yuonyuon scrie:sau punga cu apa....

Razi tu, razi ... yuoane, dar, nu-i chiar asa de ras ! A postat ieri sau alaltaieri Gheorghe Midrigan un filmulet pe youtube cum zbura albina la 3-4*C dupa apa. Daca el nu le-ar fi pus acea apa in apropiere ai impresia ca respectiva albina s-ar mai fi intors in stupi ?
Personal, pe 2 martie cand le-am administrat albinelor prima portie de turta proteica le-am pus si o punguta cu 200 - 300 ml. de apa. Cand le-am verificat dupa vreo 10 zile nu mai aveau pic de apa in pungute. Nu am observat depopulari, ba, din contra, familiile au avansat ! Sincer, n-am vazut niciun dezavantaj ca le-am administrat apa. Vazand filmuletul postat de Midrigan, mi-a parut rau ca nu le-am mai dat cate o punguta cu apa ! Cei care au dat deja sirop nu mai au nevoie sa dea apa. Familiile mele au doar cate o turta proteica in cap si o rama cu miere, mai multa sau mai putina, zgariata dupa diafragma . In zona mea, de sambata si pana azi (cred) n-au mai zburat albinele, sau, n-ar fi trebuit sa zboare din cauza temperaturilor scazute, asa ca, o punguta cu apa ar fi fost mai mult decat binevenita.