Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: alimentatia albinelor dupa tratament cu oxitetraciclina

Mesajde Ruben » 28 Oct 2012, 08:42

Peterneamt, Hristea zice ca o eliminat nosema doar cu usturoi/ceapa. Ce crezi?
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 28 Oct 2012, 08:46

peterneamt scrie:Antibioticele ( printre care si fumagilina pe care o foloseste si dl. Dragos desi vine cu directive Europene )

Unde am zis eu ca folosesc fumagilina ? Minti cu o nesimtire fata margini !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde peterneamt » 28 Oct 2012, 09:01

Trebuie sa ne gindim ca nosema a evoluat odata cu albinele si se afla inca pe pamint datorita lor . Adica nosema este in toate familiile de albine si asteapta factorii favorizanti de declansare a bolii ( nosemoza ). Principalul loc unde se raspindeste protozoarul este adapatorul sau locul unde albinele se alimenteaza cu apa. Umflind gusa cu apa se mareste presiunea in abdomen si albinele defeca la adapator.
La orice boala este este mai usor sa previi decit sa combati, dar in cazul cind boala apare, trbuie inlaturati factorii favorizanti si de cele mai multe ori batalia cu boala este cistigata, fara a mai fi nevoie de antibiotice.
Acesta este motivul pentru care tratamentul cu sirop facut din ceaiuri ( pentru sistemul digestiv ) da rezultate in cazul nosemei. ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 28 Oct 2012, 09:22

Dragos2006 scrie:
peterneamt scrie:Antibioticele ( printre care si fumagilina pe care o foloseste si dl. Dragos desi vine cu directive Europene )

Unde am zis eu ca folosesc fumagilina ? Minti cu o nesimtire fata margini !

Am dedus din context cind afirmai ca se da in turte in niembrie, ceea ce este o mare prostie si daca te gindesti sti si de ce . Dar si mai mare este ca nu dai. Poate vrei sa ai numai matci de schimbare si reunti la cele de roire ( despre care sti ce sustineai ) Ah, cred ca iar sunt prea subtil. :roll:
Eu nu sunt ca tine si recunosc daca nu am dreptate,sau daca alcineva are o opinie mai buna ca a mea.
Si daca te simti lovit in orgoliul propriu ( de cel mai mare apicultor din S-V- ul Europei ), uite eu intorc si celalalt obraz si imi cer scuze ( desi nu stiu pentu ce ) Bai inteligentule ! ;)
peterneamt

Mesajde Dragos2006 » 28 Oct 2012, 09:35

peterneamt scrie:
Am dedus din context

Ai dedus gresit ! si cu asta inchid subiectul.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde kamy » 28 Oct 2012, 09:59

Ruben scrie:Peterneamt, Hristea zice ca o eliminat nosema doar cu usturoi/ceapa. Ce crezi?

rubene,atunci pe vremea aceea cu un pic de cules din natura se lecuiau de toate boalele,azi cand in majoritatea zonelor culesul e din sac se cam schimba macazul,chiar protofilu leac minune uneori nu depaseste apa de ploaie!
kamy

Mesajde Ruben » 28 Oct 2012, 10:09

kamy scrie:
Ruben scrie:Peterneamt, Hristea zice ca o eliminat nosema doar cu usturoi/ceapa. Ce crezi?

rubene,atunci pe vremea aceea cu un pic de cules din natura se lecuiau de toate boalele,azi cand in majoritatea zonelor culesul e din sac se cam schimba macazul,chiar protofilu leac minune uneori nu depaseste apa de ploaie!

Mai...nu i chiar asa de negru...sunt multe zone bune care au cules din pomi/buruieni, nu din sac.

Da usturoiu are ceva antibiotic natural, din cate stiu. Hristea si altii au marcat albine sa vada cat traiesc cu usturoiul si au ajuns la concluzia ca aproape dubleaza viata. Io n-am facut experimentul, dar...
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde peterneamt » 28 Oct 2012, 10:19

Sucul de ceapa este cel mai folosit in siropul de primavara si pe linga fitocide vitamine etc. mai are rolul de a linisti albinele (le da o stare de somnolenta , deci traiesc mai mult ) care nu mai ies la cules pe vreme rea si nu mai mor zgribulite incercind sa aduca apa in stup in luna Martie........ ;)
peterneamt

Mesajde kamy » 28 Oct 2012, 10:26

am incercat si cu vraciuri da cam lungeste si gustul la miere chiar daca ramane o singura celula cu miere!
kamy

Mesajde Ruben » 28 Oct 2012, 10:39

kamy scrie:am incercat si cu vraciuri da cam lungeste si gustul la miere chiar daca ramane o singura celula cu miere!

:lol: :lol: :lol:
Si daca nu extragi din cuiburi in sezonul urmator?
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde kamy » 28 Oct 2012, 10:51

albinele misca mierea nu e sigur!
kamy

Mesajde activ » 28 Oct 2012, 12:19

kamy scrie:albinele misca mierea nu e sigur!

Intradevăr albinele in cules împrăştie nectarul peste tot pe unde gasesc celule goale si variat de la o familie la alta dispunerea acestuia pe rame ... si ulterior după ce îl ventilează, îl muta compact in cat sau in cuib în coroniţă.
Ceea ce susţin mai sus, mi-a confirmat ... şi PAB.
Deci riscul ca mierea să aibă la analize in consistenţă urme de antibiotic, cel puţin un an, este foarte mare.
Singura ieşire sigură din problema asta este ca în primăvara să muţi familiile pe rame în totalitate cu faguri artificiali, deci un fel de roi, familii la pachet ... şi cu aceasta ocazie poti face o igenizare totală in stupină flambând sau spalând si cutiile. :idea:
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde peterneamt » 28 Oct 2012, 14:19

Dintre doua rele il alegi pe cel mai mic. Daca turta proteica contine putine oze nu va fi depozitata deloc in fagure ci va fi consumata direct, ca atare nu are cum sa apara antibiotice de sinteza ( natural mierea are efect antibiotic ) in miere. ;)
peterneamt

Mesajde kamy » 28 Oct 2012, 16:44

da deacord dar vraciurile cu ceapa si usturoi ca de-asta era vorba se cam oxideaza in turta
kamy

Mesajde peterneamt » 28 Oct 2012, 17:04

Asa este dar eu pun turta cu un scop si siropul cu alt scop si doar in sirop puneam ceapa ( si niciodata antibiotice ) si asta cind aveam mai putini stupi, dar acum ca am > 200 familii daca le dau 250 ml de suc de ceapa / 10l sirop, unde ajung atit financiar cit si cu vederea... :lol:
peterneamt

Mesajde nicus » 28 Oct 2012, 18:26

patrascu scrie:Pai daca luam cantitatile care se dau unui stup bolnav de LA variaza din ce am citit intre 0,3 si 0,5 g pe stup la o administrare. Se fac in jur de 4-5 administrari deci undeva intre 1,2 si 2,5 g pe stup. Logic in miere ajunge doar o parte din cantitatea aceasta care ramane neconsumata de albine. Acum daca se imparte cantitatea de antibiotic pe kg de miere extras din stup cred eu ca este nesimnificativ pentru consumul uman fata de antibioticul intalnit in lapte sau carne provenita din ferme unde daca ii spui proprietarului sa nu trateze te ia la spituri.

Acum poate devin plictisitor fara foc si fara oxiteraciclina care este solutia in luna septembrie ?

Din ce vad aici: http://ec.europa.eu/health/files/eudral ... sol_ro.pdf
la pagina 42, limita pentru amitraz este (sau a fost) de 200 μg/kg
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE