Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupăritul

Mesajde Balian » 29 Iul 2024, 07:44

Pentru cei care urāsc descāpācirea şi lucrul cu cāpāceala. :)

https://www.facebook.com/share/r/9XgnSSRHwbPFRNXg/
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 29 Iul 2024, 18:17

451432508_1221380832387406_1199057234556706552_n.jpg

am nevoie de furculita repede ...urgent!!! :lol: :lol:
Fişiere ataşate
452054000_1033941891666129_8861194468102748291_n.jpg
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 29 Iul 2024, 18:21

ceva care sa mearga singur si rapid???...aveti?? :lol:
Fişiere ataşate
452302518_1526755817959202_1997605510927115026_n.jpg
451439505_802960092022121_2985083358674442389_n.jpg
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 29 Iul 2024, 18:29

gata si puietul
451452909_1048539473273386_8929862827214137456_n.jpg
451436304_1029623442111347_2241232809486116337_n.jpg
...ultima suta de metrii...
yuonyuon

Mesajde Balian » 29 Iul 2024, 20:49

Phu, e jale. Nu numai furculițā vā trebuie, şi ucenic care sā descāpāceascā în locul stuparului. Totul este frumos altfel! :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 29 Iul 2024, 23:17

Balian scrie:Phu, e jale. Nu numai furculițā vā trebuie, şi ucenic care sā descāpāceascā în locul stuparului. Totul este frumos altfel! :)
nu mai trebuie furculita...pentru ca ramane pe stupi....
yuonyuon

Mesajde Balian » 30 Iul 2024, 07:20

Am cuibul pe trei corpuri. În august la unii stupi mai las o magazie sā aibā loc pentru albine şi mai urc rame cu miere. La majoritate automat se formeazā starea de iernare fārā sā fac nimic. Corpul de sus miere (9 rame nu prea stā albina acolo) corpul de mijloc puiet şi ceva miere (9 rame mierea asta storc în octombrie) corpul de jos puiet şi pāstură 10 rame. A 10-a ramā e rama de clādit 1/1 înpárțit îb douā. Rāmâne şi pentru iarnā.
Ce storc în octombrie e ceva miere necāpācitā de culoare închisā-închisā, pe care foloseac în amestec cu restul de poliflorā sā închidā culoatea. E mai cāutatā mierea închisā. :)
Balian

Mesajde yuonyuon » 30 Iul 2024, 08:26

Balian scrie:Am cuibul pe trei corpuri. În august la unii stupi mai las o magazie sā aibā loc pentru albine şi mai urc rame cu miere. La majoritate automat se formeazā starea de iernare fārā sā fac nimic. Corpul de sus miere (9 rame nu prea stā albina acolo) corpul de mijloc puiet şi ceva miere (9 rame mierea asta storc în octombrie) corpul de jos puiet şi pāstură 10 rame. A 10-a ramā e rama de clādit 1/1 înpárțit îb douā. Rāmâne şi pentru iarnā.
Ce storc în octombrie e ceva miere necāpācitā de culoare închisā-închisā, pe care foloseac în amestec cu restul de poliflorā sā închidā culoatea. E mai cāutatā mierea închisā. :)
eu nu mai vreau puiet pentru ca sa terminat sezonul...daca imi ies cele 4-5 rame de puiet ce mai am prin stupi....= 6-7 rame de albina pentru iarna garantat....
practic de la data asta mai fac niste tratamente ....si la 1 septembrie (zic eu) ca dau caturile jos si asez albina pe rame pline cu miere ...

in zona mea in august nu prea mai e nimic...noptile sunt cam reci ...si se incheie discoteca prematur....adica as putea lejer sa ma plang ca in luna august nu am polen :lol: ...dar prefer sa i bag la iernat mai devreme (in timp ce altii furajeaza)....si sa tac din gura ...sau sa merg in vacanta :lol:
yuonyuon

Mesajde Shrek » 30 Iul 2024, 19:22

Îmi este extrem de greu sa cred ca albină eclozata la sfârșit de iulie, început de august, va fi capabila sa trăiască până în martie. Sa acopere și sa hrănească puietul din februarie, în bune condiții. Da, pot fi de acord cu dumneata dacă...vinzi matci , roiuri ori cumperi...miere! În rest...mai taie din ele!
Shrek

Mesajde yuonyuon » 30 Iul 2024, 21:36

Shrek scrie:Îmi este extrem de greu sa cred ca albină eclozata la sfârșit de iulie, început de august, va fi capabila sa trăiască până în martie. Sa acopere și sa hrănească puietul din februarie, în bune condiții. Da, pot fi de acord cu dumneata dacă...vinzi matci , roiuri ori cumperi...miere! În rest...mai taie din ele!
dar de ce sa nu traiasca ...ce are ...moare la ora fixa....??
asa va invatat youtubarii sa FURAJATI....toata luna august si septembrie...!!!

daca erau la munte si acum sezonul era gata ....nu mai murea albina...? sau de obicei albina de la munte nu apuca luna martie pentru ca intra la iernat in august... :lol:
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 30 Iul 2024, 21:43

shrekule ...te dai aparatorul ...apicultorului incepator si inconstient ...dar defapt aperi o minciuna pe care o crezi si tu....

eu zic sa faceti fara sa cumparati nimic ,,,,fara sa cer nimic ...totu pe tava si pomana ...cu productii de care nu se vad pe net.....
si voi Furajati ...deci cu bani :lol:

care ar fi interesul meu daca nu vand nimic si nu recomand sa cumparati nimic ...doar lucrati cu albina...

vezi ca nu ma m suparat(chiar daca asa pare)....dar faptul ca nu crezi ca albina intra la iernat chiar si din luna iulie ...esti complice la toata mafia din mediu online :lol: care mint ..si mint ...cred ca nici ei nustiu ca mint...dar deja bate la ochi....

pe ideea asta se fac o caruta de bani cu vanzarea de suplimente/hrana in luna august si septembrie...lafel ca si cu paduchii...
yuonyuon

Mesajde Balian » 31 Iul 2024, 07:26

A vinde ceva din care cineva face bani nu este un lucru rāu. E nevoie de orice marfā pentru care se dā bani. Comparat situația de acum cu cea din era glorioasā e cer şi pământ. Eu sunt fericit cā la orice problemā pot gāsi o grāmadā de soluții. Cā se poate şi altfel e chiar cum spuneți este alegerea noastrā. Alegere la care am suport. Dar dacā nu am? Şi d-voastrā ați furajat când trebuia. Şi cā avem o gamā largā de furaje, eu spun cā este un lucru bun.
Netul şi youtubul m-a învāțat mult. Ce cițiți intro carte e sfânt? Departe nu. Noi trebuie sā avem caracterul sā putem alege şi sā facem distincție dintre lucruri. Albinele mele când nu au polen, eu pot sā stau în vârful capului tot nu vor avea cā nu au de unde, numai dacā le dau. Dar am ce da. Şi nu polen, cā nu vreau eu. :)
Balian

Mesajde yuonyuon » 31 Iul 2024, 08:51

Balian scrie:A vinde ceva din care cineva face bani nu este un lucru rāu. E nevoie de orice marfā pentru care se dā bani. Comparat situația de acum cu cea din era glorioasā e cer şi pământ. Eu sunt fericit cā la orice problemā pot gāsi o grāmadā de soluții. Cā se poate şi altfel e chiar cum spuneți este alegerea noastrā. Alegere la care am suport. Dar dacā nu am? Şi d-voastrā ați furajat când trebuia. Şi cā avem o gamā largā de furaje, eu spun cā este un lucru bun.
Netul şi youtubul m-a învāțat mult. Ce cițiți intro carte e sfânt? Departe nu. Noi trebuie sā avem caracterul sā putem alege şi sā facem distincție dintre lucruri. Albinele mele când nu au polen, eu pot sā stau în vârful capului tot nu vor avea cā nu au de unde, numai dacā le dau. Dar am ce da. Şi nu polen, cā nu vreau eu. :)
aaa..de maine vand droguri...ca nu e un lucru rau...doar se fac bani....
yuonyuon

Mesajde Shrek » 31 Iul 2024, 09:02

yuonyuon scrie:......
daca erau la munte si acum sezonul era gata ....nu mai murea albina...? sau de obicei albina de la munte nu apuca luna martie pentru ca intra la iernat in august... :lol:

Nu, nici aici nu aveți dreptate! În primul rand, cei ce au stupine staționare la munte, nu scot 100kile de miere pe stup pe cules ( excepție cei ce merg la cules la f 40 sau...margaritar)! Și tot nu se încheie sezonul chiar în iulie sau început de august. Mai este ceva faneata și apoi fructe de pădure ca sezonul este mult întârziat. Așadar, calendarul albinei de munte nu pusca deloc cu cel al albinei de pusta. Și tot pe la sfârșit de august început de septembrie încheie ouatul.
Dacă va supărați va trece, sunt sigur. Dar cred ca era corect sa spuneți ceva mai clar : în aceasta perioada ( iulie-august), trebuie stimulata ponta și hraniri consistente ( unde este cazul, evident), pentru ca aceasta albină va creste albină de iarna! Cu părinți și doici sănătoase, vom avea albine sănătoase, puternice, care vor trece prin iarna ca soldatul sovietic ( cu caiula în cap, țigară în gura, călărind sub gheata și...înjurând la gata)!
Altfel, cei începători, baga mana în stup acum, își pun ochelarii și cred ca sezonul s-a gătat având albină pe patru rame ( pe juma de rama), pun capacu' și apoi prin iarna suduie ca i-ai învățat prostii !
Shrek

Mesajde yuonyuon » 31 Iul 2024, 09:08

orice lucru sau produs care se vinde...se vinde pe o narativa ca ar fi necesar la ceva...ne scapa sau ne ajuta /contribuie...etc ...deci ideea este ca ne AJUTA....fie el ....miere lapte...ulei...motorina...curent electric etc...

daca eu vand miere ..narativa este : un produs bio ce contribuie la sanatate si energie....cea ce este ADEVARAT!!!! 100%

in cazul in care eu vand strot de soia macinat cu 40 de lei kg (adica ultra bee pentru cei ce nu stiu)sub preteextul ca este extrem de necesar albinelor in luna AUGUST SI SEPTEMBRIE....altfel ne MOR stupii in iarna...deja este o schema de lucruu...o minciuna......deci se vinde un produs bazat pe o minciuna cum ca albina din iulie nu poate intra la iernat si trebuie sa mai crestem inca doua generatii in plus pe banii nostrii bneinteles....

poti oprii sezonul in momentul in care nu mai este cules din natura ...asa cum era normal ....pe albina salbatica nu o furajeaza nimeni in perioadele de lipsuri...ea singura isi face provizii si atunci cand nu mai este ...intra la hibernare...chiar si din iulie...
cea ce face ca albina sa moara mai repede este cresterea de puiet si nici decum data si ora....daca nu ar creste puiet probabil ar traii si ani de zile...
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 31 Iul 2024, 09:29

Shrek scrie:
yuonyuon scrie:......

Nu, nici aici nu aveți dreptate! În primul rand, cei ce au stupine staționare la munte, nu scot 100kile de miere pe stup pe cules ( excepție cei ce merg la cules la f 40 sau...margaritar)! Și tot nu se încheie sezonul chiar în iulie sau început de august. Mai este ceva faneata și apoi fructe de pădure ca sezonul este mult întârziat. Așadar, calendarul albinei de munte nu pusca deloc cu cel al albinei de pusta. Și tot pe la sfârșit de august început de septembrie încheie ouatul.
Dacă va supărați va trece, sunt sigur. Dar cred ca era corect sa spuneți ceva mai clar : în aceasta perioada ( iulie-august), trebuie stimulata ponta și hraniri consistente ( unde este cazul, evident), pentru ca aceasta albină va creste albină de iarna! Cu părinți și doici sănătoase, vom avea albine sănătoase, puternice, care vor trece prin iarna ca soldatul sovietic ( cu caiula în cap, țigară în gura, călărind sub gheata și...înjurând la gata)!
Altfel, cei începători, baga mana în stup acum, își pun ochelarii și cred ca sezonul s-a gătat având albină pe patru rame ( pe juma de rama), pun capacu' și apoi prin iarna suduie ca i-ai învățat prostii !
pai datile sirop zi de zi pana la 15 septembrie....in timp ce eu ma duc pana in TENERIfe... :lol:

era sa uit ...proteina ...SOIA...fara soia nu face corpul gras...OBLIGATORIU toamna tarziu...!!!! cate 2 turte de stupi si nu va zgarciti.... :lol:

intindeti puietul pe o perioada in care natura nu mai ofera nimic....AUGUST si SEPTEMBRIE...pe cheltuiala voastra ....

greseala nu este acum in august ci in iunie si iulie de al culesul de salcam stupii sunt menegeriati prost si ajung sa se blocheze iar acum se incearca o reparatie ...se lucreaza prost ce sa mai discutam....moda asta cu albinele a luato o directie foarte proasta....mereu m am intrebat cum o sa ajunga apicultura in romania ...si se pare ca a ajuns exploatatie de apicultori nu de albine....
yuonyuon

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE