yuonyuon scrie:
si o poza pentru "agronomii" din baragan...specializati in grau si FS.....
Scuzati, scuzati. Cand vii sa ne inveti si pe noi cum sa facem o floare inalta ca o prajina si proasta precum o bas...na?
yuonyuon scrie:
si o poza pentru "agronomii" din baragan...specializati in grau si FS.....
yuonyuon scrie:observ ca dumneavoastra aveti un viciu...articolele![]()
la cate ati citit pana acum nu ati observat nimic suspect...? cum ar fi faptu ca sunt scrise de oameni fara suflet? si nu reflecta realitatea ?![]()
mierea o sa aiba pret ..chiar daca faceti in ecsces... la fluctuatiile economice ce urmeaza va fi un as in maneca...
yuonyuon scrie:Care i logica...de ce nu scade pretu la raft daca e criza....un produs care nu se vinde scade....eu am impresia ca foarte multi apicultori de anvergura ori nu inteleg chesti legate de economie ori au rea intentie...
Ati spus ca suntet deacord cu explicatia data...adica cu ce mai exact?....
Balian scrie:yuonyuon scrie:Care i logica...de ce nu scade pretu la raft daca e criza....un produs care nu se vinde scade....eu am impresia ca foarte multi apicultori de anvergura ori nu inteleg chesti legate de economie ori au rea intentie...
Ati spus ca suntet deacord cu explicatia data...adica cu ce mai exact?....
Sunt de acord cā nu creşte prețul din cauza crizei deşi şi pe raft sā rāmânem la o rentabilitate cât decãt, şi cu cteşterea costului de producție ar fi trebuit sā creascā mult. Pe raft prețul stagneazā de doi ani, iar de en-gros sau nu existā sau e ruşinos de mic.
Mai ceva, ce trateazā f logic: prețul mierii de salcâm nu are nici o justificare sá fie mai mare decât teiul de exemplu. Asta nu înseamnā sā nu fie amāndouā de dorit mai mare.
Balian scrie:Prețul la procesator este mic sau nu este cā mierea produsā industrial are prețul de producție incomoarabil mai mic acum în 2023 decât cum producem noi cu tehnologia noastrā rāmasā în urma şi a ce am scris despre aceea cartea. Suntem noi apicultorii rāmaşi în urmā cu peste 100 de ani. Iar producția industrialā este în top conform situației actuale. Procesatorul nici nu stā de vorbā cu noi. Vede cā suntem muribunzi fārā ştirea noastră.
Prețul de producție mult majorat: inflația peste 17%, salarul mediu a crescut de la 200de euro la 600 (!!) suntem condamnați prin rāmânerea noastrā în urmā la investiții ( cine realizeazā cā sunten rāu în urmā) plus producem fārā cap, nu suntem calculați mai deloc.
yuonyuon scrie:
in final solutii nu sunt dar optiuni avem...si anume:
2 ne inhamam la plug si devenim eficienti
da intradevar "la plug" insemna la angro....paul scrie:yuonyuon scrie:
in final solutii nu sunt dar optiuni avem...si anume:
2 ne inhamam la plug si devenim eficienti
Adica ? In ce ar consta aceasta eficienta ?
Tu esti unul dintre apicultorii cei mai eficienti din ce cunosc eu . Ce ar trebui sa faci in plus pentru a-ti eficientiza activitatea sa poti fi dispus sa vinzi mierea cu 8 lei/kg ?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 33 vizitatori