Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Măsura 141„Sprijinirea fermelor agricole de semisubziste

Mesajde nicu68 » 23 Ian 2012, 20:38

mersi florine numai bine iti doresc numai bine
nicu68

Mesajde cipry74 » 24 Ian 2012, 00:45

Dupa numaratoarea mea ordinea celor 2600 de contestatii este:

-0 si cativa cu 15 pct.- aprox.600
-20 pct. - aprox.-1100
-35 , 40, 55 pct. - 900

Deci considerand ca cei aprox.700 cu 40 si 55 pct. vor intra mai adaugam 1540 cu 40 pct in asteptare rezulta 2240.....insemnand ca se va opri la 35 puncte......cu erorile de rigoare ..punctari si depunctari in cazul contestatiilor.....
cipry74

Mesajde pngflorin » 24 Ian 2012, 09:48

cipry74 scrie:Dupa numaratoarea mea ordinea celor 2600 de contestatii este:

-20 pct. - aprox.-1100
-35 , 40, 55 pct. - 900

Deci considerand ca cei aprox.700 cu 40 si 55 pct. vor intra mai adaugam 1540 cu 40 pct in asteptare rezulta 2240.....insemnand ca se va opri la 35 puncte......cu erorile de rigoare ..punctari si depunctari in cazul contestatiilor.....

sunt de acord cu calculul de mai sus, insa vine sesiunea din iulie 2012, asa ca nu disperati...
pngflorin

Mesajde costinelblagniceanu » 24 Ian 2012, 09:53

pngflorin scrie:
cipry74 scrie:Dupa numaratoarea mea ordinea celor 2600 de contestatii este:

-20 pct. - aprox.-1100
-35 , 40, 55 pct. - 900

sunt de acord cu calculul de mai sus, insa vine sesiunea din iulie 2012, asa ca nu disperati...
Florine,tie iti este usor sa vorbesti acum! ;)
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde pngflorin » 24 Ian 2012, 11:13

Da, e mai usor, dupa ce m-am regasit in raport......insa eu am trecut prin asa ceva in 2009 cu 112, asa ca stiu despre ce e vb.
pngflorin

Mesajde adycnst » 24 Ian 2012, 22:34

m-am regasit si eu pe lista - oricum in calarasi 40pct era maximul! felicitari tuturor!
adycnst

Mesajde eugen_c » 24 Ian 2012, 23:41

Felicitari!
Si eu am stupina tot in Calarasi. Unde trebuie mers la registrul comertului? in judetul cu stupina sau in cel unde am domiciliul?
Multumesc,
eugen_c

Mesajde oltenasu » 25 Ian 2012, 09:40

Salut,

Cred ca trebuie mers la Registrul Comertului corespunzator zonei unde vrei sa fie sediu PFA-ului.
oltenasu

Mesajde pngflorin » 25 Ian 2012, 10:40

Sa inteleg ca incepeti sa faceti PFA ?
Ati primit notificare de la FEADR?
pngflorin

Mesajde oltenasu » 25 Ian 2012, 14:42

Eu personal o sa astept notificarea, dar nu e rau sa ma informez de pe acum de ce demersuri sunt necesare. Pentru ajutor, eu am citit mai jos:

http://obratila.ro/2011/02/cum-iti-faci-un-pfa-ghid-si-acte-necesare/

Sper sa fie de folos
oltenasu

Mesajde pngflorin » 25 Ian 2012, 20:41

oltenasu scrie:Eu personal o sa astept notificarea, dar nu e rau sa ma informez de pe acum de ce demersuri sunt necesare. Pentru ajutor, eu am citit mai jos:
http://obratila.ro/2011/02/cum-iti-faci-un-pfa-ghid-si-acte-necesare/
Sper sa fie de folos

in mod cert o sa ne fie de ajutor recomandarile de aici.
asa ca am sa lecopiez aici.
multumim fff mult pt ca ai gasit tb asta.
pngflorin

Mesajde pngflorin » 25 Ian 2012, 20:43

MODALITATEA DE A DESCHIDE UN P F A

Să te faci PFA nu este deloc complicat dacă ai informațiile necesare de la bun început!
Ce trebuie să faceți în primul rând este să identificați Oficiul Registrului Comerțului din Județul vostru. Pentru București, indiferent în ce Sector locuiești, acesta se află la Piața Muncii. Iar aici găsiți lista completă a rețelei ORC, cu adresa completă a sediului din fiecare județ.
Vestea bună e că puteți să terminați totul cu doar două vizite la Oficiu – una în care depuneți actele și alta în care vă luați autorizația de funcționare.
Actele necesare se împart în două categorii – cele cu care veniți de acasă și cele pe care le luați de la Registru de Comerț. Primul vostru contact ar trebui să fie cu doamna de la biroul de Informare Inițială, care v-ar da niște „foi”. Foile respective se găsesc însă și online, astfel că puteți veni 100% pregătiți de acasă.
În plus, pe lângă acte, trebuie să mai fiți echipați și cu 200 de lei. Recomandarea mea este însă să mai aveți 20 de lei de ca să fiți sigură că scăpați repede și mai bine. Așa că totalul este de 220 de lei
Documente din partea Registrului de Comerț (cu legătură directă spre formulare):
Lista cu documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerțului, înregistrarea fiscală și autorizarea funcționării a PFA
Cerere verificare disponibilitate și rezervare firmă persoane fizice
Cerere de înregistrare – persoane fizice
Anexa 1 – înregistrare fiscală
Declarație de propria răspundere
Aviz / accept din partea asociației de proprietari/locatari (dacă sediul va fi la bloc)
Specimen de semnătură
Lista puteți să o păstrați acasă ca amintire.
Cu avizul din partea asociației de proprietari și un buchet de flori/o votcă mergeți la cei 4 (de obicei sunt 4) vecini cu care împărțiți o latură a apartamentului – stânga, dreapta, sus, jos.
Cererea de verificare a disponibilității o atașați unei copii după buletin și unei chitanțe în valoare de 16 lei pe care o obțineți de la Casieria din cadrul Registrului de Comerț și mergeți cu ea la ghișeul care se ocupă cu verificarea și rezervarea numelui firmei. În cazul PFA, numele firmei va fi chiar numele vostru în format NUME PRENUME PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.
După 30 de minute vi se va elibera o DOVADĂ privind disponibilitatea și rezervarea firmei, pe care o veți atașa la dosarul cu acte de depus.
În acest timp există opțiunea să apelați la biroul de asistență din cadrul Registrului de Comerț pentru a primi ajutor în redactarea celorlalte documente. Acest serviciu este contra cost – 20 de lei – și vă recomand sincer, dacă dispuneți de suma respectivă, să apelați la el. Dacă v-ați descurcat de acasă, așteptați pur și simplu jumătate de oră – e moka. Sfat suplimentar: puteți să vă țineți de acum și rând la un ghișeu de depunere.
Pe specimenul de semnături completați la FIRMA: NUME COMPLET PFA și la câmpul 1) din nou NUME COMPLET PFA + cod numeric, serie și nr. buletin, data eliberării și emitentul (ex: Secția x Poliție). ! Atenție: nu semnați!Acest lucru îl veți face ulterior în fața unui director al Registrului de Comerț.
Documente cu care veniți de acasă:
copie după buletin x 2
copie după certificate/diplome care să ateste pregătirea profesională în domeniul în care doriți să activați și/sau copie după documente care să ateste experiența profesională – ! Atenție: sunt acceptate numai diplome în limba română
copii după documente care atestă drepturile de folosință asupra sediului profesional - !Atenție:în cazul în care nu sunteți proprietarul locului în care vă veți desfășura activitatea, va fi nevoie și de redactarea unui contract de comodat încheiat între dvs. și proprietar(i). Găsiți un exemplu de astfel de contract aici: contract de comodat. !Atenție: sunt clauze speciale cu privire la o durată a contractului de peste 5 ani și pentru a le evita, recomand introducerea unei perioade mai mici de 5 ani.
!Atnție: Toate copiile trebuie să fie certificate olograf de către titular sau parte (în cazul sediului) – adică se va scrie pe fiecare pagină „Conform cu originalul” alături de numele titularului / părții și semnătură.
Cu dosarul complet – !Atenție: trebuie să fie dosar cu șină – mergeți la unul dintre ghișeele de depunere a acestora. De aici veți fi trimis la Casierie să achitați restul taxelor - în valoare de 184 de lei – și vă veți întoarce cu chitanțele și cu una dintre copiile după buletin. De asemenea, aici veți semna și pe specimenul de semnătură.
Apoi dosarul vostru va ajunge la Registratură Intrări, de unde veți primi o chitanță cu care trebuie să reveniți în 2-3 zile lucrătoare pentru a ridica actele necesare funcționării PFA-ului.
Și asta e tot!
Nu îmi mai rămâne decât să vă urez mult spor! Nu uitați că vă veți afla într-o clădire cu oameni nervoși și agitați. Încercați să veniți înarmați cu răbdare și cu zâmbetul pe buze.
pngflorin

Mesajde eugen_c » 26 Ian 2012, 01:06

Multumim frumos pentru informatii!

Am totusi o nelamurire:
"copie după certificate/diplome care să ateste pregătirea profesională în domeniul în care doriți să activați și/sau copie după documente care să ateste experiența profesională – ! Atenție: sunt acceptate numai diplome în limba română"

Sa inteleg ca daca nu am diploma de apicultor, nu ma pot autoriza? Cursul de apicultor il voi urma abia anul acesta in toamna. Documente care sa ateste experienta profesionala cine imi poate elibera? ...bunicul? :D
Sau pot prezenta diploma de licenta?(cu toate ca profilul terminat nu are legatura cu apicultura)

Multumesc frumos,
eugen_c

Mesajde costinelblagniceanu » 26 Ian 2012, 08:53

Daca diploma de licenta este in drept merge,astfel o sa previi mai usor furt(isagul) :mrgreen: .Glumeam, trebuie sa faci dovada cu certificatul ca ai absolvit un curs de apicultura.
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde balasbebe » 26 Ian 2012, 09:16

eugen_c scrie:Multumim frumos pentru informatii!

Am totusi o nelamurire:
"copie după certificate/diplome care să ateste pregătirea profesională în domeniul în care doriți să activați și/sau copie după documente care să ateste experiența profesională – ! Atenție: sunt acceptate numai diplome în limba română"

Sa inteleg ca daca nu am diploma de apicultor, nu ma pot autoriza? Cursul de apicultor il voi urma abia anul acesta in toamna. Documente care sa ateste experienta profesionala cine imi poate elibera? ...bunicul? :D
Sau pot prezenta diploma de licenta?(cu toate ca profilul terminat nu are legatura cu apicultura)

Multumesc frumos,

Fara diploma nu poti sa vinzi nici macar flori la coltul strazii. Sunt firme care elibereaza diplome online. Cauta si vei gasi altfel il incurci pe altul.
balasbebe

Mesajde costinelblagniceanu » 26 Ian 2012, 10:04

balasbebe scrie:
eugen_c scrie:Multumim frumos pentru informatii!

Am totusi o nelamurire:

Multumesc frumos,

Fara diploma nu poti sa vinzi nici macar flori la coltul strazii. Sunt firme care elibereaza diplome online. Cauta si vei gasi altfel il incurci pe altul.
Asta se numeste fals si uz de fals,care mi se pare ca se ca pedepseste.Asa ca ai grija. :mrgreen:
costinelblagniceanu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA