Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde Ioan Guist » 10 Mai 2012, 23:21

Ma , io nu stiu engleza.
astazi am fost la "schopping" cu nevasta.Am luat un ziar sa citesc.Si am vazut afirmatia lui ilici (boul).Sotia stie bine engleza si mi-o tradus.
Am ras cu lacrimi.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 11 Mai 2012, 02:32

Ioan Guist scrie:"The ducks came from the trucks"

Traducerea bruta ar suna cam asa:

"Ratzele au venit din camioane" ;) 8-)
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde liviu1965 » 11 Mai 2012, 08:07

liviu1965

Mesajde Cristian IONITA » 18 Mai 2012, 07:17

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde akmm » 21 Mai 2012, 08:47

Ioan Guist scrie:Nu stiti nimic!!
Adevarul sta in super afirmatia ragaita de iliescu in senatul american.In Senat Baaa!!!
Citeste si rumega:
"The ducks came from the trucks"
Mc' Donald-u de oltenita.

Mai degraba fraza spune ca ,,dacii sunt urmasii tracilor'', si desi suna cam la fel ca in gluma de mai sus, e adevarat se scrie altfel.
Cat priveste statul si natia, parerea mea este ca natia face statul.
Uneori cate un eminent conduce un grup de prieteni, si in numele natiei intemeiaza statul.Vezi descalecarile de prin 1300.
Indiferent de metoda, constiinta de neam e o fasole greu de digerat, si daca nu ar fi fost asa, aveam si noi o idee despre ce trebuie facut in perspectiva ca sa ne fie bine la toti, sau macar sa merite sa traim la gramada. Se pare ca inca suntem in stadiul in care avem 23 milioane de pareri.
In principiu acesta ar fi rostul alegerilor democratice.Incredintarea propriilor pareri celor pe care i-am ales sa le realizeze.La noi nu, imediat dupa alegeri se gasesc altii mult mai buni, la naftalina.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Cristian IONITA » 21 Mai 2012, 09:38

traducerea corecta ar fi:

the Dacians are coming (come) from the Thracians sau the Dacians are descendants of the Thracians .... daca vrei tu musai putem spune ca se pronunta la fel ... dar trebuie sa dai dovada de multa toleranta in ceea ce priveste pretentiile privind pronuntia in limba engleza. Nu e o mare nenorocire .... limba engleza suporta multe.

Despre natia care face statul sunt multe de spus .... dar ma distreaza tare mult interpretarea data de tine "descalecarilor" .... pe vremea aia notiunea de natie nu prea exista .... iar descalecarile au fost facute fara nici ce-a mai mica legatura cu asa ceva, ba mai mult au fost facute cum s-ar spune pe "persoana fizica" .... adica nenea ala care descalea pe la noi pe plaiuri punea stapanire pe aceste plaiuri in numele stapanului (rege, principie, etc) lui ... in nici un caz in numele unei natii sau pentru creearea unei natii.

Importanta descalecarilor este primordiala .... practic au reprezentat stabilirea primelor organizari administrative (formatiuni statatle) .... dar care nu aveau nimic (sau insignifiant de putin) de-a face cu "natia".

PS: oricare din interpretari privind ragaiala lui Iliescu e un pic pe langa adevar .... dacii erau un fel de traci cum noi romanii suntem acum un fel de europeni .... adica nu prea se "trageau" din ei .... ci erau inclusi
Cristian IONITA

Mesajde akmm » 22 Mai 2012, 07:19

cornelioandanciu scrie:Si totusi, ce a fost inainte de istoria asa zisa antica?Sa nu uitam ca noi la scara geologica abia am iesit din pestera.Urmasii nostri peste aproximativ doua miliarde de ani vor gasi niste fosile si vor spune ca ei sunt urmasii oamenilor. Bineinteles cu polemicile de rigoare! :lol:

Este si nu este asa.Urmasii nostri vor avea tone de literatura de rasfoit, si mai putin de sapat prin pesteri.
akmm

Mesajde Cristian IONITA » 22 Mai 2012, 07:24

avand in vedere viteza cu care ne indrewptam spre idiotie si superficialitate este foarte posibil ca literatura sa nu foloseasca la mare lucru pentru ca nu va fi nimeni capabil sa si citeasca :lol:
Cristian IONITA

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 22 Mai 2012, 11:01

Cristian IONITA scrie:avand in vedere viteza cu care ne indrewptam spre idiotie si superficialitate este foarte posibil ca literatura sa nu foloseasca la mare lucru pentru ca nu va fi nimeni capabil sa si citeasca :lol:

- Da Cristi, dar vor descoperii ca la sters e mult mai fina ca brusturii... :lol:
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde akmm » 23 Mai 2012, 08:19

Vor ramane numai diplomele, sa-s mai scortoase.........
akmm

Mesajde Mircea_63 » 28 Mai 2012, 14:24

Filmul incepe cu celebrul citat incomplet " Dacii, cei mai viteji si mai drepti dintre Traci".

La cele ce urmeaza sa va spun trebuie sa fac o mica introducere: sunt roman si imi iubesc tara, istoria si neamul, dar sunt constient ca daca as fi ungur, de exemplu, sau orice alta natie, la fel mi-as iubi si respecta stramosii si a lor mostenire.
Se impaca oare sintagma "Liber cugetator" cu cea de Crestin? M-as defini "Crestin Liber Cugetator" sau Crestin iubitor de adevar.

Citatul este completat de:
“Dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi. (…) La ei, la traci, trândăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca câmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă. (…) La traci există următoarea rânduială: îşi vând copiii pentru a fi duşi peste hotare”.

Nu vreau sa indrept discutia spre teme religioase, dar ma folosesc de argumente de acest fel, universal acceptate, stiind ca rar vezi stupar nereligios. Asadar: primul pacat, cel pentru care si Lucifer a cazut, desi era preferatul lui D-zeu (sau unul dintre), este pacatul trufiei. Ma intreb: oare nu cumva pacatul trufiei ne indeamna la un soi de orbire in privinta propriei noastre istorii?
In film am avut parte de numeroase afirmatii fara acoperire. Nu spun ca nu sunt adevarate sau false, ci spun ca fara dovezi ele sunt simple afirmatii pe care eu ca roman mandru sunt gata sa le imbratisez, caci imi gadila orgoliul si sunt gata sa socotesc ca dusman pe oricine ar contrazice aceste afirmatii. Insa suspectez ca sunt ori adevaruri, dar nedovedite, ori neadevaruri.

Partea cea mai dureroasa este aceea ca daca este adevarat ce am auzit in film, ar trebui sa-mi fie rusine!

Pai la asa stramosi si asa istorie, unde si cum suntem noi acuma ca popor? Niciunul dintre noi nu e vinovat de situatia in care e Romania si Poporul Roman acum, dar toti suntem parte din el si avem portia noastra de mandrie nationala. De rusine, nicidecum...e vina altora.
Am eu pacate destule, mai asta imi lipseste, sa ma impaunez cu grozavia stramosilor. Altfel, sunt dornic de a cunoaste istoria acestor pamanturi, dar sa fie cea adevarata (adica dovedita si argumentata). La urma urmei, stiu eu cat sunt de urmas al Dacilor? Poate neamul meu personal are are stramosi huni, slavi, cumani sau mai stiu eu ce popoare au trecut pe aici sau care stramos de pe unde o fi venit, iar eu ma socotesc gresit, ca fiind urmas al Dacilor. Cica s-a dovedit ca Hitler avea origini evreiesti...

Tare mi-ar place sa vad un film: "Romania, prezent si viitor-Adevaruri tulburatoare.", iar dupa vizionare sa ma simt cel putin la fel de bine precum m-am simtit vazand acest film.
De exemplu: Romania, record mondial ca productie medie /stup.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 20 Iun 2012, 06:45

http://www.adevarul.ro/actualitate/daci ... 28148.html - ceva mai putin "tulburator" dar bine cramponat in realitate.
Cristian IONITA

Mesajde alin m » 22 Iun 2012, 23:16

cornelioandanciu scrie:Da, bine, poate asa o fi cum spune acest reputat arheolog reputat specializat in inmormantarile epocii bronzului, presupun ca ia bani grei bentru asta, fiind si ceva profesor, daca nu ma insel. Mai auzisem de un medic orelist specializat doar in nara stanga.Nu a facut altceva decat sa lase problema in "coada de peste", nerezolvata.Nu sunt de acord nici cu niste indivizi care , cu niste priviri fixe si cu un aer martial, declara ca ei sunt urmasii dacilor, asa o fi, dar ce spun izvoarele istorice?Stim doar atat cat stim.

ai dreptate. nu uita sa spui la fel si unui francez caruia ii tremura glasul cind spune "France". ai chiar ocazia sa il gasesti si mai inchis la culoare dar cu aceleasi sentimente. natiunile nu tin numai de genetica ci si de afilierea sufleteasca la ceva anume. de ex. ungurii care numai moghiori(mongoli) nu sint.
alin m

Mesajde liviu1965 » 29 Iun 2012, 22:29

A aparut si partea a doua, azi , pe nasul tv
Nu am citit toate postarile pana acum,scuze, imi amintesc de o postare de-a lui Cristi ..., ceva cu generalii....
Din cate stiu , istoricii nostrii au bani cat sa traiasca.De bani bagati in deplasari si ceea ce inseamna studiu.... ce-i aia
Singurul si unicul si sper nu ultimul departament de cercetare istorica este din cadul armatei.La ei mai cad ceva maruntis....
Eu personal, nu pot decat sa le multumesc ptr. aceste documentare
liviu1965

Mesajde Cristian IONITA » 29 Iun 2012, 23:17

cati istorici cunosti personal? adica sa stii sigur cam ce-i trage de buzunare?

despre departamentul de istorie din cadrul armatei .... nu vreau sa starnesc flame-uri dar permite=mi sa te sfatuiesc sa le tratezi parerile cu maxim de succeptibilitate ... oameni atat de "japite" decat in armata rar mai gasesti.
Cristian IONITA

Mesajde LUCIAN AVRAM » 30 Iun 2012, 11:23

Cristian IONITA scrie:cati istorici cunosti personal? adica sa stii sigur cam ce-i trage de buzunare?

despre departamentul de istorie din cadrul armatei .... nu vreau sa starnesc flame-uri dar permite=mi sa te sfatuiesc sa le tratezi parerile cu maxim de succeptibilitate ... oameni atat de "japite" decat in armata rar mai gasesti.

Si singurul destept din lumea asta esti tu !
LUCIAN AVRAM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE