceva gen cum are Nistor Ionel la stupii mer din Franta care urmariti clipurile dansului
chivaran scrie:Poate nu m-am exprimat eu bine,fiecare corp de 1/2 are diafragma lui deci cand se va ridica un corp se ridică cu rame si diafragma cu tot
chivaran scrie:Aveti ceva poze pt inspiratie?
chivaran scrie:Nu-mi dau totusi seama,cum au urdinisurile,pe fiecare latură câte unul sau câte 2 pe latura?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori