daniel66 scrie:Multumesc de sfat,dar mai am o intrebare.Nu este prea tarziu sa continuui cu siropul?Nu este problema cu zaharul,am gasit la un depozit cu 3,7 lei/kg.Sa continui cu cantitatea care am dat-o pana acum(1 kg de sirop la 2 zile)sau sa le dau numai de intretinere?
cristi_vidican scrie:augustin scrie:Dupa Malaiu:
Un astfel de stup, cu asemenea rezerve, trece 2 ierni. Parerea mea e ca e putin exagerat pentru conditiile de la noi, cel putin la mine. Ce cheltuieli am avea cu siropul daca am asigura asemenea rezerve la toti stupii? Banuiesc totusi ca e un stup ME
Lupu Nicu scrie:La mine majoritatea stupilor au in jur de 10 kg miere, insa am cativa si cu 5-6 kg, acum bag ceai la greu, pana in 20 sept vreau sa ajung cu toti stupii la un minim de 12 kg miere.
paul scrie:Da-mi si mie reteta ta de ceai !
Daca la tine transforma ceaiul in miere , ma gandesc sa fac o economie la banii de zahar !!!Cu ceva buruieni si apa din ... Moldova (raul) ... m-am scos !!!
![]()
![]()
cristi_vidican scrie:augustin scrie:Dupa Malaiu:
Un astfel de stup, cu asemenea rezerve, trece 2 ierni. Parerea mea e ca e putin exagerat pentru conditiile de la noi, cel putin la mine. Ce cheltuieli am avea cu siropul daca am asigura asemenea rezerve la toti stupii? Banuiesc totusi ca e un stup ME
daniel66 scrie:Am gasit zahar la 3.7 lei la un depozit en-gros de langa Timisoara si este adus din Serbia .Este de o calitate f.buna .Siropul facut din el este mult mai vascos decat cel facut din zaharul cumparat la kg din supermarket(acesta este ambalat la saci de 50 kg).
Bambucha scrie:cristi_vidican scrie:augustin scrie:Dupa Malaiu:
Depinde de perioada! Daca arata asa in august este ok!
In schimb un astfel de stup daca intra asa in iarna are "sanse" mari sa nu prinda niciuna! Odata inceputa ponta jos in ianuarie, va cloci puietul in februarie cu pretul vietii, chit ca sus cade mancarea pe el. Corecta este configuratia din fig.98
Lupu Nicu scrie:Eu asa numesc ceea ce ofer albinelor. Sirop in concentratie 1:1, dar in care adaug si plante medicinale, in special flori de coada soricelului, menta si putin cimbrisor salbatic. Daca nu am Protofil atunci in respectivul produs storc ceapa si cativa catei de usturoi. O zi frumoasa
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori