http://www.youtube.com/watch?v=F0Q68tyzMMI&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=ondayEqXSu4&feature=player_embedded
Partea I din pacate a fost cenzurata pe youtube, probabil datorita materialului audio
Salut.
Am obervat o chestie la stupii tai. Nu te deranjeaza deschiderea prea mica a capacului? Din filmuletze mie mi se pare ca da.
Noi folosim o bucata de chinga din cea folosita la ME prinsa in cuie sau capse in marginea interioara a lazii deasupra podisorului si capacului. La deschiderea lazii capacul face un unghi de 120 grade, ceea ce permite lucrul fara nici un inconvenient. lLa inchiderea capacului chinga se pliaza ramanand in interior intre capac si podisor. Voi reveni cu poza.
Lantzuri... de ce?
Spor si miere multa!
doar stii vorba ca "nu-i pentru cine se pregateste , e pentru cine se nimereste"...
sa fie sanatoasa si prolifica...(sa-i dea stapanului tot ce poate)
sincer , mai greu decat credeam (asta si pentru ca este prima data cand fac aceasta operatiune). degeaba ai teoria cat de cat pusa la punct , daca practica este tradata de emotii si valuri de transpiratie, (daca ma filma cineva ,cei de la camera ascunsa erau pantaloni scurti pe langa mine)
am urmat procedura cu orfanizarea si tot ce trebuie, a urmat introducerea si dupa 48 de ore, adica astazi am incercat eliberarea matcii... am eliberat-o iar in 3 secunde era un ghem de albine pe matcuta mea, am luat ghemul cu mainile goale si am cautat matca acolo(noroc ca era marcata), cred ca si albinutzele au ramas shocate de ce am facut si nu m-a capsat nici macar una.am luat regina frumos si am introdus-o sub o cusca nicot fara alte incidente, urmand sa o eliberez marti sau miercuri.
cu cea de-a doua am aplicat aceeasi metoda cu exceptia ca nu am eliberat-o decat din cutia de transport in cusca mai mare. de pe rama.
sa vedem ce va mai fi zilkele urmat...
Exact , fiindca e textila.
Noi avem astfel de chingi la stupii mai vechi cu capace mai grele.
Anii trecuti sotul meu a facut un alt tip de lada pt orizontal la care capacul este f usor si se da jos insa pe astia ii folosim in pastoral acasa ramanand lazile mai vechi de care trebuie sa ma ocup eu.
Ma bucur daca ideea ti-e de folos .
Din metal????? Cred ca te complici degeaba. Cum se indoaie la inchidere? Ar trebui sa-i faci o articulatie ceva si e mult de lucru.
Chinga e f rezistenta in timp , cel putin 5 ani si e usor de schimbat
Sunt de parere cu userul "Lexa".
Am vazut pe viu aceasta idee si e foarte utila pt stationar,la lazile greoaie.
e foarte practica.
sanatate!
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator