roi_ag scrie:Domnul Vasile pregatiti logistica pentru cresterea de matci ca o sa aveti de munca la varaSpor la treaba!
Va salut si va urez multa sanatate si Sarbatori fericite. Eu sunt pregatit si daca da Domnul sanatate le facem pe toate.
roi_ag scrie:Domnul Vasile pregatiti logistica pentru cresterea de matci ca o sa aveti de munca la varaSpor la treaba!
Vasile_Bucovineanu scrie:Zarva mare nu fac crescatorii de carpatine ci crescatorii de buckfast, dupa cum se vede pe net.
jonny_it scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:Zarva mare nu fac crescatorii de carpatine ci crescatorii de buckfast, dupa cum se vede pe net.
Inseamna ca nu l-ati vazut pe M. Creata![]()
Eu as zice ca toti crescatorii si vanzatorii de regine isi promoveaza mai mult sau mai putin subtil marfa, de ce sa ne ascundem dupa deget? Doar ca nu am auzit pe nici unul care creste buckfast sau carnica sa spuna ca o sa-i taie "legatura dintre cap si corp" daca mai zice ceva. Unii crescatori de carpatina au devenit fanatici.
ignatov andrei scrie:Problema e ca nu se marjeaza pe calitate.
Cand am intrat pe forum, acum 6 ani, am intrebat:
- stie cineva ce inseamna o matca de calitate?
Nici azi nu m-am convins ca exista (au existat), pe STUPARITUL, apicultori care stiu, cu adevarat, acest lucru!
kiloz scrie:Problema e ca nu se marjeaza pe calitate.
Cand am intrat pe forum, acum 6 ani, am intrebat:
- stie cineva ce inseamna o matca de calitate?
Nici azi nu m-am convins ca exista (au existat), pe STUPARITUL, apicultori care stiu, cu adevarat, acest lucru!
ignatov andrei
Dm. Andrei ce ar fii sa trageti o informare asa ca la carte.
Daca oricum toti suntem asa nestiutori.
tiih scrie:Ce spui acolo sefule...cand eu tratam cu FUMIDIL B nosema apis,cand la fel faceau stuparii si doctorii de la stupinile I.A.S.,Ocoale Silvice...etc.. cu succes....cand nu se auzise inca de Nosema cerana iar de domnul Dam Margarit nici atat...caci nu prea avea a face cu albinele..vii si imi rastorni teoriile???!![]()
PS.FUMIDIL B era si este cel mai bun medicament...din pacate alta e problema..
Ce scump era atunci..da ce scump e acum raportat la "unitati conventionale miere"(pretul mierii!!)...ca mai rentabil e sa gazezi stupul
PS1 Tratamentul se facea de 2 ori pe an ,primavara si toamna...la toata stupina.....asa cum se facea si la loca europeana spre exemplu....
tiih scrie:kiloz scrie:)..... iti voi spune doua criterii pentru evaluarea matcilor
1.)starea de sanatate a matcilor
2.)prolificitatea lor
ATENTIE!!! de acest lucru nu iti poti da seama decat dupa aproape un an de la cumpararea matcii,dupa ce ai trecut cu brio de vicisitudinile iernii ,la sfarsit de aprilie.
Atunci daca gasesti minim 5-6 rame1/1 de puiet COMPACT(50-60 dm2 minim) si albine mustind pe 12-14 rame 1/1(minim 30.000-35.000) treaba e buna cel putin pe jumatate.
Asta inseamna ca esti printre cei norocosi si matca ta nu are probleme de sanatate-indiferent de rasa- ca nu se regaseste printre cele aproape jumatate din stupinele acestei tari, avand matcia atinse de nozema apis!!!...
PS.In unele tari cu apicultura avansata din Europa,crescatorii de matci autorizati nu au voie sa puna in vanzare nici o matca fara tratamentul efectuat impotirva acestei boli ,in nucleul respectiv ,cu un medicament gen FUMIDIL B- nu ceaiuri sau fel si fel de tincturi cu efec limitat!-
La noi totul e posibil ...si cand ai depopulari sau pierderi peste iarna se da vina pe "bietul paduche"!![]()
PS2.Celalalte criterii:instinctul de acumulare,instinctul de roire,blandetea sunt criterii secundare....
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 4 vizitatori