Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 01 Ian 2020, 19:10

Multumesc pentru urare si va doresc acelasi lucru. La multi ani si numai buni sa fie.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 24 Ian 2020, 23:09

Montare foi pe rame cu dispozitiv electric si metoda de insarmare mixta: https://www.youtube.com/watch?v=XA0Vrkn ... e=youtu.be
Vasile_Bucovineanu

Mesajde mausica » 25 Ian 2020, 00:00

Imi place aparatu de lipit. Exista de cumparat asa ceva ?
Insarmarea e buna cred dar nu are spor grozav.
Ultima oară modificat de mausica pe 25 Ian 2020, 00:15, modificat 1 dată în total.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Shrek » 25 Ian 2020, 00:11

La cum se mosomdeste nenea, il apuca roitu' cu forțele nelipite. Interesant aparatul de lipit, daca aflati vreo schema, poate o puneti pe forum. Eu lucrez invers, adică pun foiță pe sarma si scurtcircuitez sarma până se vede pe partea cealaltă!
Shrek

Mesajde mausica » 25 Ian 2020, 00:14

Shrek scrie:La cum se mosomdeste nenea, il apuca roitu' cu forțele nelipite. Interesant aparatul de lipit, daca aflati vreo schema, poate o puneti pe forum. Eu lucrez invers, adică pun foiță pe sarma si scurtcircuitez sarma până se vede pe partea cealaltă!

Cate una sau toate odata ?
mausica

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 00:23

mausica scrie:Imi place aparatu de lipit. Exista de cumparat asa ceva ?
Insarmarea e buna cred dar nu are spor grozav.

E facut de mine si nu e ceva complicat. Am explicat pe yutoube cum e facut. Problema e ca nu se pot procura acele intrerupatoare rapide. As vrea sa vad o metoda mixta mai rapida si eficienta de insarmat.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde mausica » 25 Ian 2020, 01:27

De ce mixta ? De ce nu 5 sarme sau 6 (orizontale sau verticale)daca vb de rama de 1/1 fara alte sarme oblice,v,w sau alte forme ?
mausica

Mesajde Balian » 25 Ian 2020, 06:40

Vasile_Bucovineanu scrie:[.... Problema e ca nu se pot procura acele intrerupatoare rapide.....

Descrieți vă rog întrerupătorul rapid. Cum funcționează?
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde cristi_vidican » 25 Ian 2020, 07:53

Vasile_Bucovineanu scrie:Montare foi pe rame cu dispozitiv electric si metoda de insarmare mixta: https://www.youtube.com/watch?v=XA0Vrkn ... e=youtu.be

Sârma e zincată, bănuiesc.

Sunt curios cum arată peste ani partea de jos a fagurelui. La mine, când aveam pe 1/1, acolo albinele rodeau cel puțin 1 cm (mă refer la ramele de cuib)
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 10:53

mausica scrie:De ce mixta ? De ce nu 5 sarme sau 6 (orizontale sau verticale)daca vb de rama de 1/1 fara alte sarme oblice,v,w sau alte forme ?

La rama pe care o am eu, pot pune cel mult 4 sarme orizontale. Nu permite mai multe distanta dintre freze. Chiar daca ar fi 5, daca sunt numai orizontale, la extractie ramele se vor rupe, mai ales in lungul sarmii care se gaseste la 5-6 cm de letul de sus. Se intampla acest lucru mai ales la ramele care anterior au avut si puiet. Acolo e zona in care se termina puietul si era marginea coroanei de miere. De cand pun si cele 2 sarme oblice se intaresc mult ramele si nu se rup
chiar daca viteza de centrifugare e mai mare.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Shrek » 25 Ian 2020, 10:56

mausica scrie:Cate una sau toate odata ?

Cele de 1/1 ,fiecare sarma. Cele de 1/2, toate (3). Inoxul se încălzește ceva mai greu. Eu insarmez numai orizontal.
Shrek

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 10:58

Balian scrie:

Intrerupatorul e de la un utilaj industrial care rezista la un nr foarte mare de actionari si suporta curenti mari, de zeci de amperi.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 11:08

cristi_vidican scrie:
Sunt curios cum arată peste ani partea de jos a fagurelui. La mine, când aveam pe 1/1, acolo albinele rodeau cel puțin 1 cm (mă refer la ramele de cuib)

Majoritatea familiilor lipesc foita de batul de jos, dar sunt si unele care fac un spatiu.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde FLORINELU » 25 Ian 2020, 11:43

eu insarmez numai orizontal de douazecci si de ani si nu am probleme,lipesc cu transformatorul electric si merge treaba mult mai repede decat cu acel aparat.
FLORINELU

Mesajde Balian » 25 Ian 2020, 12:23

Vasile_Bucovineanu scrie:
Balian scrie:

Intrerupatorul e de la un utilaj industrial care rezista la un nr foarte mare de actionari si suporta curenti mari, de zeci de amperi.

Aici sunt vreo 200 de feluri. :)
https://www.tehnoelectric.ro/36-push_butoane
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 13:13

Le cunosc deoarece am lucrat in domeniul electronicii. Majoritatea sunt de jucarie care nu suporta curenti mai mari de 3 amperi. Poate unul din comutatoarele de 15 amperi sa mearga, dar nu stiu daca actioneaza destul de rapid. E nevoie ca dupa eliberare sa sa intrerupa circuitul intr-o fractiune de secunda deoarece eu folosesc alimentarea de la un acumulator auto de 12v si daca nu e foarte rapid sarma taie foaia. Am incercat cu intrerupatorul de sonerie si asa se intampla.
Vasile_Bucovineanu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?