yuonyuon scrie:Normal ca aceasta rasa" mai de la frig".....carnica....propolizeaza pentru ca nu inchideti sita AV....
eu v am zis ca matca nu face doi bani....mai mult incurcaBalian scrie:yuonyuon scrie:Normal ca aceasta rasa" mai de la frig".....carnica....propolizeaza pentru ca nu inchideti sita AV....
E bun argument.Aproape tot anul este închis. Carnica chiar propolisează peste măsură. Ramele arată ca și cum nu ar fi îngrijite
albinele.
Am citit cartea fratelui Adam. Acolo și atunci era prăpăd. Pur și simplu a dispărut albina locală în Anglia lovit de acarianul de trahee.
Încrucișarea cu albina italiană a scăpat situația. Atunci nu erau neonicotinoide.
Azi am găsit miere la albine ca și cum nu am fi stors. Un stup pe 6 corpuri avea 5 corpuri de miere. Structură perfectă.![]()
A ...am iutat să spun nu avea matcă.
yuonyuon scrie:Regula. La mine orce matca care are potenial tre sa aduca minim 50....nu conteaxa din ce rasa face parte sau culoare etc....faptul ca unele se comporta in anume fel sau altul... tine de preferinte noastre...
yuonyuon scrie:De ce as da mult sirop daca am putin puiet??...doar 5 rame...
Cand pot lasa dupa fiecare cules 20% albinelor...
Anu asta intre salcam si tei am obs ca nu merge nimik si am dat 10 l...si cred ca atat ramane..
La momentul de fata am caturile pline cu fs...este al 4 lea sau al 5 lea cat full pe 2024....si intentionez sa il las albinelor...
Eu explic si poate orcine sa incerce....si stiu sigur ca sunt multi care au testat deja chiar daca nu scriu pe forum...si au si rezultate....
Dumneata sti foarte bine ca un cat plin de 1/1 are 23-25 kg...daca faci doua astfel de caturi ai facut targhetul.....ai nevoie de doua culesuri si stupi pregatiti...
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 34 vizitatori