Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adi Hodis

Mesajde Bee Happy » 31 Iul 2011, 18:19

CORNEL V. scrie:Cam ce cantitate de ceara se foloseste pentru ceruirea , sa zicem a 10 hranitoare ?

Buna intrebare. Dar pentru 40?
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Adi Hodis » 31 Iul 2011, 18:42

Mda, e buna intrebarea si ma ashteptam la ea ca doar si eu mi-am pus-o :) ... ca sa se aplice o pelicula subtzire, hranitoarele trebuie sa fie calde.
Asta am realizat ashezand pe plita sobei cate unul timp in care cufundam in ceara anteriorul, si intorceam cel de pe plita ca se se incalzeasca si pe partea opusa.
Daca hranitorul e rece, trebuie asteptat sa se incalzeasca in ceara si nu e bine pt. ca repetand asta, se reduce temperatura cerii din oala iar pelicula este mai groasa.
Cantitatea de ceara consumata la 20 de hranitoare ... din 8,850 kg au mai ramas 8,400 kg.
Ce ziceti, merita ?. :roll: :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Bee Happy » 31 Iul 2011, 18:48

Bineinteles ca merita. Decat parafina...
Am ceruit doar niste hranitoare mici, pentru nuclee si mi s-a parut ca este cam mare consumul. E adevarat ca lemnul a fost rece si a atras o pelicula groasa. In plus, a mai ramas ceara nescursa, in colturile interioare. Apropo, tu cum ai scos-o de acolo?
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Adi Hodis » 31 Iul 2011, 18:56

Daca ceara e fierbinte, la fel si hranitorul, se scurge bine in aprox. 1 min iar ce ramane, inclinam hranitorul sa se mai intinda pe fund.
Tot shepshishul e sa fie fierbinte ceara si hranitorul ... dar atentzie mare la munca si oala sa NU fie pe focarul sobei ci linga el, ca sa se mentzina caldura.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde gabi bee » 31 Iul 2011, 20:21

salut adi ! ai pus zilele trecute niste poze cu un model de stup facut de tine si am obs. ca pe langa sita de pe fundul stupului ai si site de aerisire in capac . pe timp de vara cred ca nu e nici o problema daca se face tiraj dar iarna in ce combinatie folosesti sitele de sus si cea de jos ? iernezi cu sita deschisa jos si o obturezi pe cea de sus , sau faci altfel ?
numai bine ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Adi Hodis » 31 Iul 2011, 23:13

Gabi, tu cum crezi ca fac ?
Daca mie mi-e cald cu un palton, e simplu sa-l dau jos ... dar daca mi-e frig si nu am paltonul, e mai greu sa ma incalzesc.
Asa si cu aerisirea stupilor, se foloseste cand e necesar, bine ca exista ... ca invers, e nasol rau, sa trebuiasca aerisire si sa nu ai.
O singura regula-i sfanta, folia cu fundul plin NU se impaca, mai ales sa faci inchidere etansha sub capac cu ea, rezulta dezastru.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 01 Aug 2011, 02:08

Ce facu-i eu daca n-am avut somn ... pai daca tot e 1 august si am ceruit hranitoarele ... incepem stimularile, ocazie cu care vei vedea Gabi, un avantaj de-al sitei.
PS
Din rubrica ... voi aveti asa ceva ma ? ... cum ce ? ... poze facute noaptea :P
... aloooo tata lume´ sa iasa la intervale caaaa-i ... foto time !!! :lol:
Fişiere ataşate
01082011108 (Medium).jpg
aloooo e cineva acasa ?
01082011103 (Medium).jpg
prezenteeee
01082011104 (Large).jpg
ceva lume la intervale
01082011102 (Large).jpg
fara sita ca e sexitime !.
01082011101 (Large).jpg
tot fara sita si fara hranitor ca nu-i loc
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 01 Aug 2011, 02:14

O ghicitoare ... alea-s familiile de productie s-au roi, a ?. :roll:
Adi Hodis

Mesajde Ioan Guist » 01 Aug 2011, 03:23

Frumos nucleul de imperechiere.
:lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Adi Hodis » 01 Aug 2011, 03:54

Sa traiesti bade Ioaneee !!!
Care zicea-i ma, ca Pupe s-a suparat si nu mai da o geana pe la noi, a ?.
Uite-l ... la ceas tirziu de noapte, asaa ... prin surprindere :D
PS
Bine ca nu-s singur ... de paza ... sintem doi, noi doi ... ambiidoi :P
Utilizatori înregistraţi: Adi Hodis, Ioan Guist
Legendă: Administratori, Moderatori globali
Adi Hodis

Mesajde CORNEL V. » 01 Aug 2011, 10:12

Adi Hodis scrie:Mda, e buna intrebarea si ma ashteptam la ea ca doar si eu mi-am pus-o :) ... ca sa se aplice o pelicula subtzire, hranitoarele trebuie sa fie calde.
Asta am realizat ashezand pe plita sobei cate unul timp in care cufundam in ceara anteriorul, si intorceam cel de pe plita ca se se incalzeasca si pe partea opusa.
Daca hranitorul e rece, trebuie asteptat sa se incalzeasca in ceara si nu e bine pt. ca repetand asta, se reduce temperatura cerii din oala iar pelicula este mai groasa.
Cantitatea de ceara consumata la 20 de hranitoare ... din 8,850 kg au mai ramas 8,400 kg.
Ce ziceti, merita ?. :roll: :)

Cam tarziu , dar zic si eu...merita cu varf si indesat...si eu cautam alte alternative...acum nu mai caut.

Thank you, Mr. Adi :P
CORNEL V.

Mesajde victor s » 01 Aug 2011, 11:41

Adi Hodis scrie:O ghicitoare ... alea-s familiile de productie s-au roi, a ?. :roll:

e valabila si pentru mine ghicitoarea ? pai daca e valabila si pentru mine, sa raspund...ce sa cauti cu hranitoarele la familii de productie?(acum)
apropo...la floarea soarelui a trebuit sa pun o magazie deasupra unui roi (devenit in 6 saptamani familie de productie) de la care am recoltat si cam 15 kg miere marfa. (dar a primit si ajutoare fiind singurul de la acea data)
victor s

Mesajde lucky5strike » 01 Aug 2011, 11:59

Adi Hodis scrie:
cristi_vidican scrie:Frumos!
Cateva intrebari:
- Cat incape in el? Nu era mai bine sa-l fi facut mai lat?
- L-ai lipit cu ceva ca sa nu curga din el?

Hranitoarele de 1,4 l etanseizate prin ceruire ... la test:
Le-am umplut cu apa calda ( se infiltreaza mult mai repede decat apa rece ) si nu curge.

Dragut!

Am exact modelul tau, numai ca e tip rama-hranitor. Adica sub hranitor este restul de fagur cat sa constituie Dadantul.

Din august pana in martie sta permanent in cuib. Tot asa, solide, cu aracet, capsare, ceruire... drept ca am fost mai zgarcit la capse. :roll:

Dar le-am facut anume ca sa le las mostenire.

Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Adi Hodis » 01 Aug 2011, 18:24

victor s scrie:
Adi Hodis scrie:O ghicitoare ... alea-s familiile de productie s-au roi, a ?. :roll:

e valabila si pentru mine ghicitoarea ? pai daca e valabila si pentru mine, sa raspund...ce sa cauti cu hranitoarele la familii de productie?(acum)
...

Nu am specificat pt. cine era ghicitoarea ( dar m-am gandit sa te numesc chiar pe tine :P ) asa ca e valabila oricui ... inca, deoarece NU AI GHICIT Victore. :(
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 01 Aug 2011, 18:28

lucky5strike scrie:...
Dar le-am facut anume ca sa le las mostenire.

Pai si eu le-am facut tot ca sa le las mostenire ... da´ daca nu-i colacu´ al cui se pomeneste ? :roll:
Adi Hodis

Mesajde IGI » 01 Aug 2011, 19:51

Bee Happy scrie:Bineinteles ca merita. Decat parafina...
Am ceruit doar niste hranitoare mici, pentru nuclee si mi s-a parut ca este cam mare consumul. E adevarat ca lemnul a fost rece si a atras o pelicula groasa. In plus, a mai ramas ceara nescursa, in colturile interioare. Apropo, tu cum ai scos-o de acolo?

Adishor, am sa incerc varianta ta, si sigur voi reusi, multumesc frumos.
IGI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?