Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tratamente pentru iernat

Mesajde oltenasu » 17 Aug 2012, 13:55

Salut,

Am subare din OSB de aproximativ un an. Stupii ii tin pe paleti. In primavara, de abia am putut sa scot subarele confectionate din OSB (se curbasera si nu mai culisau)
oltenasu

Mesajde Dila Daniel » 17 Aug 2012, 14:19

Tăgîrţă Viorel scrie:... Inca ma intreb ce grosime ar fi bine sa aiba tabla?

Am avut aceeasi problema odata...
dupa ce am facut cateva studii practice,am ramas la tabla de 0.5.Motivat de greutate(greutatea placilor cand le strang si le car) si pretz,dar sa imi ofere rigiditatea ce-mi convine.
Atentie insa,sa fie intradevar de 0.5.Multi comercianti,in necunostiinta de cauza sau din nesimtire,vand tabla mai subtire...ca fiind mai groasa.Tabla de 0.5 se gaseste mai greu putin.
Personal am luat de la o firma(depozit) ce se respecta si era la sul(deci vindeau la kg),nu la coala.
Am rasuns aici desi suntem off topic.Pe viitor va rog sa incercati sa puneti intrebarile in topicuri si sectiuni dedicate.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Tăgîrţă Viorel » 17 Aug 2012, 22:05

Am citit părerile si sfaturile tuturor (pt care va multumesc) si am hotarat sa raman la tabla. Astazi am cumpărat tabla de 0, 5 mm neagra (nu am gasit galvanizata), din care am reusit sa fac doua sibare pana acum. Partea urata este ca ma canesc f. tare pe maini, dar asta e.
Tăgîrţă Viorel

Mesajde lefter » 03 Sep 2012, 09:43

care aveti verticali pe 12 rame cite picaturi puneti pe carton in prospectul varechet forte spune de orizontali si de dadant 10rame eu anul asta am pus 4 picaturi voi cum procedati
lefter

Mesajde CORNEL V. » 03 Sep 2012, 10:44

daca ai toate 12 rame ocupate de albina pune 4 picaturi
CORNEL V.

Mesajde dorindafi » 04 Sep 2012, 08:26

lefter scrie:care aveti verticali pe 12 rame cite picaturi puneti pe carton in prospectul varechet forte spune de orizontali si de dadant 10rame eu anul asta am pus 4 picaturi voi cum procedati

indiferent de cate rame sunt in cuib eu pun picaturile dupa constructzia cutiei
cutia find pt. 12 rame fara cat = 4 picaturi
dorindafi

Mesajde vlad » 04 Sep 2012, 09:29

CORNEL V. scrie:daca ai toate 12 rame ocupate de albina pune 4 picaturi

picaturile de varachet se pun in functie de volumul stupului nu de nr de rame din cuib.
vlad

Mesajde albinuta1980 » 11 Oct 2012, 21:47

aliuta2000 scrie:ca sa nu mai deschid inca un topic ...
miercuri cand m-am uitat la albine .. dupa lucrul efectuat , am fost nevoit sa mai desfac inca o data unul dintre ei , si atunci a aparut (a cazut ca nu putea sa zboare ) un fluture albicios(ca bronzul de se folosea odata pentru jentile de dacie ). a cauzut de undeva de pe capac pe o rama si vroia sa fuga ,dar intra un pic intre rame si iesea de graba , pana cand l-am strivit un pic cu creionul care il aveam in mana .... moment in care 4-5 albine au sarit pe el gramada tragandu-l intre rame si facand ghem pe el ....
banuiesc ca acel fluture era de gaselnita , si ma gandesc ca albinele care au tabarat pe el l-au omorat si scos afara ....
singurul loc unde se putea ascunde e coltul de tabla pe capac care are un pic de loc la pliere...
familia este destul de puternica zic eu la momentul acesta 15 rame cu albina si pe aprox 6-7 rame puiet de la o zi pana la capacit ....

Salut,
imi puteti spune si mei ce tratamen este recomandat in aceasta perioada? am cumparat 10stupi si nu cred ca au tratament facut.
multumesc!
albinuta1980

Mesajde vlad » 11 Oct 2012, 22:02

varachet forte . prospectul de utilizare il gasesti in interiorul cutiei .
modul de utilizare .... cauta un stupar de pe langa tine ca sa-ti arate ce si cum la inceput , eventual sa-ti imprumute ,, scula lui de administrare " .
ai grija , daca faci de unul singur si folosesti clasicele tavite , sa nu dai foc stupilor
vlad

Mesajde imih » 24 Oct 2012, 12:37

Salutare,
Am facut ieri al oilea tratament cu varachet, iar de sambata se anuna frig . Daca fac ultimul tratament vineri si pe urma sa impachetez stupii ar fi o mare problema?
imih

Mesajde CATALIN » 24 Oct 2012, 12:42

nui nici o problema daca e sa fie frig ba din contra ai un avantaj ai toata albina acasa daca e sa faci vineri asa cum spui PAREREA MEA ca e prea devreme
vineri impacheteazai
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde imih » 24 Oct 2012, 13:13

Mersi mult de tot.
imih

Mesajde vlad » 24 Oct 2012, 21:44

te alearga cineva de vrei musai sa-l faci vineri ? intai e prea apropiat in timp si nu cred sa aiba un efect prea mare si apoi daca nu ai temperatura de minim 12 grade nu-l mai face . mai bine mai asteapta ; sigur se va mai incalzi . abia iese ultimul puiet si atunci n-ai decat sa-l faci .
vlad

Mesajde geangu » 28 Oct 2012, 15:27

un sfat minor dar de care poate depinde soarta familiei de albine : daca organizati cuibul cu diafragma si mai lasati cateva rame dupa diafragma, aveti grija sa nu se mute cuibul dupa diafragma in urma tratamentului. Asadar verificati inca o data daca cuibul este la locul lui.
geangu

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE