Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde victor s » 02 Iun 2011, 07:02

x
victor s

Mesajde aliuta2000 » 02 Iun 2011, 08:32

Mishu05 scrie:Eu i-am dus de luni-ieri la un fel de S2-3 in Arges la nivel cu nea janese ( 500m)

Daca nu sunt indiscret pot sa te intreb unde anume in Arges ???
Aseara fost la stupi si se trece cam pana duminica - marti salcamul in zona Arges /Cosesti Au fost si ploi multe care au diminuat culesul , si se anunta cam in fiecare zi pana se trece Salcamul
A.D.
aliuta2000

Mesajde Mishu05 » 10 Iun 2011, 20:32

In zona Curtea de Arges ..mai exact nu pot sa iti spun fix-fix , altitudine 450-550m, stuparii vechi cred ca ma inteleg daca nu dau coordonate mai exacte am batut zona timp de vreo 3 ani impreuna cu un prieten apicultor la nivel de ulite pentru a gasi vetre ceea ce recomand oricui pentru ca numai asa va intelege potentialul unei zone si va actiona in consecinta.
Mishu05

Mesajde gica » 10 Iun 2011, 21:53

Misule,gata cu salcamul,ia viteza la tei ca mai are o saptamana.Sa iei si bidoanele ca ai nevoie de ele.
Si fiindca ne cunoastem,vezi ce gasesti dupa aia ca la floare canci dupa cum merge vremea acum.Mai este pana la sfarsitul lunii,poate se mai schimba ceva.
gica

Mesajde Cristian IONITA » 11 Iun 2011, 21:52

da ce are vremea asta cu floarea nea Giga? ca eu vad ca se dezvol;ta vazand cu ochii .... am fost duminica trecuta in inspectie prin jurul satului (nu ca m-ar mai interesa subiectul, dar deh acum am reflexe conditionate) si azi fata de atunci a mai crescut planta cu peste 20 cm, asta in zona mea
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde danut » 12 Iun 2011, 01:55

floarea soarelui arata bine in zona mea ,si totdeauna cand au fost ploi inainte de inflorire productia de miere pe mine m-a multumit ,asa ca nu este regula ca peste tot la floare va fi,,canci''
LIBERTATEA ESTE BUNUL CEL MAI DE PRET AL OMULUI!
danut

Mesajde Bambucha » 12 Iun 2011, 20:41

a crapat teiul bun in bucuresti, in jurul orasului mai are 5-6 zile.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde gica » 12 Iun 2011, 22:57

danut scrie:floarea soarelui arata bine in zona mea ,si totdeauna cand au fost ploi inainte de inflorire productia de miere pe mine m-a multumit ,asa ca nu este regula ca peste tot la floare va fi,,canci''

Danutule,regulamentul zice ca daca da o ploaie buna atunci cand floarea soarelui este gata sa infloreasca sunt sanse mari de recolta.
Noul regulament zice ca in ultimii ani au fost introduse in cultura soiuri autofertile si de la lanurile astea iesi pagubit.
Dupa cum merge vremea timpul este intarziat in toata tara cu aprox. o saptamana si nu prea vad sanse de ploaie la sfarsitul lunii.Bine ar fi sa ma insel eu.
Faci cum vrei.
gica

Mesajde teinegru64 » 04 Sep 2011, 23:54

Acum doua zile ma uit la prognoza....puțini stropi de ploaie miercuri, urmatoarele zile timp frumos.Gata las totul și de joi la pescuit.Incep pregatirile de azi....prima data inchid telefonul,sa nu apuce prietenii sa-mi ureze...fir intins :) .Sa nu uit ...La mulți ani nea Gica !.Acum dau iar pe prognoza și surpriza.... http://vremea.kappa.ro/vaslui/posta-elan.html Asta imi amintește de prigorii.Așa ca voi instala lansetele in stupina....și in loc de rîme voi folosi trantori,poate.poate vor mușca.Si la Iasi cica va fi o zi cu ploi la greu.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde liviu1965 » 05 Sep 2011, 08:37

fir intins.....
liviu1965

Mesajde alin m » 05 Sep 2011, 14:52

teinegru64 scrie:Acum doua zile ma uit la prognoza....puțini stropi de ploaie miercuri, urmatoarele zile timp frumos.Gata las totul și de joi la pescuit.Incep pregatirile de azi....prima data inchid telefonul,sa nu apuce prietenii sa-mi ureze...fir intins :) .Sa nu uit ...La mulți ani nea Gica !.Acum dau iar pe prognoza și surpriza.... http://vremea.kappa.ro/vaslui/posta-elan.html Asta imi amintește de prigorii.Așa ca voi instala lansetele in stupina....și in loc de rîme voi folosi trantori,poate.poate vor mușca.Si la Iasi cica va fi o zi cu ploi la greu.

Domnule teinegru sinteti practic "vecin" cu o matusa de a mea care sta in Stuhulet. Un sat distanta. Ce mica e lumea.
alin m

Mesajde IonutMioveni » 05 Sep 2011, 18:06

Sa aveti fir intins si io zic sa nu ratati zilele astea pescuitu' cu m am facut eu si-mi pare rau :(
Sambata am fost la bunica si am zis ca duminica voi face o partida de pescuit cu unchiu....da mama nu nu si iar nu :lol: si uite asa am pierdut o partida de pescuit pe cinste(nu am zona piscicola cu capturi d.alea mari....doar asa de distractie :D ) Unchi'meu a prins o jum de galetusa d.aia de 5 l plina cu murgoi asa se spune in zona la mine(prin zona Buc am inteles ca li se spune porcusori :lol: :lol: pentru faptu ca-s grasuni) si asa de gustosi .
Va salut si inca o data bafta multa la pescuit.
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde gica » 05 Sep 2011, 19:13

Mai pescarii lui peste macrou congelat ce sunteti.Voi nu stiti ca atunci cand e cald si apa e calda,are putin oxigen si pestele intra in stres.Nu mananca nimic si sta pe fundul apei.
Gica braconieru.
:lol: :lol: :lol:
gica

Mesajde teinegru64 » 05 Sep 2011, 21:13

Liviu și Ionuț ,sunteți trecuți la ....prieteni. :mrgreen:
Lui Ionuț ii doresc sa ramana la fel de ascultator cand va deține 100-200 de stupi...și nu va mai avea nevoie de sponsor..

Alim m ,la Poșta doar pescuiesc.Stupina e pe aproape in Vutcani.

Nea Gica ,ceva imi spune ca ai o ....ceva pentu oxigenarea apei.Așa ca te rog, pune rețeta ori schema.Dar nu aia cu ...somnul pe cearceaf la balta. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde gica » 05 Sep 2011, 21:40

teinegru64 scrie:Nea Gica ,ceva imi spune ca ai o ....ceva pentu oxigenarea apei.Așa ca te rog, pune rețeta ori schema.Dar nu aia cu ...somnul pe cearceaf la balta. :lol:

Nu am domn Mitica dar am o patanie in sensul asta.O zic pe scurt.Cand lucram aveam o gasca de '''nebuni linistiti'''.Lunea la prima ora era prapad,li se negreau mainile pana la cot sau mai sus de semne.Ma pune dracu sa le zic sa ma ia cu ei.Plecarea la ora 3.00,la 4.00 suntem la balti,chestii trestii,pana la ora 5.00 prindem 6 carasei apoi nimic nimic.La ora 12.00 aveam deja insolatie cu toate ca ma si scaldasem.Strangem si plecam.Luni dimineata aveau toti fetele lungi.
Cum e cu carasii si crapii aia la jumate de metru ? le zic eu.Acum nu a mers dar data viitoare spargem au zis ei.
Peste vreo doua zile imi dau seama de ce nu a mers,le zic,ei - fugi dom'le de aici.Repeta operatia la sfarsitul saptamanii,acelasi rezultat -sa sti ca poate are Gica dreptate,mai trce o saptamana,dau ploi,se raceste apa ii iau la telefon - hai luati viteza si luni apar la lucru cu carasi de 1 kil rumeniti la fix.
Cam astea-s.Am ras si acum cand mi-am amintit.E pe bune totusi.
gica

Mesajde jenica67 » 05 Sep 2011, 21:53

Eu pescarilor, le urez mai veche urare : "Ma c_c in betele voastre !!!" :lol:
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE