Misto , cum ar zice o prietena veche , la prima vedere sau aparent.Nasol ...ca unii se gandesc la cotzcarii.
Donbazil scrie:Sal'tare!
Amiuce Valter, pacat ca acesdt subiect a inceput foarte bine, dar in duuulcele stil neaosch rrrromanesc, l-am f......tut pe parcurs cu tot felul de chestii.....
Problema insa ramane:
Apis mellifera fraeritus, vrem-nu-vrem noi, exista din pacate.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget
valter scrie:3 Subiectul in sine al topicului erea o capcana pentru un bun prieten al meu...intins cu strategie de joni it.
pab scrie:Imi pare rau ca noi, cu buna stiinta, in loc sa incercam sa consolidam rasa ce o avem si sa-i ridicam nivelul prin ameliorare si selectie, noi aducem de afara toti hibrizii de care incearca sa scape ceilalti ...
pst_claudiu scrie:Pab are dreptate oarecum.
ioanpuiu scrie:Oarecum fiecare are dreptul să importe orice material genetic dacă îşi poate ţine albinele şi trîntorii închişi în curte ca pe găini.
pab scrie:Carpatina din 2009 in testare. Si anul acesta a fost in productie, cu rezultate f bune. De la anul(2013) intra la transvazat din ea. Instinct de acumulare pronuntat, provine dintr-o linie ce schimba linistit matca, fara tendinde de roire, f blanda. Organizeaza f bine cuibul in toamna incat nu-ti mai ramane decat sa stramtorezi. Dezvoltare f buna in primavara, ierneaza cu populatii relativ mici, 5 max 7 rame dadant albina. Inceteaza ponta in septembrie, reincepe in feb. In sezon, urca f bine mierea in caturi, dar blocheaza frecvent cuib la ultimul cules (fs), dar umple si caturile. Capacire a mierii uscata.
PS. Nu vand matci, asa ca sper sa nu se considere reclama, ci doar am vrut sa arat ce ar trebui selectionat.Avem de unde.
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori