Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde Cristian IONITA » 29 Apr 2012, 14:47

mai nene ... harta aia nu spune mai nimic, nu neaga nimeni faptul ca daci au fost sau nu pe aici, ce este in discutie este faptul daca noi .... cei care traim acum aici suntem sau nu urmasii lor .... sau si ai lor.

De-a lungul timpului au fost emise numeroase teorii ... dar mai toate sunt facute in baza unor ipoteze si ceea ce e mai grav sunt denaturate in functie de anumite interese de la momentul emiterii acelor teorii si prea putin bazate pe argumente pertinente. Sa recapitulam:
- ani 18xx Scoala Ardeleana - ne-a invatat ca am fi direct "urmasii romei" - la acel moment exista interesul sa beneficiem de protectia statelor din vest in fata turcilor si a rusilor
- 195x - eram slavi toata ziua .... ca deh pe atunci toate inventiile au fost facute de catre poporul sovietic si daca nu era asa ei le reinentau mai bine
- incepand cu 197x - am devenii demnii urmasi ai lui Decebal si Traian ... adica oricum nu aveam nimic de-a face cu slavii
- acum se incearca acreditarea ca de fapt si dacii si romanii ar fi fost cam aceelasi lucru
plus multe alte teorii (origine cumana, sau alti migratori).

Toate aceste teorii isi au argumente dar mai ales contrargumente si pana nu reusim sa justificam ceva in mod clar si fara echivoc nu facem altceva decat sa ne entuziasmam la foc de paie .... si sa ramanem in continuare in acelasi stadiu de popor aservit celui care-l minte mai frumos.
Viata trebuie traita privind inainte si nu cu capul intors inapoi spre ceva care iti convine (sau iti spun altii ca trebuie sa-ti convina). indiferent de "origini" nu trebuie sa ne neglijam constructia viitorului, faptul ca avem origini dacice, latine, cumane, slave etc ... nu justifica in nici un fel ignoranta, meltenismul si primitivismul in care cu atata ardoare ne place sa ne ingropam.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde proapis13 » 29 Apr 2012, 15:10

Este pt prima data cind sunt de acord cu cele scise de tine100%
Mai scriu inca o data pt cei ce nu au citit
De cum treci granita in Serbia si pina in Valea Timocului,pina spre Adriatica la Nis si in jos spre Albania si Macedonia cea desprinsa
de posta Yugoslavie,se vorbeste romaneste mai clar si mai curat decat se vorbeste limba moldoveneasca in Republica Moldova
Stind de vorba cu sirbi,mi-au spus ca limba vorbita de ei nu este limba romana ci este limba vorbita de stramosii lor DACII
-De ce nu romana,am intrbat??
-Pt ca NOI nu avem voie, declarativ, sa spunem ca vorbim limba romana;vorbim limba strabunilor nostri :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 29 Apr 2012, 15:38

Parerea mea este ca, trecutul este una si viitorul este alta. In ceea ce priveste viitorul, sa nu uitam ca nu este prima data cand, la conducerea tarii, prin diverse miloace de fraudare, cu ajutor de afara, au ajuns diverse "cozi de topor", care reperzimta interesul altora, in nici un caz interesul roman. In ceea ce priveste, pe cel ce este in fruntea tarii azi, am auzit de mult timp, ca a semnat un pact, cu unele forte oculte, de a scadea populatia Romaniei, lucru pe care timpul il adevereste, reusind sa faca acest lucru si care ne influenteaza viitorul, fara sa tina seama de trecut. Oricum astfel de oameni, chiar daca se afla in pozitii dominante, nu sunt patrioti si sper ca istoria, daca nu justitia, ii va pedepsi. Din pacate poporul roman, inca nu a ajuns la acea maturitate, de a pedepsi aspru pe tradatorii de tara si neam, care au jefuit, distrus si dispersat valorile nationale, de orice natura.
jenica67

Mesajde jenica67 » 29 Apr 2012, 15:52

Cristian IONITA scrie:mai nene ... harta aia nu spune mai nimic, nu neaga nimeni faptul ca daci au fost sau nu pe aici, ce este in discutie este faptul daca noi .... cei care traim acum aici suntem sau nu urmasii lor .... sau si ai lor.

Problema aceasta a mai fost pusa dealungul timpului, de diversi, inclusiv de maghiari, care au vrut sa demosnstreze, diverse interese. Ea a fost rezolvata demult de istorici, care au aratat continuitatea poporului, pe aceste meleaguri. Si daca am fost permanent pe aceste meleguri, nu puteam sa fim inlocuiti niciodata de nimeni, chiar daca am fost un popor primitor si am acceptata alte natii, pe care noi le-am respectat si am convietuit cu ei. Dar cum zicea Eminescu :

Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă
Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă -
Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.

Dar cred ca sfarsitul poeziei se potriveste cel mai bine :

Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
jenica67

Mesajde un OM » 29 Apr 2012, 22:17

Multumesc pentru documentar .
un OM

Mesajde nae » 29 Apr 2012, 23:01

Jenica 67 , sarut - mana .(multumesc ! )
nae

Mesajde Cristian IONITA » 30 Apr 2012, 01:47

jenica67 scrie: ....
Problema aceasta a mai fost pusa dealungul timpului.... Ea a fost rezolvata demult de istorici, care au aratat continuitatea poporului, pe aceste meleaguri. ...

pai .... taman ca aceasta problema nu a fost rezolvata de nimeni .... au fost emise e drept tot felul de speculatii .... mai mult sau mai putin argumentate .... dar din pacate "tandea pe mandea" nu e rezolvat nimic pana acum. Intre retargerea aureliana si "descalecari" adica cam 900 de ani nu exista nbici o documentare. Ca sa vedem cam ce ar insemna astia 900 de ani putem lua ca exemplu SUA care a luat fiinta doar de 230 de ani.

Ca vrem noi sa ne imbatam cu apa rece .... si sa credem in una din ipoteze mai mult decat in celelalte ... este cu totul si cu totul altceva ... dar parerea mea ca nu facem decat sa ne furam singuri caciula.
Conteaza mai putin de cand si de unde am venit noi aici si mai mult ce si cum facem sa ramanem aici .... faptul ca ne complacem in a ne minti singuri nu ajuta cu nimic, indiferent de cat de "romantice" ar fi respectivele minciuni.
Cristian IONITA

Mesajde un OM » 30 Apr 2012, 23:06

Daca diversele adevaruri vehiculate de diversi istorici mai mult sau mai putini cunoscuti, nu va satisfac, care este parerea d-voastra personala despre continuitatea daco-romana?
un OM

Mesajde Cristian IONITA » 01 Mai 2012, 09:24

Nu-i vorba de nici o "satisfactie" in povestea asta ... ci de faptul ca suntem aburiti cu tot felul de povesti si interpretari in functie de interesele de moment.

Din pacate nimeni nu poate afirma nimic 100% sigur despre aceasta continuitate ... si cu atat mai putin eu care sunt doar un umil "consumator" de istorie.

Ce am observat insa din experienta personala este faptul ca exista multe asemanari intre noi ca si popor (dpdv mentalitate, obiceiuri, bucatarie, etc) si celelalte popoare latine (spanioli, italieni, francezi, etc) insa nu suntem straini mai deloc nici de mentalitatile slavice .... ca acestea sunt mostenite sau capatate ulterior (sa nu uitam ca daca infiintarea formalitatilor statale (documentate) pe acest teritoriu se datoreaza maghiarilor ... constituirea statului modern o datoram rusilor (Regulamentele Organice) greu de spus.
Cristian IONITA

Mesajde filipoi » 01 Mai 2012, 22:10

[
la ce s-a ajuns in urma unui documentar superb privind originile romanilor si inteligenta de care suntem capabili. :cry: :x
filipoi

Mesajde akmm » 02 Mai 2012, 09:15

filipoi scrie:[
la ce s-a ajuns in urma unui documentar superb privind originile romanilor si inteligenta de care suntem capabili. :cry: :x

Ne putem amagi cu orice.Deocamdata suntem unde suntem si inca nu stim ce e de facut sa ne fie mai bine.Trecutul glorios este important ca avant de redesteptare, realitatea este ca la noi media de miere pe stup e sub orice critica.....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde alin m » 04 Mai 2012, 22:37

cornelioandanciu scrie:Istoria se bazeaza pe izvoare istorice, nu pe povesti. Semneaza motzul Danciu, un roman adevarat, urmas al familiilor Dancs si Laszlo, si ai altor stramosi de care nu stiu nimic pana la Adam si Eva.

Ai fiu uimit daca ai sti cat adevar contin povestile populare romanesti
alin m

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 05 Mai 2012, 11:59

cornelioandanciu scrie:
Cristian IONITA scrie:
jenica67 scrie:In tot cazul noi, care suntem romani, nu maghiari ! Ca suntem in ROMANIA, nu in ungaria !

intrebare ... care dintre afirmatii considerati ca e adevarata:
- staul face natia?
- natia face statul?

Eu cred ca varianta corecta este "staulul face natia".

Cornelioane, eu cred ca mai degraba 'statul in staul face natia' :D
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Cristian IONITA » 07 Mai 2012, 20:53

hai sa ne mai si radem un pic

Cristian IONITA

Mesajde Ioan Guist » 10 Mai 2012, 22:41

Nu stiti nimic!!
Adevarul sta in super afirmatia ragaita de iliescu in senatul american.In Senat Baaa!!!
Citeste si rumega:
"The ducks came from the trucks"

Mc' Donald-u de oltenita.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Bee Happy » 10 Mai 2012, 23:06

Pe bune? Asa a zis? :lol:
Poate trebuie sa-l credem. Cine stie ce sursa estica, demna de incredere a consultat?
Pare plauzibil ca dacii sa fi migrat cu camioanele, iar pe teritoriul actual al Romaniei, li s-au stricat camioanele in gropi si aici au ramas.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE