Rama data la crescut in cutie DB, a crescut si sub rama, dar a pontat acolo, in loc sa ponteze pe rama! Acesta este un caz fericit, deoarece multe rame sub care au construit au cladit numai celule de trantor; nici nu am stricat-o, am bagat-o asa cum este in MER

- coronita de miere, mult mai mica decat la rama 1/1

- tot coronita
Da, regina este marcata de mine, pare cam micuta, dar merge bine.
Singura problema care am avut-o cu roiul, este ca nu dorea deloc sa se dezvolte pe orizontal, ar fi cladit tot mai sus, daca puneam cate o rama in fiecare cutie cred ca mergeau 3-4 cutii (poate exagerez); dar am podisoarele destul de inalte, si saptamanal curatam de faguras construit; dar ramele cu greu le lua in lucru. Ce vreau sa spun:
cand am luat roiul, l-am pus pe rame cu miere in mijloc, desi acestea erau marginite de rame goale, nu a pontat imediat, am zis ca este regina neimperecheata. Am asteptat, si am asteptat ......, intre timp s-au cam golit rezervele in mijloc, si a inceput ponta, a umplut cele doua rame din mijloc, dupa care au inceput sa construiasca fagurasi in podisor, am dat C2 cu rame cu FA, a construit cam 2, dar fagurasi la greu. Am mutat pe cele construite intr-o parte, am pus altele, am distrus fagurasii, peste o saptamana erau construiti la loc, iar ramele abia lucrau la ele. Intr-un final au constuit iot corpul dar cu mare greutate. Am crezut ca este de la foita. Am cumparat din alta parte, rezultatul a fost acelasi - construiau doar fagurasi. Acum s-au potolit.
De pontat este destul de bine - pozele cu coronitie sunt din acest stup.