peterneamt scrie:Sunt si unele anti..... pentru care nu exista tehnica de depistare pe la noi........ Dragos are dreptate folosirea oxi...e aprobata la noi, nu si in miere unde se depisteaza mai usor.
Ruben scrie:Mai...io zic ca indiferent de cat de depistabil este antibioticul, daca tii neaparat sa il dai, poti sa il dai in asa fel incat sa nu ajunga in miere...
alt stupar scrie:Ruben scrie:Mai...io zic ca indiferent de cat de depistabil este antibioticul, daca tii neaparat sa il dai, poti sa il dai in asa fel incat sa nu ajunga in miere...
iar io zic (cred) ca oricat de savant l-ai administra, in afara de varianta cu schimbatul ramelor in totalitate la o analiza facuta pe bune nu exista sa nu ti-l depisteze.
Legende cu... am dat si nu m-a gasit, ce maestru sunt io... legende ! Acolo in realitate nu s-a facut nicio analiza, mierea a mers la intern ori la miere industriala, restul e furatul caciulii, fratilor !
andrei_calinescu scrie:Dupa acest ciclu de trei, familia se transvaza pe faguri artificiali sau crescuti proaspat.
andrei_calinescu scrie:
. Am vizitat locatia iar. In iarba langa pomi, erau aruncate peste 10 rame care prezentau puiet lacunar.
De situatii din astea trebuie sa ne pazim, caci nu putem nega efectele, atata timp cat cauzele sunt evidente.
Dragos2006 scrie:andrei_calinescu scrie:
. Am vizitat locatia iar. In iarba langa pomi, erau aruncate peste 10 rame care prezentau puiet lacunar.
De situatii din astea trebuie sa ne pazim, caci nu putem nega efectele, atata timp cat cauzele sunt evidente.
sa mai spuneti ca stuparii romani sunt cei mai drepti , corecti , etc. Cat de nemernic sa fii sa lasi asemenea rame in aer liber ?
andrei_calinescu scrie:Trebuie format, deprinse ochjiul si nasul. Musai.
andrei_calinescu scrie:Dragos2006 scrie:andrei_calinescu scrie:Uite chiar nu mai stiu daca am atasat acum cativa ani la "lucrul la ferma" imagini cu o stupoina in pastoral aflata langa noi. in franta.
era inimaginabil. rame aruncate langa fiecare stup, roinite din carton care erau rupte, ferfenitite, un infern.
Odata intorsi din locatia aceea am tratat toti stupii, ce era sa le facem? Sa facem apologia antibioticului?
Astea sunt realitatile din teritoriu, apicultura e departe de a fi numai idilica.
Ruben scrie:Ma manca limba cand o zis Nicus de NZ ca acolo se fac controale inopinate...Se fac pe truda....Daca mergi acolo te sochezi. Treci pe langa imprejmuiri cu oi in care mieii morti raman acolo neadunati de nimeni.
Am ajuns la o stupina cu vre-o 3 lazi rasturnate de animale si albine moarte in multe corpuri. Le-au luat frumos baietii, le-au pus pe stupi si mi-au zis: "Curata albinele".
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori