Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde Mircea_63 » 14 Oct 2012, 01:22

Ioani, ai dreptate si respect cele spuse de tine. Nu voi mai pomeni nimic in topicul acesta despre acest subiect, tin doar sa-ti spun ca esti intr-o eroare daca tu crezi ca sunt chestiuni personale.

Daca erau personale, le discutam cu el pe PM. Sunt convins ca nimeni nu are ceva personal cu Dragos. Erau chestiuni musai de discutat public!
Dar intradevar nu pe topicul asta!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 14 Oct 2012, 07:16

Dragos2006 scrie: ....
Raspund tot eu .... multi stupari nu posteaza filme de la ei din stupina tocmai pentru a nu fi luati peste picior de fel si fel de anonimi sociopati .

.....

hai ca esti simpatic .... sarmaniile genii ale apiculturii cum stau ele cu capu' ca strutu de frica anonimilor sociopati .... cum ar dori ele sa dea din casa total neinteresate dar nu pot din cauza alora de-s neica nimeni, etc, etc

vezi ca nu faptul ca ai postat iti este scos pe nas acum ... ci modul in care raspunzi la "comentarii"

iar daca e sa vorbim de comentarii de cacao la adresa filmelor postate de altii iti aduc aminte de ce-ai spus tu desptre Dan Margarit .... sau numai "anonimii" sunt aia de nu au voie la comentat?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde janese » 14 Oct 2012, 08:15

maaaaaa!cand am vazut ce a iesit dupa postarea mea....mi-am pus mainile in cap!!!!eu am vrut sa arat incepatorilor ca fiecare stupar are un mod propriu de a comenta familiile lor,,atat!!!...ca la unu zece rame full cu albina,la altu inseamna cinci...ca la unu expresia ,,geme de miere""..la altu inseamna asa si asa!!!! etc ..etc!
e normal sa te simti lezat cand pui un film si toti(adeca eu )tabara ca cainii sa-l sfasie!...te simti oarecum ca ai muncit in vant!...pasul unu ..dragos s-a aparat...pasul doi...si voi ati sarit la beregata lui....lasatzi-l in pace ca stie ce zice despre apicultura....urmaritzi-i stupina si ce face..ce planuri are pentru urmatorii ani.....mie unu imi place cum s-a dezvoltat....
dragose..am deschis blogu tau si nu vad decat o pagina...invata-ma cum vad comentariile ca nu vad niciunu.
ps...semneaza janese al care nu isca nici un clinci :lol:

de ce am zis ca nu e mare speranta cu familia asta???pentru ca de n-ai umblat in ea..trebuia sa gasesti in centru o rama,doua cu cate un desht de miere deasupra.....rame fara miere adeca...acolo familia s-a dezvoltat ,cu vana in ea si matca a tinut aceste rame ocupate cu puiet,obligand familia sa umple pana la refuz ramele din parti cu miere.......si hranitorul trebuia sa-l gasesti full cu hrana..Dupa cum a fost dispus puietul si dupa cum este dispusa zona de celule goale(foste cu puiet)...matca nu prea s-a invrednicit sa te sature la anu!
sunt doar niste comentarii,adresate manjilor.....
janese

Mesajde Ruben » 14 Oct 2012, 08:46

janese scrie:invata-ma cum vad comentariile ca nu vad niciunu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ar putea de exemplu, sa copieze comentariile de aici. Ar avea instant pagina plina.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde victor s » 14 Oct 2012, 22:09

Oare de ce atata ura, de ce atatea contre si jigniri ? Vorba lui Janese...de unde s-a plecat si unde s-a ajuns!
Daca ar fi dupa mine nu as accepta aceasta violenta verbala dar nu e...probabil asta se cere de catre public dar eu unul sunt intoxicat...
Nu as fi facut aceasta remarca dar, poate ca se va schimba ceva daca ... !
Sanatate tuturor !
victor s

Mesajde gigibecalul » 15 Oct 2012, 01:04

Salutare tuturor...sunt proaspat pe aici ...de fapt va urmaresc de ceva vreme...mai precis din iunie, de cand sunt posesorul a doua familii de albine, care mi-au devenit foarte dragi...insa pana acum nu am indraznit sa ma inregistrez ca membru al acestui forum (nu ca as avea de ce indrazni acum). Pana una-alta, sper sa nu va deranjeze ca o sa cam dau cu ochiul pe aici pe forum, sa urmaresc cuminte discutiile voastre si - la nevoie - sa mai pun si eu cate o intrebare-doua. Va multumesc de pe acum!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde adrian.vintila » 15 Oct 2012, 15:15

gigibecalul scrie:Salutare tuturor...sunt proaspat pe aici ...de fapt va urmaresc de ceva vreme...mai precis din iunie, de cand sunt posesorul a doua familii de albine, care mi-au devenit foarte dragi...insa pana acum nu am indraznit sa ma inregistrez ca membru al acestui forum (nu ca as avea de ce indrazni acum). Pana una-alta, sper sa nu va deranjeze ca o sa cam dau cu ochiul pe aici pe forum, sa urmaresc cuminte discutiile voastre si - la nevoie - sa mai pun si eu cate o intrebare-doua. Va multumesc de pe acum!

Bine ai venit
adrian.vintila

Mesajde janese » 15 Oct 2012, 15:16

lasa ma laudele...zi,ai albine? de unde esti???baga poze!!! :idea: esti binevenit!!
janese

Mesajde gigibecalul » 15 Oct 2012, 16:03

Sunt din Teleac, judetul Alba, dupa cum scrie si in semnatura. Poze...o sa incerc sa pun, deocamdata nu am decat una facuta cu telefonul, ca am aparatul foto defect.
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde gigibecalul » 15 Oct 2012, 16:16

Poza a fost facuta pe 28 iunie...intre timp am vopsit capacele, am adaugat cate o streasina care sa apere urdinisul de ploaie, am adaugat manere. Promit sa mai fac poze, chiar daca o sa le fac cu telefonul. Hai...gata cu laudele ca ma cearta nenea Janese...
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Oct 2012, 16:45

te salut , prietene !!! sa dea Dumnezeu sa ai spor la albine !!! stupii arata bine !!! sa-i inmultesti sanatos !!!
interesant nume ti-ai ales pe forum !!! si mie imi este simpatic Gigi Becali , dar sunt altii pe care ii prefer sa-i ascult !!! are meritele lui pentru care " JOS PALARIA " !!! dar stii cum se zice : la toti ne este greu !!! intr-un fel sau altul !!!
sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gigibecalul » 15 Oct 2012, 16:53

Multumesc de urari! ...numele mi l-am ales de la o poanta care suna asa: "Care este unitatea de masura pentru prostie?...BECALUL"!!! ha-ha-ha!!! De fapt ma cheama Cristi.
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde Dila Daniel » 15 Oct 2012, 17:57

kriss scrie:Foarte bun acest forum!Am invatat foarte multe lucruri despre albine!
Multumesc mult!

bun venit si tie printre noi!
pentru toti insa...revenim la topic?
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde jenica67 » 15 Oct 2012, 20:54

Bine ai venit Becalule, dar cum ti-ai iernat albinele ??
jenica67

Mesajde Dragos2006 » 15 Oct 2012, 21:03

gigibecalul scrie:Si poza...

Daca nu ma insel sunt cutii facute la Ioan Ardelean.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde gigibecalul » 15 Oct 2012, 21:30

jenica67 scrie:Bine ai venit Becalule, dar cum ti-ai iernat albinele ??

...pai - la sfatul bunului meu prieten, care m-a cadorisit cu albinele si mi-a bagat microbul - am inceput prin a stimula, inca incepand din luna august, micile mele familii (primite in iunie pe 6 rame fiecare). Prima data zahar + apa calduta un kg la un litru de apa. Mai apoi am aflat de aici de pe forum o reteta de sirop invertit, din care am facut ultimele completari pentru rezerva de iarna. In acest timp am facut doua tratamente cu Varachet, repetate la 8 zile, din care, ultimul - cel de luna aceasta - s-a dovedit a fi foarte eficient. La una dintre familii (care anul acesta a schimbat matca in august) saptamana trecuta inca mai era puiet neeclozionat si larve, ceea ce inseamna - cred eu - ca trebuie repetat inca o data tratamentul. Am facut rost de doua pernite 60x60 (pline cu bucatele de burete), pe care am de gand sa le pun dupa diafragma...am uitat...am restrans familiile - una pe 4 rame, una pe 5 (cea cu matca noua, care mai avea puiet). Mentionez ca erau 7 si respectiv 8 rame in stup insa fiecare aveau cate trei rame acoperite doar partial cu albine. Ramele in plus le-am mutat dupa diafragma si le-am descapacit, iar dupa ce "gagicile" au mutat mierea, le-am scos afara. In rest...abia astept sa se faca soare(zilele acestea a plouat), ca sa le mai vizitez o data, sa pun ceva greutati pe capace, sa fac un adapost impotriva vantului si a viscolului (la vreo 2m in fata stupilor)...si cam atat...astept critici si sugestii. Merci!
Ultima oară modificat de gigibecalul pe 15 Oct 2012, 21:37, modificat 1 dată în total.
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR