Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: alimentatia albinelor dupa tratament cu oxitetraciclina

Mesajde patrascu » 29 Oct 2012, 14:29

Nicus poate ai dreptate dar mi s-a parut putin ironic referirea la subiectul din cafenea daca am gresit imi cer scuze. In alta ordine de idei in afara de Janese mai sunt 4-5 useri ale caror postari le-am salvat in calculator sub forma unor raspunsuri la anumite probleme care IPOTETIC ma pot lovi si am info la indemana. Indiiferent de ce norme europene sau nationale ar fi vorba eu de oamenii astia(nu ii cunosc personal) si de parerile lor in legatura cu albina ascult ca de biblie. Lucrul asta imi ofera un avantaj si anume fur putin din experienta lor si aplic varianta castigatoare. Aia de scriu norme dintr-un birou ii las mai la coada in prioritatile mele. Sa ai o saptamana placuta si tu.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde nicus » 29 Oct 2012, 15:12

Foarte bun articolul.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Ruben » 29 Oct 2012, 17:14

peterneamt scrie:Sunt si unele anti..... pentru care nu exista tehnica de depistare pe la noi....... ;) . Dragos are dreptate folosirea oxi...e aprobata la noi, nu si in miere unde se depisteaza mai usor.

Mai...io zic ca indiferent de cat de depistabil este antibioticul, daca tii neaparat sa il dai, poti sa il dai in asa fel incat sa nu ajunga in miere...
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde alt stupar » 29 Oct 2012, 19:14

Ruben scrie:Mai...io zic ca indiferent de cat de depistabil este antibioticul, daca tii neaparat sa il dai, poti sa il dai in asa fel incat sa nu ajunga in miere...

iar io zic (cred ;) ) ca oricat de savant l-ai administra, in afara de varianta cu schimbatul ramelor in totalitate la o analiza facuta pe bune nu exista sa nu ti-l depisteze.
Legende cu... am dat si nu m-a gasit, ce maestru sunt io... legende ! Acolo in realitate nu s-a facut nicio analiza, mierea a mers la intern ori la miere industriala, restul e furatul caciulii, fratilor !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Ruben » 29 Oct 2012, 19:18

alt stupar scrie:
Ruben scrie:Mai...io zic ca indiferent de cat de depistabil este antibioticul, daca tii neaparat sa il dai, poti sa il dai in asa fel incat sa nu ajunga in miere...

iar io zic (cred ;) ) ca oricat de savant l-ai administra, in afara de varianta cu schimbatul ramelor in totalitate la o analiza facuta pe bune nu exista sa nu ti-l depisteze.
Legende cu... am dat si nu m-a gasit, ce maestru sunt io... legende ! Acolo in realitate nu s-a facut nicio analiza, mierea a mers la intern ori la miere industriala, restul e furatul caciulii, fratilor !

Adi, asa zic sustinatorii antibioticului, ca se poate. Io nu am folosit niciodata. Dar tind sa te cred.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 29 Oct 2012, 19:23

Adevarul este ca in Romania NU se administreaza antibiotice la albine la fel cum nu se administreaza nici in Franta , nici in Spania , nici in Germania ... :lol: TOATA EUROPA ESTE CURATA , NIMENI NU FOLOSESTE ASEMENEA SUBSTANTE NOCIVE VIETII SI MEDIULUI. NOI SA FIM SANATOSI CA BELELE CURG. :mrgreen:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde andrei_calinescu » 29 Oct 2012, 20:17

Am citit tot pana acum.
Dragoshelu, te inselli in privinta curateniei din vest. Dar nu o spun ca sa te combat.
Toti dar TOTI apicultorii cu care am lucrat in Franta tratau cu oxy.
Oxy in zahar pudra.
Se tratau numai stupii puternici(care nu suferisera deja depopulari).
Stupii care suferisera deja depopulari se sulfatau si ardeau.
Familiile care erau inca bine populate se tratau cu oxy amestecata in zahar pudra, trei tratamente , fiecare tratament la saptamana.
Pe fagurii vechi.
Dupa acest ciclu de trei, familia se transvaza pe faguri artificiali sau crescuti proaspat. Dupa care se dadea sirop, sa zicem 5-6 l.
Fara nimic, doar siropul. Cine nu tragea siropul ramanea sub observatie.
In general, in sezon se schimba si matca.
Atat cunosc, atata spun.

Si inca un lucru, locile si bolile in general la albine sunt deja ca buletinul. Ne acompaniaza pretutindeni. Lucrurile vor deveni si mai ingrijoratoare din punct de vedere sanitar, avand in vedere aparitia de stupari fara nici o cunostinta la boli.
De aceea nu trebuie creata o psihoza vis-a-vis de subiect, ci doar bine invatate si stapanite semnele clinice sau preclinice si intervenit in forta.
Antibiotice se folosesc peste tot.

Personal am omorat 2 familii de productie anul asta. Nu-mi placea aspectul puietului. Matcile erau 2011, aparent nici un semn de deficienta.
In timpul teiului am vizitat padurea si intr-o locatie ERAU 2 pavilioane. Unul din tipi a inchis usa pavilionului si nu a mai aparut. Cu celalalt am vorbit un pic.
Dupa tei acestia au plecat. Am vizitat locatia iar. In iarba langa pomi, erau aruncate peste 10 rame care prezentau puiet lacunar.
De situatii din astea trebuie sa ne pazim, caci nu putem nega efectele, atata timp cat cauzele sunt evidente.

Ca o anecdota,unu la mana, Michel avea in permanenta cutia CU oxy si zahar pudra in duba.
Si doi la mana , eram extrem de vigilenti la aspectul puietului, bineinteles prin sondaj, nu luam cuiburile la mana de fiecare data.
Ultima oară modificat de andrei_calinescu pe 29 Oct 2012, 20:27, modificat 1 dată în total.
andrei_calinescu

Mesajde Ruben » 29 Oct 2012, 20:25

andrei_calinescu scrie:Dupa acest ciclu de trei, familia se transvaza pe faguri artificiali sau crescuti proaspat.

Si ce faceati cu puietul :?:
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde andrei_calinescu » 29 Oct 2012, 20:29

ramele vechi se ardeau
andrei_calinescu

Mesajde Dragos2006 » 29 Oct 2012, 20:37

andrei_calinescu scrie:
. Am vizitat locatia iar. In iarba langa pomi, erau aruncate peste 10 rame care prezentau puiet lacunar.
De situatii din astea trebuie sa ne pazim, caci nu putem nega efectele, atata timp cat cauzele sunt evidente.

sa mai spuneti ca stuparii romani sunt cei mai drepti , corecti , etc. Cat de nemernic sa fii sa lasi asemenea rame in aer liber ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde andrei_calinescu » 29 Oct 2012, 20:39

Personal treaba cu bolile o vad ca pe o evidenta.
Uneori subiectele nu sunt discutate sau praful este ascuns sub presh.
Sunt ca niste curve cu care suntem obligati sa traim, iar ca s-o facem trebuie sa ne protejam permanent.
Nu putem nega evidenta, cum nici puncte de vedere cum ca "eu nu am fost la curve', nu sunt de acceptat.
Trebuie format, deprinse ochjiul si nasul. Musai.
Odata cu inmultirea decelerata a stupilor, va trebui sa ne antrenam si pe astfel de problematici.
Si inca un aspect foarte util, INSTITUTUL unde sunt oameni competenti, iar ca o anecdota, tratamentul costa...gratis.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 29 Oct 2012, 20:44

Dragos2006 scrie:
andrei_calinescu scrie:
. Am vizitat locatia iar. In iarba langa pomi, erau aruncate peste 10 rame care prezentau puiet lacunar.

sa mai spuneti ca stuparii romani sunt cei mai drepti , corecti , etc. Cat de nemernic sa fii sa lasi asemenea rame in aer liber ?

Uite chiar nu mai stiu daca am atasat acum cativa ani la "lucrul la ferma" imagini cu o stupoina in pastoral aflata langa noi. in franta.
era inimaginabil. rame aruncate langa fiecare stup, roinite din carton care erau rupte, ferfenitite, un infern.
Odata intorsi din locatia aceea am tratat toti stupii, ce era sa le facem? Sa facem apologia antibioticului?
Astea sunt realitatile din teritoriu, apicultura e departe de a fi numai idilica.
andrei_calinescu

Mesajde Ruben » 29 Oct 2012, 20:52

andrei_calinescu scrie:Trebuie format, deprinse ochjiul si nasul. Musai.

Ti se formeaza ele, andrei, de urjenta dupa cateva patanii. :(
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 29 Oct 2012, 20:56

andrei_calinescu scrie:
Dragos2006 scrie:
andrei_calinescu scrie:Uite chiar nu mai stiu daca am atasat acum cativa ani la "lucrul la ferma" imagini cu o stupoina in pastoral aflata langa noi. in franta.
era inimaginabil. rame aruncate langa fiecare stup, roinite din carton care erau rupte, ferfenitite, un infern.
Odata intorsi din locatia aceea am tratat toti stupii, ce era sa le facem? Sa facem apologia antibioticului?
Astea sunt realitatile din teritoriu, apicultura e departe de a fi numai idilica.

In Noua Zeelanda, la un stupar cu 3000 de stupi. Mi-a aratat in curte o stiva de corpuri si mi-a zis: Alea au avut Loca Americana. Corpurile erau deschise...libere pentru albine sa fure de acolo.

La fel si in Suedia. La un moment dat am venit cu ramele acasa. O simtit nevasta-mea putoarea de loca...da suedezu nu o zis nimic.

Bine....dupa ce o ajuns la performanta de 5%...s-o trezit si el. Dar... :(
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 29 Oct 2012, 20:59

Ma manca limba cand o zis Nicus de NZ ca acolo se fac controale inopinate...Se fac pe truda....Daca mergi acolo te sochezi. Treci pe langa imprejmuiri cu oi in care mieii morti raman acolo neadunati de nimeni. :(

Am ajuns la o stupina cu vre-o 3 lazi rasturnate de animale si albine moarte in multe corpuri. Le-au luat frumos baietii, le-au pus pe stupi si mi-au zis: "Curata albinele".
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde andrei_calinescu » 29 Oct 2012, 22:20

Ruben scrie:Ma manca limba cand o zis Nicus de NZ ca acolo se fac controale inopinate...Se fac pe truda....Daca mergi acolo te sochezi. Treci pe langa imprejmuiri cu oi in care mieii morti raman acolo neadunati de nimeni. :(

Am ajuns la o stupina cu vre-o 3 lazi rasturnate de animale si albine moarte in multe corpuri. Le-au luat frumos baietii, le-au pus pe stupi si mi-au zis: "Curata albinele".

Din pacate intre albina si copilul chinez care lucreaza in "sweat shopuri" , din punctul de vedere al fermierului occidental, nu exista nici o diferenta.
Ambele trebuie sa-i deserveasca fara conditii , standardul sau social.
Am avut privilegiul ca in Franta sa lucrez pe langa oameni carwe aveau cu adevarat drag de albine. Si traiau bine, in contextul vietii de azi.
Sunt insa lupii tineri care fac credite bancare si care viseaza blink-blink; pentru astia albina trebuie sa aiba 3 gushi.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE