CORNEL V. scrie:Cam ce cantitate de ceara se foloseste pentru ceruirea , sa zicem a 10 hranitoare ?
Buna intrebare. Dar pentru 40?
CORNEL V. scrie:Cam ce cantitate de ceara se foloseste pentru ceruirea , sa zicem a 10 hranitoare ?
Adi Hodis scrie:Mda, e buna intrebarea si ma ashteptam la ea ca doar si eu mi-am pus-o... ca sa se aplice o pelicula subtzire, hranitoarele trebuie sa fie calde.
Asta am realizat ashezand pe plita sobei cate unul timp in care cufundam in ceara anteriorul, si intorceam cel de pe plita ca se se incalzeasca si pe partea opusa.
Daca hranitorul e rece, trebuie asteptat sa se incalzeasca in ceara si nu e bine pt. ca repetand asta, se reduce temperatura cerii din oala iar pelicula este mai groasa.
Cantitatea de ceara consumata la 20 de hranitoare ... din 8,850 kg au mai ramas 8,400 kg.
Ce ziceti, merita ?.![]()
Adi Hodis scrie:O ghicitoare ... alea-s familiile de productie s-au roi, a ?.
Adi Hodis scrie:cristi_vidican scrie:Frumos!
Cateva intrebari:
- Cat incape in el? Nu era mai bine sa-l fi facut mai lat?
- L-ai lipit cu ceva ca sa nu curga din el?
Hranitoarele de 1,4 l etanseizate prin ceruire ... la test:
Le-am umplut cu apa calda ( se infiltreaza mult mai repede decat apa rece ) si nu curge.
victor s scrie:Adi Hodis scrie:O ghicitoare ... alea-s familiile de productie s-au roi, a ?.
e valabila si pentru mine ghicitoarea ? pai daca e valabila si pentru mine, sa raspund...ce sa cauti cu hranitoarele la familii de productie?(acum)
...
lucky5strike scrie:...
Dar le-am facut anume ca sa le las mostenire.
Bee Happy scrie:Bineinteles ca merita. Decat parafina...
Am ceruit doar niste hranitoare mici, pentru nuclee si mi s-a parut ca este cam mare consumul. E adevarat ca lemnul a fost rece si a atras o pelicula groasa. In plus, a mai ramas ceara nescursa, in colturile interioare. Apropo, tu cum ai scos-o de acolo?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori