Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze ,,de ping-pong" intre stupari,,nici o postare fara

Mesajde adycnst » 03 Feb 2012, 00:00

auzi, nea' janese hai sa discutam despre "epuizarea" albinei - matale sustii ca in 40 de ani de stuparit ai descoperit ca albina se epuizeaza dand din aripi sa produca caldura, asa este!?...cred ca este fals - albina culergatoare se epuizeaza carand nectar!?.... si nu uita corpul albinei de iernar este mult mai gras decat al albinei din primavara vara... alte teorii!?
adycnst

Mesajde janese » 03 Feb 2012, 01:18

adycnst scrie:auzi, nea' janese hai sa discutam despre "epuizarea" albinei - matale sustii ca in 40 de ani de stuparit ai descoperit ca albina se epuizeaza dand din aripi sa produca caldura, asa este!?...cred ca este fals - ?

ti-am mai zis ca in apicultura nu e loc de...cred ca......!!!
formula in apicultura este asta...........din experienta mea apicola.....sau..........eu am citit ca..........
deci reformuleaza te rog consideratiunile tale!!!
ps..si nu uita...din prea multa gandire adanca s-ar putea sa nu iesi din iarna cu stuchishorii :lol:
janese

Mesajde adycnst » 03 Feb 2012, 01:26

pai nea' janese in matematiuca se formuleaza o ipoteza care se demonstreaza....ipoteza cu albina nu moare de frig ci de foame este demonstrata, cealalta cu datul albinei din aripi inca nu, asa ca hai sa incercam sa o demonstram! STIINTIFIC!
adycnst

Mesajde janese » 03 Feb 2012, 01:27

zabranuleeeee.........mai fiori imi dai daca-mi arati un ghem acum cat galeata!...ia baga o poza actuala de la cel mai bun stup al tau!!!! :P implica-te
ps,,,florile de pe camp....nu-mi amintesc de albine si vara...ci de vremea cand ma tavaleam cu mandrutze!!,,,stii cum e...mai tavaleala...mai ridicam capu sa vad daca se apropie cineva..si pe urma iar mozol...mamaaa ce mai hierbea sanjili-n mine!!!!.of ce vremi!!!!despre albineee...vorba lui adycst....,,cu mine sau fara mineee...( eu cred caaa )albina dainuie peste veacuri""!!! :P :shock:
janese

Mesajde adycnst » 03 Feb 2012, 01:32

acum 500 de ani, 1000 de ani, in scorbura copaculuipe unde intra zapada si vintul ca nu se gandea nimeni la cutii sau alte alea, au dat din aripi si tot nu au murit de epuizare! :lol:
adycnst

Mesajde janese » 03 Feb 2012, 01:37

adycnst scrie:pai nea' janese in matematiuca se formuleaza o ipoteza care se demonstreaza....ipoteza cu albina nu moare de frig ci de foame este demonstrata, cealalta cu datul albinei din aripi inca nu, asa ca hai sa incercam sa o demonstram! STIINTIFIC!

nu da nimeni din aripi!!!!!!!dar iar zic itzi trebui ani sa observi asta!!!ai rabdare sa treaca ierni peste tine si vei vedea...este o zibratie a corpurilor albinelor...apoi in legatura cu epuizarea....daca cu trecerea anilor itzi va veni spiritul de observatie...vei observa ca ghemul mic ,intzepenit este compus din albine negre,cacate pe ele, cu(repet)miere pe rama la indemana lor...cu cat ghemul este mai mic cu atat comportamentul lui se reduce la nivel de individ(albina)...asta inseamna ca ,cantitatea de caldura produsa pentru mentinerea vietzii ghemului este net mai mica decat cantitatea de caldura pe care o pierde ghemul spre exterior...si atunci vine peste el....hypyotermiaaaaa :D
janese

Mesajde janese » 03 Feb 2012, 01:39

adycnst scrie:acum 500 de ani, 1000 de ani, in scorbura copaculuipe unde intra zapada si vintul ca nu se gandea nimeni la cutii sau alte alea, au dat din aripi si tot nu au murit de epuizare! :lol:

nu au murit alea care au trait!!!!!restullll....selectie naturala..roiii secundari..tarzii..au pierit cu miliardele!!! :D
hai sa nu o mai lungim!!!ca restul e bataie la clape!!
Ultima oară modificat de janese pe 03 Feb 2012, 11:10, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde jimm » 03 Feb 2012, 09:26

Am citit si eu prin ce 1 bucata carte apicultura pe care o am ca "albina nu moare de frig" dar in capitolul anterior scrie ca se fac unificari si nu se baga in iarna mate lesinate :lol: . Eu unul am "familii" si pe 3 rame drept urmare impachetez cat mai bine si strang cuibul la maxim!
jimm

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Feb 2012, 17:35

sa traiesti nea Janese !!! recente nu am !!! dar am 3 poze facute toamna trecuta tarziu !!! se vede data pe poze !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2202.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde indy_smd » 03 Feb 2012, 17:51

ne janese lasai domne ca vad ei :lol: la mine e groasa la vreo 10 roisori ghemu format aiure in partea din fata stau pe sperteza ramei si sub e miere le dadui cate un pik de apifonda de ce or fi ramas sus nustiu....desfacui cativa de productie cateva sute de albine moarte in scoarta ghemului a fost frig rau am un termometru si minima pe saptamana asta -27grade
indy_smd

Mesajde proapis13 » 03 Feb 2012, 19:30

Ghemul poti sa-l pozitionezi unde vrei cu ajutorul turtei
cu conditia sa nu fie puiet in cuib
salve :D
Fişiere ataşate
turta apifonda.JPG
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde indy_smd » 03 Feb 2012, 19:44

stiam..... merci proasis ... ;)
indy_smd

Mesajde janese » 03 Feb 2012, 20:25

ves.lucian.zabrani scrie:sa traiesti nea Janese !!! recente nu am !!! dar am 3 poze facute toamna trecuta tarziu !!! se vede data pe poze !!!

du=te in gradina si...... :D tzac un foto...macar la zapada!!!puturosuleeee!!!!
janese

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Feb 2012, 21:00

multam fain de caracterizare !!! fetitele sunt la Zabrani si eu sunt in Arad !!! pe zapada asta azi nu am avut curaj sa merg in colo , desi aveam de gand !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gusoiu_gigi » 03 Feb 2012, 21:17

janese scrie:
ves.lucian.zabrani scrie:sa traiesti nea Janese !!! recente nu am !!! dar am 3 poze facute toamna trecuta tarziu !!! se vede data pe poze !!!

du=te in gradina si...... :D tzac un foto...macar la zapada!!!puturosuleeee!!!!

E nene Eujenee ma gandeam ca de anul asta sa te transport cu stuchi la pastoral ca in doua remorci odata incap totii stuchi la asa tren ce zici te bagii :lol: :lol: :lol: hai ca sa o lasi pe soacra linistita .... :lol:
Fişiere ataşate
Imagine0271.jpg
gusoiu_gigi

Mesajde CORNEL V. » 03 Feb 2012, 21:30

Nea Jane...da' o poza de la matale din stupina...nimic,nimic? ...sa vada si ochiul nostru ceva :P

Tura viitoare nu ma mai urc in pod,ma duc direct in stupina...daca o gasesc :lol: .Sa traiesti

ps...semneaza...Cornel...curiosu' :mrgreen: ....dar sa nu ma iei ca cei curiosi imbatranesc repede :lol:
CORNEL V.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE