Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde jonny_it » 07 Ian 2020, 14:56

Balian scrie:La aparatul meu temperatura creuzetului este optimală în jurul valorii de 200-210 *C.
Sub 190 se infundă. Când temperatura aerului este sub 20 *C și suflă vântul temp.
creuzetului trebuie să ridic peste 220 altfel infundă țeava de refulare.

Eu merg pe o temperatura de aprox 200, plus minus 5 grade.
Se mai infunda uneori dar rezolv repede cu un cui. :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 07 Ian 2020, 14:58

Shrek scrie:Acum urmează faza cand jonny_it o sa ne spuna ca reginele sunt singurele viețuitoare care vor rezista după un razboi nuclear! Au fost testate in...Australia!
PS 1 Dacă Jonny vine de la moldoviniescul...ivan, nu pot decat sa-ti spun la multi ani, de onomastica!

Corect era sa zici ca doar reginele mele rezista la atac nuclear, dar nu ai cum sa zici asa ceva, ca nu le-ai incercat! :lol:

PS: Multumesc! ;)
jonny_it

Mesajde Api'Joan » 08 Ian 2020, 14:54

Toamna se vorbeste despre neonice, iarna varoa, primavara nosema. Dupa o toamna foarte lunga cu temperaturi in jurul lui 0 grade(umiditate atm ridicata),
Nu se spune nimic despre AMIBIAZĂ
Api'Joan

Mesajde jonny_it » 08 Ian 2020, 15:16

Api'Joan scrie:Toamna se vorbeste despre neonice, iarna varoa, primavara nosema. Dupa o toamna foarte lunga cu temperaturi in jurul lui 0 grade(umiditate atm ridicata),
Nu se spune nimic despre AMIBIAZĂ

Am gasit odata la microscop, dar in ultimii ani a fost prea secetos si prea uscat pentru a se dezvolta.
Prin 2005-2007 gaseam albine tarandu-se prin fata stupilor in perioadele foarte plioase, cateva, nu foarte multe. Am trimis probe si rezultatul a fost amibiaza. Odata cu incalzirea vremii a disparut problema.
jonny_it

Mesajde Api'Joan » 09 Ian 2020, 12:45

"Simptomele clinice nu sunt foarte tipice şi seamănă foarte mult cu acelea ale nosemozei. Excrementele foarte lichide şi galben aurii semnalează afectarea cu amibiază. Un diagnostic foarte clar se poate pune numai printr-o analiză microscopică de laborator. .....Bolile albinelor"
Api'Joan

Mesajde FLORINELU » 12 Ian 2020, 20:16

Am lansat acest strigat de ajutor privind fenomenul depopularii stupilor mei deoarece la mine e un fenomen destul de grav si dupa cate vad,citesc si aud nu sant singurul. au fost unii care au pierdut toata stupina dar le e rusine sa recunoasca.
un scurt istoric al stupinei mele: am inceput cu albinele in urma cu peste 20 de ani cu 2 stupi din care am ajuns acasa cu unul,nu am prea avut mentor,citeam tot ce prindeam despre apicultura,cartea mea de capatii este cresterea albinelor de Bogdan Petrus si C Antonescu (o recomand calduros la toti stuparii fie incepatori sau avansati),deci sant un autodidact zic eu. atunci nu aveam internet sa mai cer sfaturi.
stupina este amplasata intr-un mic satuc depopulat,uitat de lume,dar care e ca un colt de rai pentru albine si pentru mine,am aici o casuta de vacanta cu un confort acceptabil asa ca e coltul meu de rai.pamantul era necultivat dupa desfiinarea CAPului asa ca a crescut tot felul de lastaris ca paducel,maces corcodus si tot felul de plante numai bune ca sursa de polen si nectar.
am inceput sa-mi dezvolt stupina pana cand am ajuns la 60 de stupi. la un moment dat nu mai stiiam ce sa fac cu roii,ii lasam in pomi si eram fericit cand aveam cui sa ii fac cadou,la unii prieteni aflati la strimtoare cum sant eu acuma le dadeam stupi cadou cu tot cu lada si nu sant putini ,acuma nu mai am de unde.
am facut multa miere,poliflora,salcam,tei,leurda,trifoi alb,mana,faneata,paducel,am recoltat si polen destul de mult si propolis etc...
si a nceput declinul,dar desspre asta poate voi scrie altadata.
FLORINELU

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 12 Ian 2020, 22:13

Din ce a mai spus florin in alta postare eu as inclina sa spun ca la el e vorba despra vorroa. Despre neonicotinoide nu poate fi vorba deoarece a zis ca pamantul in zona e in mare parte necultivat.
Unde albinele au parasit de tot stupul tot la varroa ma duce gandul.
Cu fiecare an varooza devine tot mai agresiva si e tot mai greu de tinut sub control. Trebuie facut tratamente intr-un sezon cu cel putin 2 substante active si tratamentele trebuie incepute mult mai devreme.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Closcutz » 12 Ian 2020, 22:23

Și eu cred că tot varroa e de vina. Dle Florinelu spuneti-ne despre povestea cu declinul, va rog!
Closcutz

Mesajde tiih » 13 Ian 2020, 00:02

FLORINELU scrie:buna dimineata colegi,vad ca nu prea mai intra nimeni pe aici asa ca ma bag eu cu o intrebare: cum mai stati cu albinele in aceasta toamna ca eu nu stau prea bine? multumesc anticipat de raspunsuri.
,,,15 septembrie 2019

Va salut dl Florinelul,nu am mai scris pe pagina dvs din 2012 luna decembrie, cand admiram felul cum arata familiile dvs in urma vizionarii unor filmulete si poze care prezentau felul cum arata stupina in septembrie 2012...Nimeni nu trebuie sa creada ca atunci stiati si acum nu stiti lupta contra varooa,nimeni nu trebuie sa creada ca atunci era eficient varachetul..iar acum nu mai e...
Cunosc situatii cand oameni cu experienta au pierdut 8 din 24 familii,,iar restul au ajuns niste mortaciuni in primavara,cunosc oameni care in decurs de 2 ani au pierdut 100 familii de albine din 300!
Si toate au inceput cu depopulari masive in septembrie -octombrie..
CAUZA LA ACELE STUPINE A FOST VIROZELE iar lupta pentru eradicarea lor a durat mai mult de 2 ani:lazi dezinfectate,tot ce era faguri vechi a fost topit,stimulari cu ceaiuri, sucuri si tratamente cu ...penicilina....
Boala evolueaza pe ascuns..poti sa o ai de 1...2 ani,fara sa o sesizezi iar cand se mai ivesc si alti factori favorizanti;SECETA IULIE,AUGUST SEPTEMBRIE,CEVA NOZEMA SAU ALTE BOLI BACTERIENE,STROPIRI,tratament incorect contra paduchelui...loveste fara crutare!!!
Nimeni dintre noi nu este ferit de o asemenea catastrofa.....o data boala aparuta in stupina si ignorata :idea:
tiih

Mesajde FLORINELU » 13 Ian 2020, 20:33

declinul a inceput in 2016,prin februarie am ascultat cu urechea la stupi si neauzind nimic am inceput sa-i deschid,dezastru,in majoritatea nu mai era nici o albina cu toate ca au intrat puternici in iarna,doar rame cu miere si fara albina si nici albine moarte pe fundul stupului,culmea ca in unii era si ceva puet capacit din toata stupina am ramas cu 8 stupi pricajiti si de atunci am mai cumparat stupi dar nu am reust sa-i redresez.mentionez ca atunci inca nu se cultiva pamantul in zona nici macar gradinile din jurul caselor.
a venit apoi un italian si a inceput sa cultive pamantul destul de mult in special cu floarea soarelui,rapita si soia. datorita acestui fapt au inceput sa vina in zona tot felul de apicultori din ce in ce mai aproape si uite asa declinul sa accentuat.
FLORINELU

Mesajde jonny_it » 13 Ian 2020, 21:13

FLORINELU scrie:declinul a inceput in 2016,prin februarie am ascultat cu urechea la stupi si neauzind nimic am inceput sa-i deschid,dezastru,in majoritatea nu mai era nici o albina cu toate ca au intrat puternici in iarna,doar rame cu miere si fara albina si nici albine moarte pe fundul stupului,culmea ca in unii era si ceva puet capacit din toata stupina am ramas cu 8 stupi pricajiti si de atunci am mai cumparat stupi dar nu am reust sa-i redresez.mentionez ca atunci inca nu se cultiva pamantul in zona nici macar gradinile din jurul caselor.
a venit apoi un italian si a inceput sa cultive pamantul destul de mult in special cu floarea soarelui,rapita si soia. datorita acestui fapt au inceput sa vina in zona tot felul de apicultori din ce in ce mai aproape si uite asa declinul sa accentuat.

Ai facut hraniri cu zahar in 2016? Si 100 ml de sirop este important de stiut daca i-ai dat.
jonny_it

Mesajde FLORINELU » 14 Ian 2020, 07:58

da in vremea aia am facut hraniri doar cu zahar si sirop,dar nu prea mult.
FLORINELU

Mesajde marco68 » 14 Ian 2020, 09:49

Nu ti-au fost furate?
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde Balian » 14 Ian 2020, 10:15

jonny_it scrie:
FLORINELU scrie:declinul a inceput in 2016,prin februarie am ascultat cu urechea la stupi si neauzind nimic am inceput sa-i deschid,dezastru,in majoritatea nu mai era nici o albina cu toate ca au intrat puternici in iarna,doar rame cu miere si fara albina si nici albine moarte pe fundul stupului,culmea ca in unii era si ceva puet capacit din toata stupina am ramas cu 8 stupi pricajiti si de atunci am mai cumparat stupi dar nu am reust sa-i redresez.mentionez ca atunci inca nu se cultiva pamantul in zona nici macar gradinile din jurul caselor.

Ai facut hraniri cu zahar in 2016? Si 100 ml de sirop este important de stiut daca i-ai dat.

Deci răspuns a fost. Care este bănuiala? Sau mai ales argumantația :?:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 14 Ian 2020, 11:56

FLORINELU scrie:da in vremea aia am facut hraniri doar cu zahar si sirop,dar nu prea mult.

De unde ai cumparat siropul? Sau a fost facut de tine? Daca este facut de tine cum l-ai facut?
jonny_it

Mesajde jonny_it » 14 Ian 2020, 11:58

Balian scrie:Deci răspuns a fost. Care este bănuiala? Sau mai ales argumantația :?:

Multi apicultori au ramas fara albine din cauza prepararii gresite a siropului.
Trebuie sa recunosc, incluciv eu era sa omor tot ce aveam pe o vatra pe la inceputurile mele de apicultor. :D
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?