Dragos2006 scrie:gigibecalul scrie:Si poza...
Daca nu ma insel sunt cutii facute la Ioan Ardelean.
Sunt cutii facute de un tamplar din localitatea Cetea, jud. Alba. Albinele le-am primit cu cutii cu tot.
Dragos2006 scrie:gigibecalul scrie:Si poza...
Daca nu ma insel sunt cutii facute la Ioan Ardelean.
gigibecalul scrie:jenica67 scrie:Bine ai venit Becalule, dar cum ti-ai iernat albinele ??
...pai - la sfatul bunului meu prieten, care m-a cadorisit cu albinele si mi-a bagat microbul - am inceput prin a stimula, inca incepand din luna august, micile mele familii (primite in iunie pe 6 rame fiecare). Prima data zahar + apa calduta un kg la un litru de apa. Mai apoi am aflat de aici de pe forum o reteta de sirop invertit, din care am facut ultimele completari pentru rezerva de iarna. In acest timp am facut doua tratamente cu Varachet, repetate la 8 zile, din care, ultimul - cel de luna aceasta - s-a dovedit a fi foarte eficient. La una dintre familii (care anul acesta a schimbat matca in august) saptamana trecuta inca mai era puiet neeclozionat si larve, ceea ce inseamna - cred eu - ca trebuie repetat inca o data tratamentul. Am facut rost de doua pernite 60x60 (pline cu bucatele de burete), pe care am de gand sa le pun dupa diafragma...am uitat...am restrans familiile - una pe 4 rame, una pe 5 (cea cu matca noua, care mai avea puiet). Mentionez ca erau 7 si respectiv 8 rame in stup insa fiecare aveau cate trei rame acoperite doar partial cu albine. Ramele in plus le-am mutat dupa diafragma si le-am descapacit, iar dupa ce "gagicile" au mutat mierea, le-am scos afara. In rest...abia astept sa se faca soare(zilele acestea a plouat), ca sa le mai vizitez o data, sa pun ceva greutati pe capace, sa fac un adapost impotriva vantului si a viscolului (la vreo 2m in fata stupilor)...si cam atat...astept critici si sugestii. Merci!
valentin.pavel scrie:Cum sa procedez pentru iernare ?Am fundul plin iar podisoarele sunt din sita.Pana la aceasta ora am folosit folia.Sa tin in contunuare folia si peste sa pun polistiren expandat pentru izolare?Sa inlatur folia si sa pun podisoarele din sita acoperite cu ziare sui ceva material textil?Sa tin folia cu o fanta in partea din spate a stupului si sa acopar cu ziare folia ?
gigibecalul scrie:Intrebare...eu am stupii cu fund plin. Omu' care mi i-a dat zice ca pentru iernare trebuie sa reduc urdinisurile la 4-5 cm( 1cm de rama ramasa in cuib). Corect sau nu?
valentin scrie:cel mai indicat ,ar fi ziare apoi peste ele pernite sau textile
valentin scrie:cel mai indicat ,ar fi ziare apoi peste ele pernite sau textile
bostina constantin scrie:Am sa va spun cum impachetez eu stupii cu fundul plin pt iarna;
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 38 vizitatori