Asta e problemă chiar, dacă nu se testează sau nici măcar o placă de control nu are.
Dar care a fost cauza ca în 2021 era puțin varroa?
Balian scrie:Asta e problemă chiar, dacă nu se testează sau nici măcar o placă de control nu are.
Dar care a fost cauza ca în 2021 era puțin varroa?
jonny_it scrie:1. Varroa prefera temperaturile mai scazute si puietul care se dezvolta mai greu. Cand primavara vine putin mai tarziu si vara(inlusiv noaptea) este cald atunci avem mai putin varroa. Cel putin asta observ eu in stupina proprie.
2. Puterea familiilor si roirea. In familiile puternice este mai putin varroa raportat la cantitatea totala de albina. Observ asta de cativa ani si sincer singura mea explicatie este ca in familiile puternice este mai cald.
3. Roirea. Roii naturali nu prea au probleme cu varroa in primii 1-2 ani dupa ce au iesit. Bineinteles daca apicultorul nu face prostia sa "ajute" cu puiet.
noi daca murim de frig iarna ....nu noi suntem de vina ci iarna ca e frig....??cum tratezi un om care moare de frig?? i dai medicamente si il lasi tot in frig??Shrek scrie:Dupa ce am citit si vazut pe yt, tot felul de tehnologii si tratamente antivaroua, am tras o concluzie: se stie despre infestarea cu varoua la fel de mult ca despre....covid!
De exemplu, din principiu, nu fac tratamente de păduchi decât primavara, cel mai târziu până pun caturile si apoi, după tei. In anii din urmă, se ajungea in situatii neplăcute cand infestarea era atât de mare ca puteau fi văzuți pe albine cu ochiul liber. Bineînțeles cu urmările de rigoare: depopulari, famiIii slabe la intrarea in iarna, pierderi pe timpul iernii, etc! Cu toate acestea, nu fac tratamente in perioada amintită decât la rolurile din acel an.
Anul trecut, am avut o surpriză plăcută: lipsa varoua! Chiar dacă i-am tamaiat, i-am pudrat cu zahar vanilat, am băgat în alcool, rezultatul a fost zero! Cu toate acestea, am făcut tamaierea de toamna , preventiv si pentru ca in iarna expira varachetul.
Concluzia? Nu tratamentele sunt eficiente sau nu, ci mai degrabă " norocul"! Norocul însemnând vremea, linia genetică, bla, bla, si ce se mai poate vinde!
Restul, este reclama mascată!
yuonyuon scrie:pai spargeti cubu in primavara si apoi vb de tratamente non stop ....![]()
nu degeaba ii zice VARROA DISTRUCTOR ARMAGHEDON
Shrek scrie:Concluzia? Nu tratamentele sunt eficiente sau nu, ci mai degrabă " norocul"! Norocul însemnând vremea, linia genetică, bla, bla, si ce se mai poate vinde!
Restul, este reclama mascată!
eu nici daca imi pune unu pistolul la cap nu sparg cuibujonny_it scrie:yuonyuon scrie:pai spargeti cubu in primavara si apoi vb de tratamente non stop ....![]()
nu degeaba ii zice VARROA DISTRUCTOR ARMAGHEDON
Ultima data am spart cuibul primavara acum aproximativ 20 de ani.
yuonyuon scrie:eu nici daca imi pune unu pistolul la cap nu sparg cuibu
nu in nici un caz.......nam nevoie de puiet racit la marginea stupului.....si risipa de resursecristi_vidican scrie:yuonyuon scrie:eu nici daca imi pune unu pistolul la cap nu sparg cuibu
Ramă clăditoare folosiți?
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori