proapis13 scrie:gabi bee scrie:da , inteleg cum zici , dar cum ajungi sa ai doua familii acolo ? le iernezi pe amandoua una peste alta ?
Apicultorul sirb din filmulet spune ca la o singura extractie a scos 125 kg de miere
Este unul dintre apicultorii sarbi ce foloseste cate 2 familii de albine la cules despartite de gratie
salve![]()
Crisan Dorel scrie:SARBUL asta ... intrece masura !
peterneamt scrie:Cred ca se referea la media anuala ca altfel batea recordul mondial.
proapis13 scrie:peterneamt scrie:Cred ca se referea la media anuala ca altfel batea recordul mondial.
125 kg la prima extractiecine intelege sirbeste poate confirma
![]()
salve
Ioan Guist scrie:Sper sa nu fiu inteles gresit.
Dar mi se pare (poate gresesc) ca parte din colegii ce sunt ... mai la inceput , asteapta formule de genul:
Se scoate matca si se lasa familia in cules fara matca.Va da mierea pe afara
Se ia puietul larvar si se baga doar capacit.Va da mierea pe afara
Se ia toata zburatoarea si se duce la cules.va da mierea pe afaara
Etc etc etc
Toate aceste stiluri de actiune in fata culesului, sunt ...esec per general.Culesul in Romania nu este doar unul singur.Si sa fie asa, sa avem doar un cules si tot e pierdere.Ca refacerea efectivului, punerea stupilor pe linia naturala de trai , in echilibrul atat de necesar dezvoltarii , inseamna multa munca si multa cheltuiala.Nu intru in detaliu.
Cred ca rezultatul bun in culesul de miere este data de suma activitatiilor din stupina de pe intreg sezonul apicol.La astea, putem recunoste un anumit fler, o anumita experienta in alegerea momentelor de unificari sau plecare la cules, etc etc etc.Toate fiind personalizate pe apicultor si zona.
Sa tradugi pentru forum acestea (experienta) este ca si cum ai incerca sa spui ce miros are ...dorul.
Da, si eu am avut ganduri acum 10 ani despre infiintarea unui pavilion unde peretii stupilor sunt din Gratie Hanemann si toata lumea culege in acelasi cat.Si ca ce multa miere o sa fac.Sau ca... daca eu bag trei matci in fiecare stup si ...toate ponteaza , eu o sa scot miere de ...numa numa.
Am descoperit insa ca albina e proasta si nu gandeste ca mine.Asa ca , pentru o recolta cat de cat, m-am prostit si eu dupa ea.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori