de acord 100%.
cu cat complici lucrurile cu atat te diluezi in probleme. ca la...dor.
simplu simplu simplu
Ioan Guist scrie:Da, si eu am avut ganduri acum 10 ani despre infiintarea unui pavilion unde peretii stupilor sunt din Gratie Hanemann si toata lumea culege in acelasi cat.Si ca ce multa miere o sa fac.Sau ca... daca eu bag trei matci in fiecare stup si ...toate ponteaza , eu o sa scot miere de ...numa numa.
Am descoperit insa ca albina e proasta si nu gandeste ca mine.Asa ca , pentru o recolta cat de cat, m-am prostit si eu dupa ea.
Ioan Guist scrie:Sa tradugi pentru forum acestea (experienta) este ca si cum ai incerca sa spui ce miros are ...dorul.
Da, si eu am avut ganduri acum 10 ani despre infiintarea unui pavilion unde peretii stupilor sunt din Gratie Hanemann si toata lumea culege in acelasi cat.Si ca ce multa miere o sa fac.Sau ca... daca eu bag trei matci in fiecare stup si ...toate ponteaza , eu o sa scot miere de ...numa numa.
Am descoperit insa ca albina e proasta si nu gandeste ca mine.Asa ca , pentru o recolta cat de cat, m-am prostit si eu dupa ea.
lefter scrie:noi ne plingem ca albinele nu au zbor ne curatare si dumitale te vezi deja la cules .iernare usoara iti doresc si bine inteles macar un zbor de curatire.
gabriel.stoica scrie:Oricine vrea sa studieze, sa invete sau sa afle cate ceva despre un domeniu intra pe un forum de specialitate, acesta fiind unul dintre cele mai bune in domeniul apiculturii in tara noastra.
gabriel.stoica scrie:Imi pare rau sa vad ca usor-usor discutia se indreapta spre "bascalie" si mai putin spre un schimb eficient de informatie. As fi tentat sa spun ca-i specific romanesc, dar vreau sa ma feresc de pareri preconcepute.
Mi-ar fi placut sa vad aici postari in care sa fie date exemple simple de actiuni care au adus succes intr-un anumit moment din viata de apicultor, postari ce ulterior obtin pareri argumentate pro si contra, dar se pare ca este mai simplu sa ne aratam superioritatea decat sa formulam cateva fraze care sa ramana spre stiinta si studiul colegilor de breasla.
Nu vreau sa se simta nimeni lovit de vorbele mele, dar hai sa ne aratam profesionalismul nu superioritatea. Oricine vrea sa studieze, sa invete sau sa afle cate ceva despre un domeniu intra pe un forum de specialitate, acesta fiind unul dintre cele mai bune in domeniul apiculturii in tara noastra. Calitatea forumului este data de cei care posteaza, de experienta lor si de profesionalismul lor.
Chiar credeti ca toata lumea stie de faptul ca inainte de un cules puternic se formeaza stupi speciali, cu albina culegatoare mai multa, cu rame curate fara miere mai veche etc? Ca se evita tratamentele medicamentoase la stupii ce vor utilizati la cules si altele asemenea?
Multa sanatate!
andrei_calinescu scrie:de acord 100%.
cu cat complici lucrurile cu atat te diluezi in probleme. ca la...dor.
simplu simplu simplu
gabi bee scrie:da-ne cateva detalii , dorel , despre metoda de care zici ! te salut !
gabi bee scrie:da , inteleg cum zici , dar cum ajungi sa ai doua familii acolo ? le iernezi pe amandoua una peste alta ?
gabi bee scrie:da , inteleg cum zici , dar cum ajungi sa ai doua familii acolo ? le iernezi pe amandoua una peste alta ?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: crisandp2 şi 49 vizitatori