FLORINELU scrie:buna dimineata colegi,vad ca nu prea mai intra nimeni pe aici asa ca ma bag eu cu o intrebare: cum mai stati cu albinele in aceasta toamna ca eu nu stau prea bine? multumesc anticipat de raspunsuri.
,,,
15 septembrie 2019Va salut dl Florinelul,nu am mai scris pe pagina dvs din 2012 luna decembrie, cand admiram felul cum arata familiile dvs in urma vizionarii unor filmulete si poze care prezentau felul cum arata stupina in septembrie 2012...Nimeni nu trebuie sa creada ca atunci stiati si acum nu stiti lupta contra varooa,nimeni nu trebuie sa creada ca atunci era eficient varachetul..iar acum nu mai e...
Cunosc situatii cand oameni cu experienta au pierdut 8 din 24 familii,,iar restul au ajuns niste mortaciuni in primavara,cunosc oameni care in decurs de 2 ani au pierdut 100 familii de albine din 300!
Si toate au inceput cu depopulari masive in septembrie -octombrie..
CAUZA LA ACELE STUPINE A FOST VIROZELE iar lupta pentru eradicarea lor a durat mai mult de 2 ani:lazi dezinfectate,tot ce era faguri vechi a fost topit,stimulari cu ceaiuri, sucuri si tratamente cu ...penicilina....
Boala evolueaza pe ascuns..
poti sa o ai de 1...2 ani,fara sa o sesizezi iar cand se mai ivesc si alti factori favorizanti;SECETA IULIE,AUGUST SEPTEMBRIE,CEVA NOZEMA SAU ALTE BOLI BACTERIENE,STROPIRI,tratament incorect contra paduchelui...
loveste fara crutare!!!
Nimeni dintre noi nu este ferit de o asemenea catastrofa.....o data boala aparuta in stupina si ignorata