Am revenit. Mai intai [cum e frumos], multumesc lui Adi si lui Jenica pt urari si incurajari, dar si pt faptul ca datorita lor si voua am invatat [atat cat stiu] si iubit aceasta extraordinara indeletnicire care este stuparitul. Adi nu sunt la pesie datorita lui boc, am 38 de ani in combinat. Deci inca odata multumesc tuturor colegilor de pe acest forum si celor de dincolo ca mi-ati scimbat viata in bine si am sa continui ce am facut in continuare.
De asta toamna pana acum a curs de pe mine,, 2 galeti si jumate de sudoare'' [plagiat

], {mai am pana la trei} ca sa fac ce o sa va povestesc in continuare.
Am facu ,,tate cele'' [plagiat] ca in primavara sa scot trei familii de abine beton [parca pupe mea spunea ca nu ii e teama de concurenta ca stie cu ce se duce in pastoral, si am bagat la dovleac ], si aproape ca am reusit.
La pomi fructiferi am stimulat cu sirop din zahar invertit amestecat cu ceai din plante si ele carau la greu polen.
Duceam lipsa mare de rame cladite, fiind incepator, le-am dat foite la crescut si ce au facut ele se vede la cele doua rame puse mai sus.[aveam doua familii in cutii cu 12 rame 1/1 incuib si caturi 1/2 si o familie in cuib si-n cat cate 10 rame 1/1[am modificat eu catul de la3/4 la 1/1].
Am reusit ca dupa pomi fructiferi sa am cuiburile pline cu rame acoperite de albine si le-am pus caturile.
Peste cuibul cu 10 rame am pus o sita sa nu treaca matca [10 lei buc] si aici am facut botcile pt ce doi roi de care am vorbit in postarile precedente.
A inflorit salcamul [jumate din el] dupa care am scos si eu ceva miere de salcam, un cat plin de la unu cu 12 rame si ceva poliflora de la cel pe 10 rame. In celalalt cu 12 rame[o sa-l numesc ,,lenesul''] nici nu s-a urcat albina in cat.O sa revin.
ps pt Adi; Adi am inteles ce a zis si Jenica si am realizat ce ai inteles tu, Jenica mi-a urat pe bune, si acuma sa va arat niste poze, atentionare pt gravide

.