andrei_calinescu scrie:Salutari.
D-l Ioan a scris printre picaturi si aici , in topicul asta cate ceva.
Cand ai timp te rog sa citezi ce a scris dl Ioan despre carnica/carpatina, eu nu vad...
andrei_calinescu scrie:Pe mine ma incita conceptul asta de "larva bine hranita".
Cum faci diferenta intre una bine hranita si alta hranita...altfel.
Dar cu argumente, nu asa ca "are mult laptisor in jurul ei", ca aia o vad si eu.
Chiar ma preocupa subtilitatea asta.
Am spus ca larvele nu cresc toate in acelasi ritm. Ideea de "larva bine hranita" apare la botcile de matca si nu in primele zile/ore de viata ale larvelor.
Ideea este ca la un moment dat este posibil ca larve de varsta identica sa fie de dimensiuni diferite deoarece unele au primit mai multa atentie din partea albinelor doici. Vorbim de larve in primele ore/zile de viata asta nu inseamna ca per total unele o sa fie hranite seminificativ mai bine fata de altele(exista unele diferente dar sunt destul de mici si variaza mai mult in functie de anotimp prea putin in cadrul aceleiasi familii).
In primele 48 de ore de viata larvele mananca tot ce depaseste 80% din diametrul ei(nu stiu daca m-am exprimat corect, daca nu este clar mai discutam) iar daca albinele au dat "din greseala" putin mai multa hrana la o larva este normal ca greutatea/marimea ei sa creasca, simlu.
Notiuni elementare de biologie a albinei, lucruri stiute doar de: "Nesimtiti" am incheiat citatul(dl Ioan) si probabil de unii care sunt cat de cat interesati cu adevarat de albine si nu numai de castigul de la ele sau de pe spinarea altor apicultori.